tiistai 30. heinäkuuta 2019

Saimaalla vuokramökillä härkälintujen kanssa

Tämän kesän vuokramökki löytyi saaresta Saimaalta. Mökki oli loppujen lopuksi kompromissi. Tai ainahan ne ovat, enemmän tai vähemmän, mutta miinuksina oli nyt alunperinkin jo puuttuva laituri ja korkeahko hinta. Mutta parhaan kompromissin yritimme valita.

Ranta oli ihan ok lopulta oleskelun kannalta. Uimaan läheminen ei ollut houkuttavaa, sillä pohja oli kivinen (rannassa vain pienehköjä, sileitä kiviä, mutta ikäviä astua) ja matala. Kun rannasta pääsi hieman syvemmälle pienet sileät kivet muuttuivat isoiksi ja rosoisiksi ja osin ulottuivat melkein pintaan asti. Veneen kanssa sai olla tarkkana.

Rannassa kivien päällä oli laiturin pätkä, jonka päällä olisi voinut olla kiva viettää aikaa, mutta se oli osin lahonnut ja sitä oli paikattu vain sijoittamalla isoja lautoja siihen päälle. Reitti mökiltä rantaan oli katettu lautapolulla, joka ei ollut ihan tasalaatuista ja rannan tuntumassa oli enää pelkkiä irtonaisia lautoja.

Vene oli ok. Löysimme pitkän etsiskelyn jälkeen siihen airotkin, mökin omistaja ei huomannut mainita siitä, etteivät ne ole veneessä.

Sitten oli lisäksi monta muutakin pientä ja keskisuurta seikkaa, jotka eivät olleet ja menneet ihan niinkuin piti. Niistä ajattelimme jättää palautetta, sillä mökin hinta ei kuitenkaan ollut sieltä edullisimmasta päästä. Yhtenä esimerkkinä oli televisio, joka löytyi talosta juuri niinkuin oli luvattukin, mutta josta näkyi vain venäläisiä kanavia :-(

No, kokonaisuutena mökki - tai oikeastaan huvila - oli hieno. Se oli tilava ja nykyaikainen melkein kaikilla herkuilla.

Oli mahtavaa päästä viettämään aikaa veden äärellä kuumaan helleaikaan. Koira tassutteli rannassa tämän tästä ja yritti saalistaa (harvojen) veneiden aikaan saamia ranta-aaltoja. Hölmön näköistä touhua ja minä sain nauraa sille moneen otteeseen :-)

Mökkirannan lintumaailma oli ihanan runsas. Jotkin linnut ohittivat meidät kaukaa, jotkin tulivat ihan lähelle. Melkein kaikkia tuli kuvattua :-)

Härkälintuja uiskenteli lähellä useita. Välillä onnistuin näkemään ja kuulemaan kaksikin kerrallaan, joten varmuudella voin väittää, että lintuja vieraili ranta-alueella ainakin kolme eri yksilöä. Kaksi aikuista ja yksi nuori viirunaama.
Rannalla oli välillä täydellisen tyyntä, kuten yllä olevista kuvista näkyy. Ja kun tuuli heräsi, se tuli saaren takaa rauhallisena eikä juurikaan viilentänyt oloa.Näitä mökkiturinoita kuvineen tulee varmasti nyt ainakin muutaman postauksen verran. Kuvia tuli otettua sen verran paljon, että osan käsittely jää sinne syksyn pimeisiin ja sateisiin päiviin. Silloin niistä jaksaa taas nauttia.

Viime yönä meillä oli makuuhuoneen pieni ikkuna auki. Aamulla heräsin osittain siihen, että minua paleli. Enpähän ole pitkään aikaan ilahtunut palelemisesta näin paljon! Ulkona oli 11 astetta ja se on huomattava muutos muutamaan edelliseen päivään. Huomiseksi on tosin luvattu jo taas sellaista tavallista 20 asteen kesäsäätä. Sekin sopii minulle oikein mainiosti.

Loma loppuu reilun viikon kuluttua. Nyt jo tuntuu, että lomaa on ollut ihan mahdottoman kauan :-) Ehkä tuon viikon vielä tässä jaksaa :-)

Ensi kesän mökki haluttaisiin löytää muuten Länsi-Suomesta. Meren ranta ei olisi paha. Lomarenkaalla näyttää olevan aika vähän mökkejä siellä päin. Oletko sinä etsinyt ja/tai löytänyt vuokramökkiä Länsi-Suomesta? Onko sinulla vinkkejä mökin etsimiseen sieltä päin?

22 kommenttia:

 1. Voi juukeli, miten söpö poikanen! En oo koskaan nähny. Jännä raidoitus päässä, ikäänkuin aikuisen värit olis vielä järjestäytymättä.
  Ja sie kyllä tiiät, mikä minusta on paras vuokramökki Länsi-Suomessa meren partaalla :) mutta tehän ette halua minnekään leirintäalueen hulinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo raidoitus päässä on pienestä pitäen. Muu kroppa nähtävästi aikuistuu nopeampaa ja pää tulee vasta viimeisenä. Ihan kuin ihmisilläkin ;-)

   Ja juu. Minä en kestä muiden ääniä mökkilomalla, mutta koira on vieläkin tarkempi. Meidän lomamme olisi yhtä haukkumista, jos menisimme johonkin leirintäalueelle. Sitä ei KUKAAN kestäisi ;-)

   Poista
 2. Härkälintu on kaunis ja ja poikaset somia. Lauluääntä tosin ei oikein voi kehua:)

  Juu, helteet on "kärsitty" Vähän liiaksi viileni, palelee tälläistä vilukissaa.

  Mukavaa viimeistä lomaviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli!

   Härkälintujen lauluääni on aliarvostettu kaikessa taiteellisuudessaan ;-) Harmaahaikara ei ole yhtään parempi lauluvieras :-)

   Huomisesta pitäisi taas kelien lämmitä. Yksi päivä viileää on pieni hinta saavutetusta tasapainosta :-)

   Poista
 3. Enpä oo koskaan luonnossa nähnyt tuota lintua. Kiitos kuvista, kiva odotella niitä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härkälintu ei ole ihan kaikkien vesien asuja. Harvemmin olen saanut sitä näinkään lähelle kameran linssiä. Ilo silmälle :-)

   Poista
 4. Upeaa. Tyynessä linnut liikkeet korostuu hienosti.

  VastaaPoista
 5. Linnun kauneus ja ääni, vau mikä ero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kai monella linnulla. Upeimmat laulajat ovat ulkoasultaan aika vaatimattomia. Esimerkiksi satakieli ei ole mitenkään säkenöivän näköinen.

   Poista
 6. Hienot kuvat härkälinnusta peilityynellä. Aina härkälinnun nähdessäni muistuu mieleen tyttärentytär joka ei vielä osannut sanoa r-kirjainta. Härkälintu oli hääkälintu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita :-)

   Meillä kantapää oli pitkään tankapää, vaikka kuinka sitä hoettiin ;-)

   Poista
 7. Hieno kuva härkälinnusta.
  Tässä yksi ihana paikka Länsi-Suomessa. Olemme olleet täällä kerran. Paikka on melkein aina varattu täyteen, joten täytyy varata ajoissa:
  http://www.huvila.net/cgi-bin/pager.cgi?huvila=917&kieli=suomi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Risa!

   Mainio vinkki! Kiitos!
   Olin jo unohtanut tuon huvila.net-sivuston tykkänään.

   Poista
 8. Ihanat kuvat :) mukavaa alkavaa elokuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suvi!
   Kiitos samoin sinulle!

   Lähden vielä pienelle kuvausretkelle ennen loman loppumista (vajaan viikon kuluttua). Sen jälkeen on tarmoa ja voimia vaikka pienelle kylälle lähteä töiden kimppuun ;-)

   Poista
 9. Suloiset kuvat kumpaisestakin. Länsi-Suomen mökkiasiassa en pysty auttamaan. Tänä- ja vimevuonna ollaan mökkeily koillismaalla.

  VastaaPoista
 10. Upeat lintukuvat! Hyvää loman jatkoa ja mukavaa elokuun alkua!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)