keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Ankkalampi vaahtoaa vihreänä - aidan takana

Lampi on suljettu 😠. Se on sairaalan aluetta ja heillä on kaikki oikeudet sulkea se, mutta mitään informaatiota en ole vieläkään löytänyt. Eikä siellä edes tapahdu oikein mitään. Tässä kännyräpsy aidan takaa.


Kaupunki rakentaa katua leveämmäksi uuden sairaalan liittymän luona. Mylläys on kovaa, mutta mistään julkisista näkyvillä olevista suunnitelmista en löydä mitään tietoa, että töiden vaikutukset ulottuisivat tänne meille asti.


Lampeen ilmestyi toisaalta tänä keväänä ensimmäisen kerran meidän aikanamme jonkinlaista vihreää klimppivispipuuroa. Urbaanit tarinat kertovat, että mäen päältä sairaalalta jätevesiä pääsee suoraan lampeen. En ole tähän mennessä uskonut niitä pätkääkään. Nyt tämän mössön edessä kaikki vaihtoehdot alkavat vaikuttaa melkeinpä yhtä todennäköisiltä.





Tunnistatko, mistä voisi olla kyse? Toivottavasti lampea ei ole suljettu tämän vuoksi. Mutta jälleen kerran - missään ei tapahdu juuri mitään. Parin sadan metrin päästä on kaadettu muutama mänty, niiden juurakot on kaivettu pois ja maa tasoitettu. Siinä kaikki.


Tietyömaan kohdalla aidassa on alueelle siirtymisen kieltomerkkejä. Täällä lammen päässä ei ole mitään. Paitsi aitaa. Vanha papparainen tänään päivällä ihmetteli taas aidan vieressä ja päätyi sitten köpöttelemään eteenpäin. Pelkkää aitaa tai jyrkkiä ylämäkirappusia sielläkin vain edessä 😞. Voi pappaa.


Paikallisessa sanomalehdessä on ehkä kerrottu asiasta jotain joskus? Olen selannut nettilehden otsikot pitkältä ajalta, mutten löydä mitään. Kuinka iso vaiva voisi olla laittaa aitaan jokin tiedote - vaikkapa edes aikataulua?

14 kommenttia:

 1. Onpa outoa ettei mitään tietoa asiasta löydy. No, täällä on vähän samanlaista käytäntöä rakentamisessa. Mantereella olen tottunut siihen, että rakennustyömaiden aidassa tai vastaavassa on yleensä iso kyltti jossa kerrotaan kuka rakentaa ja mitä. Täällä ei juurikaan tuollaisia kylttejä näy. Kun tätä meidänkin rivitaloa rakennettiin, niin monta kertaa ajelimme ohitse saadaksemme tietoa siitä mitä on tulossa; vuokrarivitalo, omistusasuntoja vai mitä. Vasta kun talo oli valmis, niin kiinteistövälittäjän sivuilta sai tietoa.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Ehkä meillekin muutaman vuoden sisällä valkenee näiden aitauksien mysteerit 👍

   Poista
 2. Toivottavasti lampeen ei lasketa mitään pesuaine- tai jätevesiä. Ei tuo ihan normaaliltakaan näytä. Kumma, ettei aitaan tai alueelle ole ilmestynyt mitään tietoa rakennustöistä. Aika usein isoilla ja nykyisin pienemmilläkin rakennustyömailla sellaisia näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoin täällä kyllä sitten, kun saan tämän arvoituksen selvitettyä. Tokihan siihen voi mennä aikaa, mutta uteliaisuuteni on nyt herännyt.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihan ihmeellisen näköistä puuroa minunkin mielestäni.

   Poista
 4. Ei tuo lampi kyllä terveeltä vaikuta. Pääseekö vesi vaihtumaan. Seisova vesi limoittuu ja tekee vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vesi varsinaisesti vaihdu. Tuo on lähdepohjainen lampi, valuu lähinnä ylivuodot ojiin. Mutta ei ole aikaisemmin näyttänyt tältä pitkien ja kuumien kesähelteidenkään jälkeen.

   Poista
 5. Olisiko lammen pohjasta noussut jotain sinne kauan sitten painunutta kun ympäristössä myllätään koneilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampeen on kuulemma vuonna nakki ja keppi kärrätty monen moista kaatopaikalle kuulunutta jätettä ihan helppouden vuoksi. lampi on kunnostettu 90-luvun alussa ja nyt sitten muutamana kesänä niittokone on käynyt mylläämässä sitä vesikasvustoa poistamassa. Voisiko olla niin, että jotain olisi näissä yhteyksissä tapahtunut?

   Poista
 6. Merkillinen tapaus. Miksi ei tiedoteta? Lampi kyllä näyttää sairaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harva haluaa tiedottaa ikävistä asioista. Olisikohan tässä kyse sellaisesta?

   Poista
 7. Jopas on! En kyllä osaa sanoa, mikä lammen vispipuuron aiheuttaa. Kuvia katsellessani ajattelin, että seisooko vesi vai pääseekö vesi virtaamaan. Tuolla aiemmissa kommenteissa kirjoititkin vastauksen pohdintaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 28 vuotta olemme asuneet tämän lammen äärellä ja tämä on ensimmäinen kerta, kun lampi oireilee näin. Vesi seisoo, mutta lähdepohjaisena se pohjasta tulee ja ojaan kai päätyy. Silti tämä on ensimmäinen vispipuurokesä.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)