torstai 16. huhtikuuta 2020

Uutisväsymys ja hassut kurjet

Olen saavuttanut rajani koronauutisoinnin kanssa. Ne toistavat itseään, niissä ei ole mitään uutta ja ne täyttävät melkein koko uutistarjonnan. Minä tavallisesti hamuan uutisia ja tietoa. Mutta näihin uutisiin en enää kovin helposti koske.

Havaittujen tartuntojen ja kuolleiden määrä kasvaa päivä päivältä. Sama uutinen päivästä päivään, vain numerot vaihtuvat. Voi jopa käydä tarkistamassa oman kotikuntansa tiedot - jokaikinen päivä!

Samaan syssyyn vertaillaan Suomen ja Ruotsin koronastrategioita ja vuoropäivinä säälitään milloin toisen ja milloin toisen epäonnistumista. Raportoidaan julkkisten tartuntoja. Haastatellaan onnettomia ihmisiä näiden kaikkien rajoitteiden keskellä. Ja sitten murehditaan tämän tilanteen synnyttämää kurjaa taloustilannetta. Minä en enää lue noita uutisia, jollei otsikossa edes luvata jotain aidosti uutta tietoa. Hiljaisen naisen kosto tämäkin :-(

Kaipaan tietoa ja uutisia kaikesta muustakin elämästä, sillä ei elämä ole kuitenkaan vain tätä. Ukrainan Tsernobyliä uhkaavasti lähestyneestä pahasta metsäpalosta näin yhden uutisen. Toivottavasti toisen uutisen puuttuminen tarkoitti sitä, että kaikki päättyi äkillisesti hyvin.

Elämässä tapahtuu myös paljon hyviä ja iloisia asioita, jotka eivät välttämättä ole aina uutisia, mutta viestinnän arvoisia, etenkin tässä tilanteessa, kun hyvistä asioista ei ole liikatarjontaa. Sitä paitsi monet asiat ovat monella meistä todella tai ainakin melkoisen hyvin. Ne eivät ole uutisia, ne eivät tapahdu, ne vain ovat.

Edelleen otan vilpittömästi ja lämpimästi osaa kaikkien niiden ihmisten tilanteeseen, joita korona koettelee. Uutisointi ja sisällöntuotanto on monessa mediassa nyt vain jäänyt jumiin heikkolaatuisesti.

Sitten niihin kurkiin :-) Viime sunnuntaina oli harmaata, utuista, jopa sumuista. Päädyimme siitä huolimatta lähteä tällä kertaa miehen kanssa kartoittelemaan kevään edistymistä. Kuvista tuli tummia ja suttuisia, mutta joskus tilanteen tai tunnelman tallentaminen on kuvan laatua tärkeämpää :-)

Näimme kurkiparin pellolla, yllättävänkin lähellä. Suhruisen kelin vuoksi monet linnut liikuskelivat paljon lähempänä tien laitoja kuin tavallisesti päiväsaikaan. Kun kiersimme autolla pellon toiselle puolelle, pääsimme jo kohtuullisen lähelle kurkia. Ne kääntyivät meistä pois päin ja kiiruhtivat hieman kauemmas. Kiire loppui kuitenkin lyhyeen ja tilalle tuli nopeasti taas rauhallinen rytmi.

Hetken kuluttua kurjet siirtyivät yllättäen tielle, ihan asfaltoidulle tielle. Tietä pitkin kävelivät eteenpäin, välillä tien toiseen reunaan ja sitten taas toiseen. Tässä epäterävää kuvaa vieläkin epäterävemmistä kurjista ;-)


14 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä uuuta ainakin minulle. Mahtavat kuvat sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Ihan touhusivat kuin kotonaan konsanaan ;-)

   Poista
 2. Siinähän ne tepastelevat arvokkaasti!
  Koronauutisia tosiaan tulee koko ajan. Seuraan kyllä niitä toisella korvalla ja silmillä pälyilen puhelinta. Voisi olla terveellistä ettei ihan kaikkia uutisia tuosta pandemiasta kuulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteinen suunta tuntui vain ensin olevan vähän hakusessa ;-)

   Koronauutisten lukemisen vähentäminen on keventänyt oloani jo vuorokaudessa :-)

   Poista
 3. On se kaunis uljas lintu ja hyvätkuvat sait niistä !
  Niin kyllä jossain vaiheessa olin niin kurkkua myöten täynnä, korona koronaa aamusta iltaan yhtä soittoa, nyt jo toista kuukautta, median tarkoitus on vain saada aikaan pelkoa ihmisissä, mitä me niillä luvuilla tehdään,
  varsinkaan luvut ameriikassa tai ruotsissa, ihmisiä kuolee joka päivä muihinkin asioihin, nyt kun ei ilmastosta jauheta, niin on tuo korona, seuraavaksi varmaan sitten punkit,karhut tai sudet, muuten mun elämään ei mitenkään vaikuta tää tilanne, ihan normaalia elämää olen elänyt ja niin se mielestäni täytiikin, kaupassa ja asioilla pitää käydä, aina muutenkin olen pessyt kädet kaupasta tultuani, ja en useasti käy kaupungissa, jos ei ole pakko. Kysyin lähikaupasta mitä maksaa jos ruoka tuotais mun ovelle, niin ottavat 25 eur. käynti, mutta eipä tässä olla vielä lähelläkään yli 70, vaikka tuokaan ikä ei estäisi asioilla käymistä,
  jos on suht terve ja liikuntakykyinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piritta :-)

   Joskus pelko ja paha olo myyvät, mutta luulen, ettei se toimi enää tässä tapauksessa. Toivottavasti otsikoihin saadaan pian muitakin asioita.

   Poista
 4. Kauniit kuvat olet jälleen saanut. Kuten Piritta tuossa kuvailee, niin uljaita lintuja.

  Totta, kyllä näihin uutisiin alkaa sekä väsyä että turtua. Meillähän on tämän kaiken muun "hyvän" päälle vielä tämä valtion päämies, joka puhuu puuta heinää. Faktan tarkistajat eivät perässä pysy, kun tulee pajunköyttä. Olisipa ohi sekä korona että tämän pressan valtakausi.

  Yritetään nyt vain taapertaa tämä aika loppuun. Taisteluväsymystä tuntuu olevan ilmassa.

  Kaikesta huolimatta kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna :-)

   Tuo teidän presidenttinne onkin sitten ihan oma, uniikki juttunsa ;-) Jotenkin niin epätodellista ja sitten ei olekaan :-(

   Poista
 5. Loppuisipa tämä Korona hässäkkä pian! On nuo kurjet vaan komeita lintuja! Hienot kuvat olet saanut! Mukavaa päivää ja viikonloppuja♥

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)