maanantai 13. kesäkuuta 2022

Sotaa ja etätöitä

Kesä tuntuu epäuskoiselta kuvitelmalta. Yöt olivat juuri äsken vielä kylmiä ja kevätkin loppui juuri. Tämä on keskipitkän elämäni tähän mennessä kummallisin kevät ja kesän alku (sikäli mikäli muistan oikein).

Sillä mennään, mitä on annettu. Kaikki tämäkin on lahjaksi saatu. Mieluummin Suomen myöhäisessä kesässä kuin Espanjan nelikymppisissä helteissä. Toki moni on varmaan juuri päinvastaista mieltä. Onneksi lentoliikenne kulkee ja etelään pääsee ihoansa kuumentamaan 👍.


Nyt eletään todella isojen muutosten aikaa. Ensin pandemia ja ennen kuin siitä on päästy, ollaankin jo melkein sodan naapurissa. Ensin ennustettu jopa parin kuukauden sota-aika kuulosti kestämättömältä. Nyt arviot ovat muuttuneet yhä pessimistisempään suuntaan. Elämä näyttää nyt kurjuuttaan.


Muutostilanteissa ihmisen kannattaa (kuulemma) keskittyä niihin asioihin, joihin hän voi vaikuttaa. Sotaa en saa loppumaan. En myöskään voi pysäyttää pandemiaa. Ikävä kyllä. Huonoihin vaikuttamismahdollisuuksiin ei kannata jäädä rypemään, jos niistä mitenkään voi päästä irti. Jotain voi aina tehdä. Niin itsensä, läheistensä kuin ukrainalaistenkin eteen.


Pixie-koira seuraa minua etätyöpäivien aikana tiukasti ja lähellä. Tänään olin etelän komennuksella ja isäntä otti onneksi yksinäisen koiran vieraaksi omalle kotitoimistolleen. Pixie näytti viihtyvän, ensimmäistä kertaa taisi päästä ihan työpöydälle asti 👍. Video on puolisoni aikaansaannosta.
Pohdin sitä, miten onnellisuuden kokemuksia voisi jakaa muillekin - ihan tuntemattomillekin. Olen vasta alussa - anna vinkkejäsi!


14 kommenttia:

 1. Tämä oli valoisa ja mukava postaus, vaikka sota ja pandemia saivatkin osansa sisällössä. Mukavaa alkukesää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onpa hän herttainen kaveri!
  Omien hyvien hetkien/kauniiden asioiden/onnellisuuden huomaaminen ja sen kirjoittaminen/kuvaaminen. Niiden jako Instassa joko tarinana tai "oikeasti". Seuraajatkin saavat kaunista ja onnellista katsottavaa <3 Olisiko se yksi tapa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   Instassa oleilen melkoisen laiskasti, siellä voisi yrittää pientä ryhtiliikettä.

   Olen joskus hieman skeptinen sen suhteen, miten ihminen suhtautuu toisen iloon ja onneen. Niin monesti olen saanut "näpeilleni" sellaisissa tilanteissa. Mutta tyylikin varmasti ratkaisee.

   Poista
  2. Seuraankin sinua :)
   Olet oikeassa. Tuolla maailmassa joku pahoittaa AINA mielensä, on huomattu. Mä olen koettanut opetella siihen, että postaan mitä haluan ja seuraajien mielipiteellä ei ole väliä. Jollekin olet aina liian sliipattu, liian onnellinen, valitat liikaa, näytät kiiltokuvaa, liian rumaa...ihan mitä vaan! Vaan niinhän se on, että jokainen seuraa mitä haluaa, minäkin. Jatkuvia valittajia esim en jaksa seurata, hyvänmielenjuttuja taas kyllä. Ja sellaista normaalia elämää, jossa on elämän molempia puolia. Kukin tavallaan :)

   Poista
  3. Normaalin elämän ylistämisen seuraaminen on mukavampaa kuin esimerkiksi isolla rahalla tai kaverin avulla saatujen etuuksien ylistäminen. Minusta siis.

   Poista
 3. Ihana tuo Pixie-koira! Suomessa on sananlasku: Kell onni on se onnen kätkeköön. Sananlasku kuvaa hyvin suomalaisten asennetta onnellisia kohtaan. Ei pitäisi sitä suuremmin näyttää. Onneksi nuori sukupolvi rikkoo jo tätä tapaa.

  VastaaPoista
 4. Pixie piristää päivän. On se vaan niin söpö.

  VastaaPoista
 5. Pandemia on koitellut ihmisiä, eikä se vieläkään ole ohi. Sota vei kaiken positiivisuuden elämästä juuri, kun pandemiatilanne alkoi hellittää. Kumpikin kriisi saa yksilön kokemaan itsensä voimattomaksi. Kurjuudessa kieriskeleminen ei myöskään auta. Koitan uskoa, että joku toivon siemen on olemassa.
  Kesä on kotimaassa parasta ja kauneinta mahdollista aikaa. Yhtään ei tee mieli lentää etelään tai oikeastaan minnekään muuallekaan. Nautin valosta, lämmöstä ja luonnosta. Se on luvallista ja tuo iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Joskus ilot ovat niitä näkymättömiäkin asioita, joita ilman ei voisi/haluaisi elää. Kannattaa kyseenalaistaa omia itsestäänselvyyksiä. Tyytyminen vähempään parantaa elämän laatua huomattavasti 👍

   Poista
  2. Jos pandemiasta jotain hyötyä on ollut, niin ainakin omassa elämässäni tavalliseen arkeen ja kotielämään liittyvät yksinkertaiset asiat nousivat uuteen arvoonsa. Ilman muuta myös ilmastomuutos ja nyt tämä sotatila terävöittävät omien valintojen tärkeyttä ja tavarakeskeisyyden vähentämistä.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)