sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Silkkiuikkujen kosiomenoja ja koirakuvahaasteen toinen päivä

Tänään oli tavoitteena ottaa rauhallisesti, sillä minun päiväsaikaiset touhuamiseni tuntuvat aina tulevan tuplana yöuniin. Yöllisten seikkailujen ja suunnittelurupeamien jälkeen olo ei ole aamulla mitä virkein. Siksi ensi yön pitää olla rauhallisempi ja yritin jättää innostavia luontorämpimisiäkin vähän vähemmälle. Mutta kokonaan ilman en malttanut jäädä ;-)

Tämän päivän ainoa tavoite oli tarkkailla silkkiuikkuja, joita näyttää löytyvän ainakin eteläisestä Suomesta jo kaikilta tavallisilta peintäpaikoilta. Ja löytyihän niitä, vaikka keli oli vielä kylmä ja tuuli pureva. Onneksi vaatetuksen varautumiskeinot riittivät tällä kertaa :-)

Silkkiuikut näyttävät ja vaikuttavat niin romanttisilta kaikkine soidinmenoineen. Niitä voisi tarkkailla vaikka kuinka kauan :-) Ikävä kyllä niillä on ohjelmassa myös pesän rakentamista kaislikon sisällä eikä koko aikaa voi käyttää kuvaajille patsasteluun ;-)

Pään asennot ja pään höyhenpeitteen asento vaikuttavat paljon lintujen 'ilmeikkyyteen'. Näissä kuvissa on aika vaikea olla näkemättä rakastuneita ja helliä 'ilmeitä' :-)


Luettuani koirakuvahaasteen uudelleen huomasin, ettei koiraa tarvitsekaan kuvata joka päivä (huoh!). Riittää, että esittää kerran päivässä koirastaan kuvan. Ja niitähän löytyy kymmenen vuoden varrelta laidasta laitaan :-) Haaste on tällä tavalla sikälikin hauskempi, että näin pääsee esittelemään koiran olemusta ja luonnetta monipuolisesti, paljon monipuolisemmin kuin päivittäin kuvaamalla :-)

Tällainen kuva on meidän koiramme tämän päivän kuva :-) Vuodelta 2014. Synnynnäinen vesipeto :-)


8 kommenttia:

 1. Oi noita silkkiuikkuja! Romantiikkaa on, joten myöhemmin pääset kuvailemaan niitä pikku-uikkuja. Meidän joella ei vielä ole näkynyt, odotellaan:) Hauska kuva koirulista!

  VastaaPoista
 2. Wonderful photos of a couple in love as it looks beautiful, very nice photo, best regards.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much, Agnieszka!

   Nature shows its best features right now :-)

   Poista
 3. Kovin on rakastuneen ja onnellisen näköinen pariskunta :) Ja koira on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   Tuolla oli erinäinen silkkiuikkupariskunta vauhdissa ja häly oli sen mukainen :-)

   Poista
 4. Silkkiuikkujen soidintanssi on ihmeellisen kaunista ja aika hassunkin näköistä. Tosi kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, M.T.

   Se on eleganttia, jos mikä. Kuin kaksi balettitanssijaa :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)