lauantai 11. kesäkuuta 2022

Keväinen meriharakka - lomalla ON väliä!

Tähän viikonloppuun kuuluu hieman formulakisoja, puutarhan hoitoa, lepoa, perhettä ja toivottavasti myös valokuvaamista. Työelämä on tähän aikaan vuodesta aina hektistä. Asioiden tärkeysjärjestykseen pitää keskittyä todella kovasti.

Kaikki töissä eivät ymmärrä, miten toukokuun alussa vietetty lomani elvytti minua pitkälle kesään. Ja nyt edessä on vain kuukausi seuraavaan lomaan. Lomien sirottelu toimii, kun sen tekee vakaasti harkiten. Mutta lomailussakaan ei ole mitään oikeaa tai väärää. Jokainen ihminen ja jokainen elämäntilanne vaatii erilaiset ratkaisut, Niiden edessä kannattaa olla nöyränä.


Kevätretkellä tapasin meriharakan, jos toisenkin. Niitä näkee sisämaassa ikävän harvoin. Kiitos, rannikko!
💖


15 kommenttia:

 1. Meriharakka on levinnyt jo aika lailla. Ollaan nimetty tuo hieno lintu porkkananokaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porkkananokka taitaa olla sille aika käytetty kutsumanimi - kuvaavakin 👍.

   Selvästi se on levinnyt, muttei sitä riesaksi asti esiinny, hieman tuuria tai liikkuvuutta tarvitaan sen havaitsemiseen.

   Poista
 2. Näinhän se monilla työpaikoilla menee, jaksetaan vielä hetki, otetaan luonnosta lisävoimaa. Mielenkiintoisen näköinen kaveri tämä meriharakka. Onneksi ihmisillä ei ole punaisia silmiä, olisi melko hurjan näköiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisikohan punaisilla silmillä huomiota ja vaikutusvaltaa? 🤔

   Poista
 3. Varsinainen nappisilmä pitkinen nokkineen tämä meriharakka. Hauskan näköinen ja varmasti hyvin mieleen.
  Loman ajankohdasta ja viettotavasta on paljon eri näkemyksiä. Hyvä niin, jokainen tehköön tavallaan. Lasten ollessa pienempiä, aloitimme loman heti koulujen päätyttyä. Suuntasimme Eurooppaan, jossa oli kesäkuussa väljempää ja viileämpää. Heinä-elokuussa oli muiden lomien vuoksi töissä hiljaisempaa, jolloin sai tehtyä rästihommat pois ja opeteltua uusia asioita. Loppuja lomia oli porrastettava miehen kanssa, ettei lasten tarvinnut olla pitkiä päiviä yksin kotona. Tällä järjestelyllä kesät tuntuivat mukavan pitkiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätäiseltä jää lauseetkin kesken. ...varmasti jää hyvin mieleen - siis meriharakka.

   Poista
  2. Meillä kesälomiakin porrastettiin lasten ollessa pieniä. Etenkin kouluaikana Limittäminen oli enemmän kuin tarpeen.

   Poista
 4. Kiva meriharakka kuvat!

  Siitä miten kannattaisi lomansa asetella on tehty useita yliopistotutkimuksiakin :) Tieteellisesti on tutkittu lomailun vaikutusta onnellisuuteen.

  Kaikkihan eivät pääse lomiaan valitsemaan lainkaan, vaan työnantaja kertoo milloin ne on. Kun pojat olivat alakoululaisia, niin en useaan vuoteen saanut lomaa koululaisten hiihtolomaviikolle. Ensin ärsytti ja sitten siihen tottui ja alkoi arvostamaan väljempiä rinteitä ja latuja. Ne, jotka pääsevät valitsemaan ajankohtansa, niin saavat valita mitä haluavat omien tarpeitteinsa ja mieltymystensä muikaisesti :)

  Minä olen kokeillut erilaisia lomailustrategoita, enkä ole vielä optimia löytänyt. Sen olen todennut, että tällä hetkellä 4vkoa putkeen mökillä on liikaa. Ei minulle, mutta nuorisolle. Viikon viimeistään kahden päästä ensimmäiseltä loppuu mökkeilykiinnostus ja on päästä kaupunkiin ja siitä alkaakin sitten jatkuva mökin ja kodin välinen nuorten kyydittely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Työt, joissa työnantaja sanelee loman ajankohdan, ovat usein niitä, joissa ei ole pakko tehdä kaikkia töitä valmiiksi ennen lomia ja kiriä ne kiinni heti lomien jälkeen. Olisi kamalaa joutua pakosti lomalle kesäkuussa, kun kalenteri vaatii mahdottomia. Toki niitäkin tapauksia on joissakin sijaisjärjestelyissä. Minua ei kukaan sijaista ja työt on tehtävä kaikki ihan itse, joten on ihan mahtavaa, että loman voi pitää silloin, kun se on työn kannalta kaikkein suotuisinta.

   Toki meilläkin kevään ja syksyn lomat ovat omalla tavallaan haasteellisia ainakin minulle. Hommat pitää saada aina valmiiksi ennen lomalle lähtöä ja palatessa onkin taas kova kiire. Hyvällä suunnittelulla ja sillä ihanalla lomalla tuostakin kierteestä jää plussan puolelle.

   Meillä on ollut lapsiperheaikana sitäkin haastetta, että meillä on ollut vaikeuksia sovittaa minun, miehen ja lasten lomia järkevästi yhteen. Miehen työssä oli oli usein yksi vuoden vilkkaimpia viikkoja koulujen syyslomien aikaan. samoin kävi usein myös hiihtolomien kanssa.

   Nuoriso kaivannee vaihtelua ja ikäistänsä seuraa. Siinä on oma haasteensa. Aikuiset lapsemme eivät myöskään ole innokkaita käyttämään vähistä lomistaan kovin pitkää aikaa lapsuuden perheen kanssa lomailuun. Vähemmän tuntuu olevan enemmän.

   Upeaa kesäloman odottelua!

   Poista
 5. Hyvät kuvat meriharakasta. Tuli mieleen ensimmäinen kohtaaminen kyseisen linnun kanssa. Näin sen itärajan tuntumassa Naruskajoella. Miten lie sinne joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita!

   Kaikilla linnuilla ei sitten sisäinen kompassi toimikaan moitteettomasti?

   Poista
 6. Meriharakka on niin hassu, kuin satulintu
  :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)