perjantai 10. huhtikuuta 2020

Perheen oma valokuvahaaste ja kiirastorstain luontoreissu

Meidän perheemme pääsiäiseen korona ei kajonnut merkittävästi. Olemme tottuneet siihen, että aikataulumme eivät välttämättä osu kovin fantastisesti yhteen ja olemme tavallisesti juhlistaneet juhlapyhiä yhteisellä ruokailulla sillä porukalla, mikä on ollut paikalla ja silloin, kun se on ollut mahdollista.

Tytär lähti opiskelemaan Lapin yliopistoon syksyllä 2014. Sieltä ei ollut järkevää lähteä etelään jokaisen pyhän vuoksi etenkin, kun se oli ilman matkustamisia erinomainen mahdollisuus päästä rentoutumaan arjen rytmistä. Poika on ollut puolestaan vuorotöissä kauan ja yhteiset hetket on pyritty ajoittamaan tietenkin myös niin, ettei hänellekään tule siitä ylimääräistä kiirettä ja työtä.

Koko perhe on kuitenkin pitänyt aina tiivistä yhteyttä. Fyysinen erillään oleminen ei ole vaikuttanut henkisen läheisyyden määrään.

Otimme vajaa viikko sitten käyttöön perheen sisäisen valokuvahaasteen. Jokainen lähettää perheen WhatsApp-ryhmään vähintään yhden valokuvan päivässä omasta päivästään. Kuva saa olla mitä tahansa. Jokainen on ihanasti myös selvittänyt hieman, mistä kuvassa on kyse. Alun muistuttelun jälkeen homma pelittää nyt hienosti :-) Ollaan entistä paremmin kiinni toistemme arjessa juuri niin kuin se itse kullekin sopii :-) Nyt, kun me muut olemme Hämeenlinnassa ja tytär Helsingissä, kaikki hyvät yhteydenpidon keinot ovat pelkkää plussaa :-)

Eilen, kiirastorstaina, olin saldovapaalla ja kävin luontoreissulla peräti Uudessakaupungissa asti. Matkaan kului reilut kolme tuntia suuntaansa. Vain tunnin enemmän kuin jos olisin lähtenyt vaikkapa Porkkalanniemeen.

Kohdelistaltani ehdin ruksimaan vain kaksi kohtaa. En esimerkiksi ehtinyt käymään Uudenkaupungin keskustassa ollenkaan. Kummatkin käyntikohteeni sijaitsivat Pyhämaalla, joka Wikipedian mukaan "on Varsinais-Suomessa sijainnut entinen Suomen kunta. Pyhämaan kunta pakkoliitettiin vuoden 1974 alusta Uuteenkaupunkiin tuolloin vireillä olleen Neste Oy:n kolmannen öljynjalostamon rakennushankkeen johdosta. Rakennushanke kuitenkin kariutui." Matkaa Uudenkaupungin keskustaan oli yli 20 kilometriä.

Pamprinniemen luonnonsuojelualue on varmaankin ihanimpia paikkoja koko Suomessa. Niemeä kiertää noin 4,5 kilometrin pituinen luontopolku. En edes kiertänyt sitä kokonaan. Kuljin meren rantaa pitkin polkua melkein niemen kärkeen ja samaa reittiä takaisin. Pysähdyin välillä evästauolle. Sain kuvauksineen kaikkineen reissuun kulumaan aikaa noin 3,5 tuntia!

Lounastaukoa lukuunottamatta en pysähtynyt kuin kuvaamaan ja kuvauskulmia etsimään. Paikka oli henkeäsalpaava ja sinne täytyy palata vielä uudelleen. Raikas (ja viileä) merituuli kehui kerrospukeutumistani ja kannusti pysymään liikkeessä :-)

Muutama kuva laulujoutsenista. Merellä tämäkin on niin kovin erilaista!




Ihanaa pääsiäisen aikaa! Muistakaa käydä vilkuilemassa lähiluontoa - siellä tapahtuu todella paljon juuri nyt :-) Ja hyödynnetään videopuheluiden mahdollisuuksia läheistemme kanssa :-)

P.S. Kuusi tuntia kestäneellä kahden kohteen tarpomismatkallani kohtasin kolme henkilöä (jos ei lasketa kauppareissua, jolloin hain evässalaatin) ja heidätkin noin kymmenen metrin etäisyydeltä. Suomen luonnossa on paljon tilaa, jos ei itsepintaisesti suuntaa juuri sinne, mihin kaikki muutkin haluavat mennä.

29 kommenttia:

  1. Joutsenet ovat nyt sun "kiikarissa" selvästi, menet minne tahansa! Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä tuntuu nyt olevan kaikkialla veden äärellä :-)

      Poista
  2. Niin kauniita kuvia joutesenista.
    Ja nuo videopuhelut ovat meillekkin tärkeitä tällasena aikana..Nuoremman lapseni lasta en vielä ole saanut livenä ottaa syliini, mutta olen saanut häntä nähdä monestikkin jo, niinkuin keskimmäisen lapseni lasta.
    Kurja puoli on kuitenkin siinä, kun ei saa tätä vauvaaikaa olla heidän tukenaan ja autella lapsenhoidossa.
    Ja kuinka mielelläni sen tekisinkin!
    Mutta nyt mennään näillä ja toivotaan, että tästä selvitään ja vielä saan ottaa lapsenlapseni syliin, kaikki...paitsi Joonas, vanhempi lapsenlapseni,ei enää varmaankaan tulisi ihan syliin istumaan...hi!
    Hyvää Pääsiäisen aikaa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Harakka!

      Hyvä puoli tässä kaikessa on, ettei avuntarve lasten kanssa vanhene koskaan ;-) Pääset kyllä remmiin vielä monen moneen kertaan <3

      Poista
  3. Upeita kuvia joutsenista!
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia! Ihanaa pääsiäistä Susanna!

    VastaaPoista
  5. Upeat kuvat.
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  6. Meillä oli tyttäret syömässä, vaihdettiin kesärenkaita, kun tuolla kaupungissa on hankalampi tehdä se homma, nurin kuriselta tuntuu kun tyttären täytyy olla töissä vaikka on astma, ja jos jää pois töistä, ei saa edes toimeentulotukea, eli on pakko olla töissä, nyt viikon päästä avaavat rajat, sanon että liian aikaisin avaavat, jos kerran huippua korona odottavat, ja kuolemia on nyt jo ihan liikaa, mutta virheitä tehdään näköjään.
    Nyt on ollut niin kylmiä tuulia että emme vielä ole lähteneet kemiön saaristoon meren rannalle, alkais nyt lämpenemään nuo ilmat. Itä-suomeen mieli tekisi kohta lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulet ovat olleet tosiaankin melkoisen voimakkaita ja kylmiäkin. Toivotaan lämpenevää :-)

      Poista
  7. Upeita kuvia! Minäkin olen bongannut joutsenia ja kurkia, isoja laumoja levähtäneenä rannikon pelloille. Onneksi luontokohteita riittää. Ei tarvi tunkea samalle grillipaikalle kymmenien muiden kanssa. Tuulet vaan saisi loppua, olisi mukavampi retkeillä. Kaikkea hyvää sinun pääsiäiseesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina!

      Nyt ei enää uskalla lupailla mitään perinteisiä kevätsäitä, kun ei ollut juuri perinteisiä talvisäitäkään. Nyt täytyy kai vain sitten valita retkipaikat tuulensuojan mukaan :-(

      Poista
  8. Onpa hienot kuvat. Hyvä idea tuo valokuvayhteys läheisten kanssa. Taidanpa ehdottaa meidän perheen whatsup-ryhmälle. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Beautiful swans, great photos!
    Have a wonderful, flowery and happy Easter.
    Greetings

    VastaaPoista
  10. Huikeat kuvat! Ja vallan upea banneri. Aurinkoista pääsiäisen jatkoa, Susanna.

    VastaaPoista
  11. Upeita joutsenkuvia tässä ja edellisissäkin postauksissa. Meillä suomalaisilla on se etu, että tilaa on. Taitaa olla 18 asukasta neliökilometriä kohti, joten muiden ihmisten väistely pitäisi onnistua. On mielenkiintoista nähdä, jos elää, miten tämä tilanne tulee muuttamaan työssäkäyntiä ja asumista. Jatkuuko liike taajamiin vai käykö päinvastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Seita!

      Olen haaveillut eläketalvien viettämisestä jossain etelämmässä. Nyt otan kaiken uuteen harkintaan. Suomessa on niin paljon sitä rikkautta ja vapautta, mitä muualta ei löydy.

      Poista

Kiitos kommentistasi!