keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Muutosten aikaa, laulujoutsen ja taustalla touhuava kurki ;-)

Huono energia on aina pahaksi. Ei sitä mikään muuksi muuta. Hyvä energia voi muuttua huonoksi, jos siitä syntyy uusi suoriutumispolku tai peräti -baana. Kaikilla on omat heikkoutensa. Yksi minun heikkouksistani on innostua ihan liikaa ja päästää mopo karulle. Ikä on onneksi hillinnyt tätä piirrettä paljon. Enää ei ole vuosikymmeniin ollut kyse vain minusta. Vaistot joutuvat jäämään taka-alalle. Ja minä itse (läheisteni kanssa) pääsen nousemaan etualalle.

Olen lukenut paljon siitä, miten ihmiset murehtivat vapun jäävän juhlimatta. Ehkä se monille perinteinen ryhmävappu jää juhlimatta, mutta ehkä monen monta muuta vappua odottaa juhlijoitansa :-) Kunhan muistamme ajatella asiat ja tilanteet uusiksi ja heittäytyä uuteen :-)

Nyt elossa olevien sukupolvien ei kannata jämähtää mihinkään menneisyyteen eikä edes nykyisyyteen. Muutos on väistämätön, mutta siitä voi tehdä samalla myös mukavaa ja innostavaa. Oletko mukana?

Ihanaa vapun aikaa sinulle ja läheisillesi <3 p="">

27 kommenttia:

 1. Luovuutta ja joustavuutta nyt tarvitaan juhlimisessakin. Ainahan voi keksiä jotain uutta perinteiden sijaan, jos vain mielikuvitusta riittää eikä ole tosiaan jämähtänyt.
  Mietin tuossa aamulla (no, kello on nyt vähän yli kuusi, että ei tämäkään vielä päivä oo...) että ku ei oo ees serpentiiniä ja ilmapalloja, saati munkkia ja simaa. Ensinmainitut on kyllä vaan roskaa heti Vapun jälkeen, ja jälkimmäiset joutuisin taas yksin syömään ja juomaan. Ehkä ostan taas alennusmyynnistä ne pari tippaleipää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, unohtui toivottaa: Hauskaa Vappua!

   Poista
  2. Minä kävin ostamassa serpentiiniä ja ilmapalloja ihan kaikkien meidän puolestakin :-) Pikkaisen ripottelin näkyville jo nyt ja huomenna täytyy päästää luovuus valloilleen. En koristele kotia sisältä päin, koristelen vain puutarhan ja pihan puolta :-)

   Poista
 2. Vappu tulee ensi vuonnakin, kuten myös muutkin juhlat ja virstanpylväät. Kun tässä ollaan koko maapallon kanssa samassa liemessä, on turhaa murehtia ainakaan tarpeettoman paljon menneitä tilaisuuksia. Tämä erilainen kevät jää kaikille mieleen, mutta katse kannattaa pitää tulevassa ja nauttia siitä, mikä nyt tuo iloa ja eloa. Sinulla on vahva luontoyhteys, se jos mikä tuo hyvinvointia, iloa ja jaksamista. iloista luontovappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tilaisuus on uusi mahdollisuus ;-)

   Uudet näkökulmat tarjoavat aina uusia juttuja, kunhan ne malttaa huomata ;-)

   Poista
 3. Musta on ollut kiva huomata, miten jänniä, luovia ja erilaisia asioita tämän kaiken myötä on keksitty! Paljon on myös opittu, niin käytännön-, ku on ajatustasollakin. Koskee niin koulu-, kokous-, työpaikka-, harrastus-, vaikka mitä toimintaa. Peukut sille!
  Mukavaa vappua, ilman suoritusbaanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen on kekseliäs tyyppi pakon ja huonon tilanteen edessä ;-) Se on se tämän jutun aurinkoinen puoli ;-)

   Poista
 4. Kovasti ihmiset hehkuttavat muutoksen tuomaa mahdollisuutta. Nyt sellainen olisi tarjolla vähän joka asiassa, joten kaikki avatkoon rohkeasti mielensä avoimeksi ja vastaanottavaiseksi. Omalla kohdalla koen tilanteen synnyttäneen mielenkiintoista itsetutkiskelua ja arvojen punnitsemista. Ne tulevat vaikuttamaan loppuelämäni, eikä laisinkaan negatiivisessa mielessä.
  Eilen työhuoneen ikkunan editse lensi matalalla yksinäinen kurki. Oliko se eksynyt kavereistaan, vai lensivätkö muut näköpiirini ulkopuolella? En tiedä, mutta kokemus oli pysäyttävä.
  Vappu sujuu hyvin ilman isossa porukassa ilakointia. Aion leipoa munkkeja ja nauttia niitä kaupan siman kera. Ulkona on sen verran koleaa, että on ilo viettää vappu lämpimissä sisätiloissa.
  Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta vallalla on enemmän sellainen "kaikki on kielletty" -asenne. Hienoa, jos olet törmännyt enemmän tuohon mahdollisuuksien näkökulmaan!

   Kun ikkuna on peitetty, on pakko etsiä valon pilkahduksia muualta. Siinä yksinkertaista pakon sanelemaa muutosstrategiaa ;-)

   Poista
 5. On kiva, kun on käytetty luovuutta erilaisen vapun juhlinnassa. Varmaan se onnistuu näinkin, tai ainakin toivotaan niin. Hyvää vappua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinä aikoina ei kannata tavoitella vanhan ajan vappua vaan ihan uusia kokemuksia ja elämyksiä :-)

   Poista
 6. Mä oon niin messissä, kiitos Susanna:)

  VastaaPoista
 7. Juuri näin, kyllä niitä yhdessä juhlittavia vappujakin vielä riittää:) Aurinkoista, ihanaa vappuaattoa ja leppoisaa vappua♥

  VastaaPoista
 8. No vappu ei nyt silleen merkitse mulle juuri mitään, paitsi että nostan lipun salkoon. Yx vappu tulee mieleen, olin silloin Venäjällä, mentiin Aunuksen kautta pietariin ja viipurin kautta pois, niin Aunuksessa oli puut jo vihreitä, oli ihmeellistä tuo vihreys, suomeen kun tultiin niin täällä oli vasta hiirenkorvalla.
  Hauskaa Vappua sulle ja pitkää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodenaikojen erot ovat mahtavia eri paikkojen välillä. Siinä osa matkustamisen ja/tai valokuvaelämysten viehätyksestä :-)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, Anne!
   Joutsen otti harvinaisen rennosti kurjen raahautumisen taustalle ja kaikki nuo muutkin operaatiot ;-) Taisivat olla vanhoja tuttuja :-)

   Poista
 10. Kaikenlainen etäily on ollut mielestäni ihan hyväksi monessa asiassa, mutta kyllä tässä kohtaa jo alkaa kaivata muiden ihmisten seuraa. Onneksi on sentään puoliso, jonka kanssa voi vapaasti olla ja liikkua. Vappu tuo kaivatun vapaapäivän etätöiden lomaan - miten sitä voikaan olla puhki neljän päivän töiden jälkeen, ei uskoisi.
  Hauska tuo kuvasi kevään linnuista! Aurinkoista vappua ja toukokuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla koronan tuomat muutokset työelämässä ovat lisänneet omaa työmäärääni melkoisesti. olen ihan ehdottomasti jo loman tarpeessa ;-)

   Etäkokoukset ovat olleet silloin todella hyviä, kun kollegat ovat malttaneet jakaa videokuvan itsestänsä edes hetkeksi aikaa kokouksen alkuun. Joitakin ihmisiä en ole nähnyt pitkään, pitkään aikaan, sillä he eivät jaa kuvaansa. Yhteys jää silloin aika etäiseksi ja hataraksi.

   Poista
 11. On todella upea ja hauska kuva. Iloista vappua.

  VastaaPoista
 12. Olen pohtinut pitkin koronakautta, että tässä on paljon paradokseja.. ..siis että toisaalta on suuri huoli joka vaikuttaa mielialaan ja sitten taas toisaalta valtava ilo, kun on päässyt oravanpyörästä, kiireestä, ehtii tehdä kotona tavallisia asioita ja luonto saa levätä saasteilta ja muilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tämä korona-aika kohtele meitä kaikkia edes tasapuolisesti. Joillakin on iloja enemmän, joillakin suruja ja murheita. Siitä en niin kovasti tykkää, että ne, joilla kaikki sujuu hienosti, viitsivät valittaa kurjuutta ja tylsyyttä isoon ääneen. Joillakin on ihan oikeasti paljon tai kaikki pelissä. Minä kuulun niihin, joita tämä ei kipeästi kirpaise ja yritän muistaa sen, että monella asiat ovat paljon, paljon hullummin. Esimerkiksi riskiryhmäläisillä, yrittäjillä, sairastuneilla jne.

   Poista
 13. Mun viimeisin "kunnon" vappu oli vuonna 1999. Don Huonojen konsertti Kaapelitehtaalla ja sitten värjöttelyä taksijonossa pikkutunneille. Kyllä sitä ilman vappuakin selviää, on selvinnyt jo montakymmentä vuotta. Mutta onhan siinä omanlaisensa tunnelma ja mulle siihen liittyy aina Suomi ja suomalaisuus.

  Hauskaa vappua! Meillä sataa, joten saattaa jäädä naapurit yllättämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ollut koskaan mikään kova juhlimaan. Ja se juhliminen, mitä olen tehnyt, on ollut muiden juhlimiseen verrattuna aika vaatimatonta. Mutta minulle puhdasta iloa :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)