tiistai 7. kesäkuuta 2022

Kukkia ja kimalaisia, se on kesä nyt

Kesä on täällä, samoin kimalaiset. Kaksi omenapuutamme kukkivat runsaasti ja puut ovat yhtä kukkaa ja surinaa täynnä. Kimalaisia riittää nyt aivan mahdottoman paljon. Mahtavaa, että niitä löytyy vielä tuollaisia määriä!

Suomen luonnon mukaan kotimaassamme pörrää peräti 37 eri kimalaislajia! Ötökkätiedossa on lisää infoa kimalaisista. Mantu- ja kontukimalaiset ovat minulle aivan hebreaa, en osaa yhtään erottaa luonnossa vielä, kummasta on kyse. Toivottavasti aika ja harrastaminen opettavat.

Kukkaloisto on meillä omppupuissa parhaimmillaan.


Kontu vai mantu? Mantulla pitäisi olla sitruunan keltainen kauluri. Tämän kauluri ei näytä sitruunan keltaiselta, vai näyttääkö?. Mantukimalaiset luokitellaan puutarhassa hyödyllisiksi, kontukimalaiset tarkkailemisen kohteiksi.
Tämä tyyppi alla on sen sijaan kartanokimalainen. Luokittelun mukaan tämäkin on puutarhassa hyödyllinen heppu.


Lisäksi kukissa pörräsi ampiaisia, kukkakärpäsiä ja varmasti paljon ihan pienempiäkin hyönteisiä. Ja lisäksi siinä lähellä yksi vähän heilahtanut nainen kameran kanssa 🙄.


Kävin viikonloppuna kuvausreissuni yhteydessä isäni luona. Isä oli iloinen tapaamisesta, mutta aika lailla muissa maailmoissa. Hän näki ympärillään paljon paikkoja, joita minun silmäni eivät tavoittaneet. Hän kertoili tapahtumista (kuka tuli rappusia alas, missä on nukuttu kenenkin kanssa jne.) ja hänellä tuntui olevan ihan hyvä olla. Hän oli kovasti onnellinen nähdessään eläviä ihmisiä (minut) 💖.


Tänään olin pihalla töiden jälkeen shortseissa! Oli niin lämmintä, että kitkin muutamat rikkaruohot (niitä olisi riittänyt kyllä paljon enemmänkin) kevyissä kesähepenissä. Kesä on nyt siltäkin osalta korkattu 👍.12 kommenttia:

 1. Ihanaa luettavaa ❤️ täälläkin yksi aivan vallaton pörriäisten ystävä🐝❤️ niitä on mukava seurata🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anonyymi!

   Loppukesästä niiden valloittavuus häviää, mutta toistaiseksi seuraan niitä ilolla 💖

   Poista
 2. Ja minä kun en erota edes ampiaista, mehiläistä ja kimalaista toisistaan! Tykkään kyllä niistä kunhan pysyvät ulkona.
  Ihania alkukesän päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   En minäkään pidä niistä sisätiloissa tai ulkona grilliruokani ympärillä. Niin kauan, kuin polkumme eivät risteä liian liki, kaikki on hyvin 👍

   Poista
 3. Oletpa saanut teräviä kuvia pörriäisistä. Luojan kiitos niitä pölyttäjiä vielä on!
  Ihania kesäpäiviä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe!

   Ei ole mitenkään itsestään selvää noiden luontokappaleiden näkyminen ja touhuilu. Ihan kiitollisena tuijottelin 💖

   Poista
 4. Hyviä pörriäiskuvia! Ehdin jo pohtia, saapuvatko pölyttäjät ollenkaan, mutta omenapuiden kukkiin niitä ilmestyi surisemaan. Hetki sitten kävelin siperianhernepensaan ohi. Sen kukista kuului kunnon surina ja pörinä.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä, kun hedelmäpuut kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se!
   Niin lyhytaikaista ja osittain juuri siksi niin upeaa 💖

   Poista
 6. Alku kesä on näyttänyt että pörriäiset alkavat voida paremmin. Upeita kuvia.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)