sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Juhannus oli meillä tärkeää perheaikaa 💖

Juhannus on vietetty. Keli oli kuuma, mutta siitäkin selvittiin. Asia erikseen on, että helteiden ennustetaan vielä jatkuvan. Meidän perheestämme vain tytär nauttii helteistä. Minä, mies, poika ja koira arvostamme hieman pienempää lämpötilaa. Kiva, että joku kuitenkin tykkää näistäkin olosuhteista 👍

Meidän juhannuksemme paras asia oli ehdottomasti koko perheen yhdessäolo. Se on aina niin ainutlaatuista ja korvaamatonta. Seuraavaksi paras juttu oli varmaankin miehen valmistelemat hampurilaiset, joiden pihvit hän grillasi omalla reseptillään ja kaikki olivat iloisia 💖

Me olemme miehen kanssa siinä mielessä aika tylsiä ihmisiä, ettemme kaipaa juhla-aikoina isoihin ihmisjoukkoihin. Meille perheen kanssa vietetty aika on parasta. Itse olen erityisen kiitollinen siitä, että meillä on aikuisten lasten kanssa näin vilpittömät välit. Arvostan sitä ihan tähtiin asti 💝


Juhannusaattona hain tyttären Helsingistä meille, pysähdyttiin matkalla kuvaamaan nostalgiseen Mäkelänkadun paikkaan ja sitten jatkettiin kohti Hämeenlinnaa.Päivystettiin kuvausten ohessa ahkerasti lähestyviä raitiovaunuja ja siirryttiin sivuun ihan ajoissa. Väliin jäi aina muutaman minuutin tauko kuvailuja varten.


Nora kävi Ahvenistonjärvellä uimassa pariinkin otteeseen - vesi oli viileää jopa hänen mittarinsa mukaan vielä nyt. Ehkäpä parin viikon kuluttua on jo huomattavasti lämpöisempää. Minä en ole vielä edes harkinnut kastautumista. Katsoo nyt, mihin ne järvien lämpötilat kohoavat.


Meidän pihassamme on juuri nyt aivan hurjasti pikkulintuja. Niitä lentelee edes- ja takaisin tämän tästä. Näyttää uhkaavasti siltä, että pikkuvarpuset aikovat tehdä vielä kolmannetkin pesueet. Kohta nuo törmäilevät toisiinsa meidän ilmatilassamme 🙄


Olen kovasti kiitollinen juhannuksen vietosta ja perheestä. Vaikkeivät kaikki asiat suju hienosti ja mallikkaasti, en usko siihen, että niiden suremiseen kannattaisi käyttää kovinkaan paljon aikaa. Ikävät asiat ja menetykset vierailevat elämässämme useammin kuin toivoisimme. Niihin ei kannata puuroutua. Hyviä juttuja jaetaan meille harkinnalla ja harvakseen. Sellaisen kohdalla kannattaa pysähtyä hetkiseksi ja antaa aikaa arvostukselle. Elämä on juuri tässä ja nyt.


Kiitos perheelle ihanasta juhannuksesta ja yhdessä olemisesta! Olette tärkeitä 💖

10 kommenttia:

 1. Kaunis ja kuvauksellinen tytär ja tiedätkö mitä - asun tässä ihan melkein kuvan vieressä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Eipä tuosta kauan tyttärenkään kotiin astele 👍

   Poista
 2. Meilläkin juhlat vietetään useinmiten perhepiirissä. Toivottavasti näin jatkuu tulevaisuudessa. Tosin meillähän perhepiiri kattaa isoisät ja mieheni veljen perheineen, joten meitä onkin sitten heti 10 henkeä. Nyt on ollut aivan outoa, kun koronan vuoksi emme ole juurikaan tavanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mukana olivat elossa ollessaan melkein aina anoppi ja appi. Ensimmäinen juhlapyhä ilman kumpaakaan heistä oli uuden opettelua.

   Poista
 3. Meillekin on juhannus ollut aina perhejuhla. Niin lapsuudenperheessä kuin nyt puolisoni kanssa. Useamman vuoden kävimme päviällä vanhempiani moikkaamassa toisessa "maaseutukunnassa" ja sitten illalla puolison sukulaisten kokolla. Rauhallista mukavaa menoa.
  Hieno kuva tyylikkäästä neidosta stadissa!
  ..ja juu, en minäkään pidä helteistä ollenkaan. Sellainen +23⁰C raikkaalla tuulenvireellä on minulle ihanne kesäkeli :).

  VastaaPoista
 4. Niin kuvauksellinen tytär <3 Meilläkin tykätään hiljaiselosta, joskus on kiva piipahtaa tungoksessa (sellaiseen pääsi esim. torstaina kaupassa) mutta mua alkaa äkkiä ahdistaa.

  VastaaPoista
 5. Tää paikka oli uutisissakin, on kuulemma kuvaajia nyt riesaksi asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on 👍 Huomasin tämän myös samoihin aikoihin, kun tytär ehdotti tätä kuvauspaikaksi. Tämä on hänen puolilähinaapurustoaan ja hän innostui paikasta ihan omasta kokemuksesta. Ei nähtävästi ihan yksin 🤭

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)