perjantai 10. elokuuta 2018

Rutajoen koski

Yritän muistaa olla talvella kiitollinen siitä, että on riittävän kylmää villapuserolle ja -sukille :-) Juuri nyt olen kiitollinen siitä, että helteiden on luvattu toistaiseksi loppuvan. Ehdottoman ihanaa siirtyä normaalien säiden pariin :-)

Ampiaiset ovat vilkkaina. Myönnän kokeilleeni useampaakin ampiaisansaa. Tai siis mieheni ne on viritellyt minun käskystäni pyynnöstäni.

Odotan innolla viikonloppuja, jolloin voi lähteä ihan huoletta liikkeelle kameran kanssa - juuri silloin kun haluaa. Alkava viikonloppu kuluu paikallisilla Elomessuilla muutama tunti kumpanakin päivänä. Seuraava viikonloppu näyttää olevan ihan ilman minkäänlaisia varauksia. Nyt täytyy sitten vain odotella säätiedotuksia.

Mökkiloman aikana kävin kuvaamassa myös pienellä koskella. Ihan kosken tuntumassa oli hieman vilvoittavaa, mutta heti kauemmas siirtyessä tyyni kuumuus iski kosteasti ja vähemmän virkistävästi. Koski oli metsäisessä maastossa, joten valokin oli hieman niukassa. Mutta ainakin yksi koskireissu on siis tänäkin kesänä korkattu :-)

Vettä oli paikallisten kesäasukkaiden mukaan vain murto-osa kevään ja syksyn korkean veden ajoista. Silti näkymä ja äänimaailma oli rauhoittava. Ihmeen vähän tuolla oli ihmisiä liikkeellä, vaikka merkitty polkureitti kulki ihan vieressä.

Lomani kesti noin kolme viikkoa. Pituus tuntui oikein sopivalta. Tuntuu mukavalta, että osa lomaa odottelee vielä tämänkin jälkeen. Luontokohteissa on kesälomakauden ulkopuolella paljon rauhallisempaa ja idyllisempää. Ihanaa päästä kuvausreissuille pitkin vuotta :-)

Mahtavaa kesäloman jälkeistä aikaa kaikille! Nyt on taas hyvä tilaisuus uudistaa omaa elämäänsä uusiin, jännittäviin suuntiin.

22 kommenttia:

 1. Such a beautiful looking waterfall, I love the different angles that you took pictures from. Amazing photos, nice work! Thanks for the share, have a fantastic weekend. Keep up the posts.

  World of Animals

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Helteet loppuu;-)) Täällä tuuli kovasti, ja vettä tuli muutama pisara;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kovasti ennustetun ukkosmyräkän korvasi kova ja puuskainen tuuli sekä muutamat roiskepisarat :-)

   Poista
 3. Onpa nätti paikka! Todellinen ilo silmälle, ja voin kuvitella, miten miellyttävästi tuollainen virta kohisee. Luonnontilaiset virtapaikat ovat myös aika harvinaisia - siksikin tällaiset kuvat aina ilahduttavat. :) Minäkin iloitsen helteiden päättymisestä ja ns. normaaleihin säihin palaamisesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi matkalla ylitettiin sellainen pienen pieni puro, joka virtaili niinikään alamäkeen. Pettyneenä pelkäsin, että siinä se 'koski' oli, mutta onneksi edestä löytyi näitä isompia vesiä :-)

   Poista
 4. Upean näköinen paikka. Keväällä koski on varmaan todella upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on vielä lähellä tietä ja paikallista koulua. Ei tarvitse olla mikään erätaituri päästäkseen katsomaan tätä :-)

   Poista
 5. Pitänee joskus käydä tutustumassa. Aika monessa kansallispuistossa on tullut käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansallispuistoissa kannattaa aina käydä visiitillä. Aina löytyy jokin kolkka, jossa ei ole aikaisemmin tullut käytyä :-) Sitä paitsi samatkin paikat ovat niin erilaisia eri vuodenaikoina :-)

   Poista
 6. Espectaculares fotos y espectaculares fotos. Saludos.

  VastaaPoista
 7. Kaunis paikka. Ja hyvin olet saanut kuvattua virtaavaa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Risa!
   Riittävän monta kuvaa eri asetuksilla parantaa kohtuullisen kuvan saamisen mahdollisuutta :-)

   Poista
 8. Hienoja kuvia, kosken kuohut voi melkein kuulla korvissa:) Ihanaa viikonloppua ja kaunista kesänjatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde!
   Tämä koski ei ollut sellainen superäänekäs koski, jonka lähellä on vaikea keskustella. Ainakin näin matalan veden aikaan veden kuohun ääni oli sangen miellyttävä :-)

   Poista
 9. No ihanhan tuossa riittää vettä, vaikka onkin kuiva kausi. Kaunis paikka.
  Hyvää nimipäivää, sitäpaitsi :)

  VastaaPoista
 10. Hieno koskimaisema. Olen käynyt Leivonmäen kansallispuistossa, mutta en tuolla. On siis tarvetta käydä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tuolta kansallispuistosta kaksi tärppiä, tämä oli toinen niistä. Paljon on siis nähtävää vielä itselläkin :-)

   Poista
 11. Mä olen surullinen kun tänään piti pukeutua pitkälahkeisiin housuihin, villasukat jalkaan ja neuletakki päälle. Tätäkö sitten taas seuraavat 9 kuukautta!? Eikä!! Aamusta jo valot päälle ja sisällä on ikävän kostean kylmää. Jäi kuvaukset kuvaamatta kun vettä räpsii! No, pitää kehittää jotain mielen virkistystä kumminkin. Itseni tuntien se tarkoittaa jotain hyvää syömistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa siirtyä osaksi talvea etelään, jos viileys ei tuo pintaan positiivisia asioita. En minäkään tietyn pakkasrajan jälkeen osaa enää nauttia kylmistä keleistä...

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)