lauantai 15. huhtikuuta 2023

Kevätlintuja ihan mahdottomasti - kuvissa liro?

Taas yksi työviikko pulkassa, pari mieltä vaivaavaa rästityötä olen saanut viimeistelyä vaille valmiiksi. Toki aamulla aikaisin aivot puskivat vielä täydennyksiä melkein valmiisiin töihin, mutta muuten on rauha maassa.

Käytiin tänään miehen kanssa ulkona syömässä ja menomatkalla kierreltiin sivuteiden kautta. Nähtiin kurkia, laulujoutsenia, töyhtöhyyppiä, lokkeja, jokin pieni haukka, korppi ja liro (luullakseni).

Kurkien vuoksi pysähdyttiin, mutta pelto-ojan reunalla oli jokin siro kahlaaja. Kuvista päättelen sen olevan liro. Korjatkaa, jos olen väärässä. Muutaman kuvan sain siis siitäkin.



Kevään eteneminen sytyttää minussa innostuneen ja eloisan liekin. Kaikki vaikeudetkin vaikuttavat oitis paljon pienemmiltä ja voitettavammilta, kun pääsee mukaan kevään merkkeihin 🥰.


Töissä pääsin ensimmäistä kertaa fasilitoimaan ihan oikeasti 'vieraalle' ryhmälle dialogia. Uuteen heittäytyminen kutsuu minua magneetin lailla. Samaan aikaan keskityn uuteen aina niin intensiivisesti, että kaikki muu tahtoo vähän jäädä uuden jalkoihin. Etenkin uni. Dialogi on kuitenkin kaikessa tasa-arvoisuudessaan ja armollisuudessaan niin kiehtovaa, että haluan olla sen käyttöönotossa mukana ehdottomasti. Kerron tästä myöhemmin enemmän kuin mielelläni lisää, jos kiinnostuneita lukijoita löytyy 👍.


Ihania kelejä on luvattu ainakin tänne eteläiseen Suomeen. Kannustan nauttimaan siitä: ulkoilemaan, tuijottelemaan ulos, (tarvittaessa) lepäämään verhot auki valon vallassa ja tarkkailemaan kaikkea mahdollista, mitä ulkona tai sisäruukuissa vain sattuu tapahtumaan 💖.

Talvinen hyytymisen aika on ohi - nyt tapahtuu ja kaikki muuttuu. Kannustan seuraamaan kevään rytmiä omien voimien ja mahdollisuuksien mukaan 🥰.

11 kommenttia:

  1. Todellakin tapahtuu kaikenlaista näin keväällä. Luontoa on ihana seurata ja suunnitella kevään ja kesän puuhailuja. Oikein hienoa kevään aikaa sinulle Susanna<3

    VastaaPoista
  2. Hienot lintukuvat jälleen! Oli ihana tulla aurinkoiseen Suomeen, vaikka en ole vielä juuri ulkoilusta voinutkaan nauttia muutamaa hyvin lyhyttä kävelyä lukuun ottamatta. Talon nurkalta huomasin heti kuitenkin sinivuokot ja lumikellot, jotka toivottivat tervetulleeksi kotiin.
    Tuo sinun dialogi-juttusi vaikuttaa kiinnostavalta, kerro ihmeessä lisää, mistä on kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hitunen!

      Lämpimästi tervetuloa takaisin kotiin 💖.
      Nyt onkin pelkkiä parhaita vuodenaikoja edessä.

      Hienoa, palaan myöhemmin tuohon dialogiin 👍

      Poista
  3. Tuollainen oli Kytäjälläkin, yksinään sorsien joukossa. En tunnista kahlaajia, paitsi joitain äänestä. Esim. lirolla on tunnistettava ääni. Ihme kyllä petolintuja ei ole näkynyt, yleensä niitä pyörii siellä mihin paluumuuttajat kokoontuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovitaan sitten, että tuo oli liro.
      Ääntä en kuullut enkä sitä varmaankaan tunnistaisikaan.
      Ilo oli kuitenkin nähdä se 🥰

      Poista
  4. Mahtava kuva. Petolinnuista ruskosuohaukka ja kalasääksi on tullut nähtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Wau! Petolinnut ovat olleet vielä minulta aivan paitsiossa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!