maanantai 10. huhtikuuta 2023

Hanhiaura ja kenttäpostia 🥰

Kevät saapuu kohisten, jos on uskominen lintuja ja perhosia. Ja miksei olisi?

Tämän päivän ilahduttajana oli ensin nokkosperhonen, joka pörräsi lähellä muutamaankin otteeseen, tuli ihan kasvojeni eteen räpyttelemään ja laskeutui sitten kuvattavaksi hangelle.


Sitten saapui ilahduttamaan pienehkö hanhiparvi: metsä- ja tundrahanhia.







Jaksoivat pitää ääntä koko ylilennon ajan, ihanaa musiikkia talven hiljaisuuteen turtuneille kevätkorville.


Eilen käytiin tyttären kanssa Lahdessa isääni tervehtimässä ja asuntoa siivoamassa. Tällä kertaa tytär löysi sieltä kasan vanhoja kirjeitä, muun muassa kenttäkirjeitä sodan ajalta mummin ja papan välillä. Niihin perehdyn nyt vähitellen. Skannaan kirjeet (teksti on jo hieman himmentynyttä) ja litteroin sitten vielä Word-tiedostoon aikajärjestykseen. Aivan mahtava aika-matka on tässä alkanut 💖.


Kirjoitan jossain vaiheessa jotain näistä kenttäpostilöydöksistäni. Nyt olen vasta alussa tutustumassa sen ajan mummiini ja pappaani.


Kevät on jo pitkällä ainakin eläinkunnan mukaan. Oravilla on jo ensimmäinen pesue käsillä juuri nyt, lintujen muutto on alkanut ja vilkastuu koko ajan. Kun talvi ja kylmä on jatkunut näin pitkään, kevät humahtaa käyntiin todennäköisesti huimalla vauhdilla. Nyt kannattaa pitää silmät ja korvat auki joka ikinen päivä 🥰.

Ihanaa keväistä arkiviikkoa! 🌸


14 kommenttia:

  1. Mekin nähtiin kurkia lentämässä eilen. Täältäkin ovat lumet aika hyvin sulaneet ja tänään näin ensimmäiset leskenlehdet.
    Jännää varmaan lukea noita kenttäpostikirjeitä.
    Oikein hienoa uutta viikkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Kurjet ovat jo melkoinen havainto!

      Kenttäpostikirjeiden lukeminen on mielenkiintoista, mutta hidasta (kun olen päättänyt kirjoittaa ne puhtaaksi). Skannaaminenkin on suunnitelmissa, jotta haalistuvat koukerokirjoitukset saisi tallennettua pitemmäksikin aikaa.

      Poista
  2. Oi mitä aarteita! Ihanaa, että jotkut arvostavat vanhaa ja säilyttävät sitä.

    VastaaPoista
  3. Kevät tuntuu suorastaan räjähtäneen pääsiäisenä käyntiin. Olen nähnyt hanhia lukuisia joukkoja taivaalla. Sen kerran, kun kamera oli mukana, muistikortti unohtui koneeseen tyhjentäessäni siitä kuvia. Ehkä on tärkeämpää tallentaa hanhikuvat oman mielen muistiin, eikä surkutella digitaalisia kuvia. Eilen kuulin kurkien ääniä, mutta en onnistunut niitä taivaalla näkemään.
    Sinulla on hieno tilaisuus palata historian hetkiin vanhojen kirjeiden parissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between!

      Mahtavia keväthavaintoja sinulla 🥰.

      Olen samaa mieltä. Jos ei voi ottaa kuvia, niin sitten ei voi. Elämyksestä voi silti nauttia ihan täysillä.

      Poista
  4. Luonto herää taas. Hanhia lentelee ja perhosia.

    VastaaPoista
  5. Varmasti mielenkiintoista perehtyä noihin kenttäkirjeisiin! Täälläkin Etelä-Savossa kevät edistyy nyt vauhdilla. Lumihanget sulavat silmissä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  6. Ihana perhonen ja kauniit kuvat hanhista

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!