sunnuntai 19. elokuuta 2018

Vuokramökin valintaa ensi kesälle

Nyt olisi oikein hyvä hetki ryhtyä varaamaan vuokramökkiä ensi kesäksi. Nyt on vielä hyvin mielessä tämän kesän kokemukset ja ajatukset, niitä pääsisi vielä hyödyntämään ihan kunnolla.

Aloitan etsimisen yleensä aina Lomarenkaasta. Heidän mökeistään aika lailla tietää, mitä milläkin kriteereillä saa. Ja toki vertailen ja etsin muualtakin. Parin viimeisen kesän mökit ovat olleet jostain muualta kuin Lomarenkaalta.

Laitan hakuun mökkiajaksi heinäkuun viimeisen viikon, etsittävän alueen pohjoisimpina paikkoina Etelä-Savo ja Pohjanmaa. Mökkiä etsin neljälle henkilölle. Tuloksena 559 mökkiä. Tarkennan hakua niin, että mökille saa tuoda lemmikin. Jäljelle jäi 298 mökkiä.

Tarvitsemme vähintään kaksi OIKEAA makuuhuonetta. Vielä valittavissa on 161 kohdetta. Kun lisään hakuehtoihin saunan ja yhden wc:n, hakutuloksiin osuu 117 mökkiä.

Sitten vuorossa ovat ne pahat ja rajoittavat hakukriteerit: matala uimaranta (koiraa varten): 78 mökkiä. Etäisyys vesistöön enintään 50 metriä: 61 mökkiä. Etäisyys naapuriin vähintään 50 metriä: jäljellä on 49 mökkiä. Se astianpesukone... jäljellä 31 mökkiä. Suihkun lisääminen vaatimuksiin ei tässä vaiheessa enää vähennä mökkien määrää.

Rajaan vielä hintahaarukan niin, että mökkiviikko saa kalleimmillaan maksaa 1098 euroa. Vielä pääsee valitsemaan 20 eri mökistä.

Seuraavassa vaiheessa katson mökkien kuvat läpi ja niiden sijainnin kartalla, jotta varmistun mm. siitä, ettei isoja teitä ole liian lähellä. Ja sen jälkeen palaan Seitan aikaisemmin antamiin vinkkeihin, jotta pääsen tekemään ensimmäistä vertailua.

Nämä kuvat vuodelta 2017, mökkipaikkana Petäjävesi.Viikonloppu oli huomattavasti kauniimpi kuin sää ennusteet antoivat ymmärtää. Sadetta tuli vähemmän ja se ajoittui enemmän yöaikaan. Ei haitannut meitä :-)

Upeaa alkavaa elokuista viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Voi, muistan tuon mökkien selaamisen ihanuuden :) ainahan sitä sitten oli erilaiset odotukset, mutta hyvällä kesäsäällä saa huononkin mökin kivaksi ja päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo niinkin :-)

   Ollaan kyllä satsattu sellaisen mökin valintaan aina, että siellä oli sateisellakin viikolla nautinnollista olla. Hyvä näköala järvelle on ollut aina vaatimuksissa (sekin...). Järven katseleminen on sateellakin ihan kivaa puuhaa ;-)

   Ja siksi myös pitää olla riittävästi tilaa ja se tv. Eikä saisi maksaa kamalasti ;-)

   Poista
 2. Hola Susanna, preciosas fotos y precioso lugar. Besos, feliz semana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Lola!

   Over 9% of Finland's surface is covered with lakes.
   Read more about our lakes: https://www.visitfinland.com/article/the-water-of-life/

   Poista
 3. onpa ollut ihana ranta ja maisema!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin on aina tähdätty. Joskus todellisuus on mainoskuvia parempaa, joskus heikompaa. Tämä Petäjäveden mökki oli hyvä kesämökki - vain järven yli kantautuva liikenteen ääni oli miinusta.

   Poista
 4. Tuttua meillekin vuokramökin valinta. Tänä vuonna osui nappiin.
  Ihanaa loppukesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluusti kuulisin / lukisin teidän onnistuneesta mökkivalinnastanne :-)

   Poista
  2. Ja menin blogiisi - ja luin kuin luinkin sieltä! :-)

   Poista
 5. Olenkohan myöhässä jo kun ensi kesälle haluaisin vielä varata mökkimajoituksen. Juuri tämän tapainen olisi kiva. Hyvä että hakua saa rajattua noin tarkoin, helpottaa etsimistä.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)