torstai 9. kesäkuuta 2022

Aika kulkee nopeasti tai hitaasti, pihassa riittää vierailijoita 👍

Omenapuun kukinnot ovat jo huomattavasti heikommassa kunnossa kuin pari päivää sitten. Vesisateet nopeuttivat prosessia. Kuvasin juuri kimalaisia omenapuussa ja ihan useammankin kerran kimalaiselle kävi hieman höplästi, kun etappina ollut kukan terälehti irtosikin samoin tein kukasta ja kimalainen sen mukana. Äkkinäinen suunnitelmien muutos tuli kimalaiselle 👍.

Tästä päästään aasinsillalla (Aasinsilta (lat. pons asinorum) on a) kirjallinen siirtymätekniikka, jossa tekstiin lisätään irrallinen tai kömpelö viittaus siihen, mitä aiotaan käsitellä seuraavaksi, b) vaikea tai ongelmallinen tehtävä sekä c) tehtävän suorittamisen tai muistamisen apukeino. Ilmauksen merkitys vaihtelee kielestä toiseen: suomessa (ja myös suomenruotsissa) merkitykset ovat lähellä toisiaan, ja niissä aasinsilta tarkoittaa useimmiten kirjallista siirtymätekniikkaa ja joskus myös muistamisen apukeinoa. - wikipedia) siihen, miten aika kuluu (muka) nopeasti. Tässä yhteydessä voisi huokailla sitä, miten aika kuluu nopeasti: Äskenhän ei ollut vielä edes nuppuja ja nyt kukinta on jo lopuillaan!

Olen tavallaan aikavaurioinen ihminen. Minun aikana kuluu nopeasti vain hetkittäin työn imussa tai flow-tilassa. Muuten minun aikani kulkee aika hitaasti. Monet vakuuttelevat sitä, että aika kuluu nopeasti, kun on kivaa ja päinvastoin. Minulla on mielestäni oikein kivaa suurimman osan ajasta, enkä suostu luokittelemaan omaa ajankäsitystäni kurjuuden aiheuttamaksi.

Voiko olla niin, että ajan kulumisen tuntemukseen voi vaikuttaa monikin eri tekijä. Yksi tekijä voisi olla se, kuinka läheltä ja intensiivisesti seuraamme jotain tapahtumaa. Tämä ei selitä sitä, että monien äitien mielestä aika kuluu nopeasti ja lapsi kasvaa hetkessä. Mutta se selittäisi sen, miksi puolituttujen lapset kasvavat aikuisiksi hetkessä, kun lähipiirin lasten aikuistuminen tuntuu kestävän paljon pidemmän aikaa. Ei vuosissa, vaan näppituntumassa.

Uppoutuminen johonkin saa myös aikaan sen tunteen, että aika on kulunut nopeasti. Ajattelen sen johtuvan siitä, että kaikki ajattelu ja energia kohdistuu yhteen asiaan ja ajan (ja muun elämän) tarkkailu pysähtyy siksi ajaksi kokonaan. Siksi minullakin on ollut kännykkäherätyksiä, jotta ehdin oikeaan junaan. Monen myöhästymisen jälkeen (erityisesti, kun junia kulkee vain kerran tunnissa) olen oppinut varautumaan flow-tiloihin.


Omenapuun kukintoihin palatakseni avoimelta seisovalta ruokapöydältä (puusta) löysivät eineensä myös linnut.

Talitiainen oli noukkimassa kukissa vierailevia hyönteisiä ravinnoksi jälkeläisilleen.Kirjosieppokoiras jonotteli pokerina pääsyä omenapuussa olevalle pesäpöntölle.

Ja kimalaisia riitti ihan ruuhkaksi asti. Pölytykset on nyt hoidettu 👍.Kesä on vasta päässyt vauhtiin! Mitkä ovat suunnitelmasi kesälle ja tulevalle viikonlopulle?


12 kommenttia:

 1. Aivan ihanat valokuvat! Ei suunnitelmia. Teemme miltä tuntuu ja ehdimme. Suunnitelmat muuttuvat usein, ja tekemättömiä juttuja on paljon. Mutta olkoot;-) Miehet töissä. Viikonloppuja Susanna!

  VastaaPoista
 2. No samoin kävi täällä, että en oikein ehtinyt ihastellakaan suklaakirsikan kukkia, kun sade tuli ja nopeutti niiden tippumista. Minulla on tällä hetkellä tunne, että aika kuluu aivan liian nopsaan; en saa mitään aikaiseksi sukankutomisrintamalla ja tuntuu, että ihan kohta on juhannus. En pysy perässä nyt ollenkaan. Tietysti nyt on ollut paljon hoidettavia asioita, joten ei ole pystynyt sisäistämään tätä kesänalkua oikein kunnolla. Viikonloppuna taidan ostatuttaa kesäkukkia ja istuttaa niitä ja olla vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Ehkä tuolla tekemisen määrälläkin voi olla tekemistä ajan kulumisen tunteen kanssa? Mysteerinen juttu.

   Tsemppiä kesäkukkien kanssa!

   Poista
 3. Aika kuluu minulla tosi nopeasti, vaikka kiireitä ei ole. Flow-tila on aivan upea. Viikonloppuna vain oleilen, käyn metsässä lenkillä ja ihastelen kesän alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavalta kuulostavat sinun tuntemuksesi! Valoa kaiken keskellä 💖

   Poista
 4. Aivan mahtavia kuvia!

  Minulla on pitkään ollut sellainen ajankulumisparadoksi. Aika usein tuntuu, että yksittäinen päivä on tosi pitkä ja joudun venyttämään jaksamistani. Ai vielä pitää jaksaa se ja se ennen seuraavaaa taukoa, ja vielä näin kauan töitä. Vaikka yksittäiset päivät ovat pitkiä, vuodet ovat menevät ohitse aivan hujauksessa. Sitten välillä taas voi päiväkin mennä hujauksessa. Etenkin jos se on lauantai.

  Meillä sairastellaan flunssaa ja pahoin pelkään, että viikonloppu menee kotona ihan vaan lepäillessä. Toivottavasti myös pienten pihahommien parissa.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rouva Kepponen!

   Parantumisia teille, toivottavasti toivutte pian!

   Poista
 5. Upeita kuvia <3 Aika on lysti juttu - välillä se kuluu niin nopeasti ja välillä sitä tuntuu tulevan lisää, kun jotain odottaa oikein kovasti. Ensimmäinen kesälomaviikko on takana ja sehän sujahti nopsasti. Pihatyöt ja rästissä olleet kotityöt ovat siivittäneet lomaa. Minä voimaudun puuhastelemalla, niin näin on mukava lomailla. Viikonloppu ollaan vanhempien mökillä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja!

   Hyvältä kuulostavat viikonloppusi suuntaviivat. Iloa!

   Poista
 6. Nyt kun en enää käy töissä, mun ote ajasta on alkanut lipsua. Sillä ei oikeastaan ole enää merkitystä, paitsi koiran lääkkeenoton takia. Ja välillä kauhistun kun unohdan/meinaan unohtaa jonkun menon.
  Tää viikonloppu menee Mummun Tyttöä vahtien.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)