maanantai 13. huhtikuuta 2020

Ihania kevään lintuja ennen uuteen arkiviikkoon siirtymistä :-)

Tänäänkään ei pitänyt lähteä minnekään, mutta päivä aukesi kauniina ja iloisena, suorastaan kutsuvana. Poikakin vielä soitteli aamulla ja ehdotti, että ottaisin auton päiväksi käyttööni, kun keli on niin hyvä, niin sehän oli sitten siinä :-)

Hanhia on paljon, kun niiden kanssa vain osuu nokakkain :-) Malttavat olla hiljaa vain levätessään. Melkein aina jollain tai useammallakin on joku asia kesken. Kälätys on siis enemmän tai vähemmän melkoinen. Kannattaa kulkea korvat auki ja pienin äänin. Kuulohavainnon perusteella voi lähteä paikantamaan niitä helpommin :-)

Vaaleavatsaiset ovat metsähanhia ja mustalaikkuvatsaiset tundrahanhia.




Töyhtöhyypät paljastavat hyvässä valossa kauniit värinsä. Ne näyttävät lentäessään ja muutenkin kaukaa katsottuna mustavalkoisilta, mutta itse asiassa ne ovat ihan jotain muuta :-) Tämä onnekas on löytänyt madon ja päättänyt saada sen esille - ruokalautaselleen. Onnistuikin siinä :-)


Kevään ensimmäisistä kuovihavainnoista en ehtinyt saamaan kuvaa. Mutta nyt osasin olla tarkkana, sillä osasin jo odottaa niitä. Sitä paitsi tämä kökötti pellolla suhteellisen paikoillaan eikä lentänyt pään yli kovaa vauhtia, kuten ne edelliset :-)

Tässä siis kuovi!


Tämä kuva on hieman suurennettuna siitä, miltä se näytti paljaalla silmällä. Tässä erottuu jo sen nokkakin, mikä ei oikeassa elämässä näkynyt. Näkyi vain ruskea jokin, joka kannatti kuvata varmuuden vuoksi. Ja kannattihan se! Kevään ihka ensimmäinen kuovikuva! Jess!

No, tähän se sama sitten vähän tarkemmin rajattuna. Halusin vain näyttää, kuinka vaikeaa sen havaitseminen pellon ohi ajaessa on. Mahtava suojaväritys sillä :-)


Huomenna sukelletaan arkeen. Minä olenkin jo vähän kaipaillut sitä. Yöllä herään intoilemaan työasioista, mutta olen päättänyt säästää työjutut huomiseen. Täytyykin tsekata huomisen kalenteri, että tietää, mihin varautua :-)

Millä mielin astut uuteen arkiseen viikkoon?


17 kommenttia:

  1. No johan on hanhia melkoinen määrä! Töytöhyyppä on kanis lintu ja niitä täällä näkee usein, hieno kuva. Kuovi taas on harvinaisempi. Hienoja bongauksia.

    Hyvää arkiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli!

      Hanhia riitti <3 Ja meteliä :-)

      Töyhtöhyyppä on kaunis lintu. Ja samaan hengenvetoon voisi luetella pitkän liudan muitakin kauniita, henkeäsalpaavan ihania lintuja. Siksi luonnossa onkin niin upeaa kulkea :-)

      Kuovi ei tosiaan työnnä nokkaansa ihan joka paikkaan. Monesti se onneksi ilmiantaa itsensä huudollaan :-)

      Poista
  2. Hanhet tekivät ylilentoa täälläkin, kun olin pyöräilemässä. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit!

      Osaavat ne hanhet lentää joskus ihan hiljaakin. Silloin on ihan omasta tarkkaavaisuudesta kiinni, huomaako ne :-)

      Poista
  3. Kuovilla on kyllä hyvä väritys ja upea nokka. Enpä ole tuotakaan varsin tiennyt. Joskus pikkutyttönä vaelsin kiikareiden ja lintukirjan kanssa, mutta jos jotain tunnistin niin nimet eivät jääneet mieleen.

    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en pikkutyttönä juuri noteerannut lintujen olemassaoloa. Enkä kovin paljon vielä aikuisenakaan. Olen erittäin myöhäisherännäinen näissä(kin) asioissa. Mutta uuden oppiminen innostaa ja auttaa oppimaan lisää uutta, oli kyse sitten mistä tahansa uudesta :-)

      Poista
  4. Meillä keväisin aina jännätään milloin ensimmäiset töyhtöhyypät ilmestyvät. Eilen nähtiin västäräkki.
    Mukavaa uuden työviikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Minä en ole vielä nähnyt västäräkkiä. Tämä on niin jännittävää aikaa, kun milloin vain voi tehdä kevään ensimmäisen havaintonsa :-)

      Poista
  5. Viime viikolla näin kurkiauran, mahtavaa! Tai en minä tiennyt, että se oli just kurkiaura, mutta se oli niin iso, että uutisoitiin paikallislehdessäkin kuvien kera. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aura kuin aura on upeaa nähtävää. Kurjet ovat niin isoja lintuja, että mahtavuus vain korostuu :-) Hieno havainto!

      Poista
  6. Taannoin kun oltiin lepäävää hanhiparvea katsomassa, niin panin merkille, että ne pitää erilaista ääntä kun ovat etsimässä laskeutumispaikkaa. Hiljaisempaa ja pehmeämpää. Hanhia oli satamäärin, ja koko ajan tuli lisää, kaartelivat siinä yläpuolella muutaman yksilön pikkuparvina, ja aina yksi pikkuparvi kerrallaan laskeutui pitkän harkinnan jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mielenkiintoista! Minä en ole tuollaista lepopaikkaa etsivää parvea koskaan havainnutkaan. Mutta onhan tuo tavallaan ihan järkeenkäypää, kun tarkemmin ajattelee. Energiat ja tavoitteet ovat tuollaisessa tilanteessa ihan erilaiset kuin ruokaillessa tai muute kähinöidessä ;-)

      Mahtanut olla upea kokemus <3

      Poista
  7. Hienot kuvat! Luonnon heräämistä eloon on kiva seurata:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde!

      Kevään edistymisen seuranta on mahtavaa vastapainoa sille yleiselle odotukselle, että jossain vaiheessa kaikki palaisi vanhaan ja entiseen. Ja että sitä sitten vain tuskalla ja pidättäytymisellä odotetaan.

      Tässä ajassa on paljon nautittavaa ja kaikkeen siihen keskittyminen tekee hyvää. Toki vanhaan palaamistakin saa odottaa, mutta siihen saa kyllä kaiken ajan ja toivon kulumaan, jos ei ole tarkkana. Ehkä voisi nauttia ja elää tässä samalla, jos tilanne ei ole ihan pusertavan paha omalla kohdalla <3

      Iso tsemppi kaikille, joiden elämä on pahassa jamassa tässä vaiheessa <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!