lauantai 18. huhtikuuta 2020

Västäräkistä vähäsen ja muuta asiaan liittymätöntä ;-)

Kevään ensimmäinen västäräkkihavainto tuli tehtyä tänään - muutamaankin kertaan. Vielä kymmenen vuotta sitten en olisi voinut uskoa, että saan vielä joskus tällaista iloa linnun kohtaamisesta. Kun luonnon seuraamiseni lisääntyi, oli upeaa löytää ihan uusia eläinlajeja. Ja nyt sitten olen siinä vaiheessa, että västäräkkikin ilahduttaa ;-)

Asia on kuitenkin niin, että melkein mikä tahansa, mihin panee aikaansa, mihin perehtyy ja mitä aktiivisesti opettelee lisää, alkaa väistämättä näyttää mielenkiintoisuutensa. Mielenkiinnon puute on melkein aina tiedon puutetta. Joskus se on ajan puutetta. Vain harvoin mielenkiinnottomuus jatkuu tiedosta ja ajallisesta panostamisesta huolimatta. Joten kaikkea uutta kannattaa kokeilla, jos haluaa välttää tylsyyttä tässä upeassa elämässä :-)

Kuvausetäisyydellä olevat västäräkit löytyivät koiran ulkoilutusreissulla lammen vieressä. Kamera ei ollut mukana, joten palasin paikalle ilman koiraa ja kameran kanssa :-) Tuuli pöyhötteli lintujen höyhenpeitteitä..Tämän vuoden ensimäinen keltasirkkuhavaintoni tapahtui myös tänään. Pellon laidassa se lauleli ja kutsui kauniisti, kun saavuin sinne auton kanssa. Odotti ystävällisesti, että sain kameran kaulaani ja pääsin kuvaamaan :-)


Miten voikaan linnun nokka aueta noin mahdottoman auki asti?


Sain facebookissa koirakuvahaasteen. Kymmenen päivän ajan pitäisi kuvata koiraa ja jopa vielä julkaista nuo kuvat. Yritetään :-) Tässä ensimmäisen päivän kuva :-)

Vakiovahtipaikallaan sohvan selkänojan päällä vahtimassa pihaa ja tietä siltä varalta, että sattuisi jotain haukuttavaa. Ja aika usein sattuukin ;-)


Tähän mennessä meillä on ollut kaunis viikonloppu, vaikkakin kovasti tuulinen. Millaisessa säässä sinä olet viettänyt viikonloppua?

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Thank you, Agnieszka!
   There are lots of beautiful creatures around if one just remembers to look carefully around :-)

   Poista
 2. Tuulta ja aurinkoa täällä. Mieki olin kuulevinani västäräkin, en nähnyt. Yleensä se kuulohavainto tuleekin ensin. Järripeippo ja kottarainen tuli uusina tän vuoden listalle.
  Jotenkin hauska kun keltasirkun töyhtö ja koiran korva on ihan samassa kulmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kuulin ja näin lennossa! Pitkä oli pyrstö ja lento aaltoilevaa, täytyy sen olla se <3

   Poista
  2. Mahtava visuaalinen havainto tuo keltasirkun töyhdön ja koiran korvan asennon yhdenmukaisuus :-)

   Poista
 3. Mä en ole facebookissa ollenkaan, ransustakin saisi hyviä kuvia johonkin, kun laitan sen kaulaliinan kaulaan sille, niin se ottaa alaleualla sen suun eteen, täytyy keksiä johonkin siitä kuva. Söpö koira katselee ikkunasta, mitähän se ajattelee. Ihmettelen kun meidän pihassa ei oo näkynyt västäräkkiä, yleensä se on aina tullut tänne, nyt on naakat tulleet isolla parvella tuohon tyhjän talon katolle, tekevät savupiippuun pesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita Ransusta kuva blogiisi, niin päästään näkemään häntä :-)

   Kyllä se västäräkki ihan hetkessä sinne ilmestyy :-)

   Poista
 4. Voi mikä västäräkki! Ja totta joka sana. Paljon mielenkiintoista on tarjolla, kun vaan saa silmänsä auki. Eilen pojan kanssa kävelyllä juuri päivittelin, että mikähän lintu on kyseessä. Olen nähnyt sen monena päivänä, punertava rinta ja jotenkin pelottoman ja rauhallisen oloinen. Täytyy alkaa tutkia meidän lintuja.

  Ja mikä koira! Felixiltä tulee nyt oikein mojovat haukut ja multa silitykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintu kerrallaan voi laajentaa omaa maailmankuvaansa. Tai kasvi kerrallaan. Tai urheilulaji kerrallaan. Tai...

   Pixie vastaa Felixin haukkuihin ja kiittää kovasti silityksistä :-)

   Poista
 5. Kesä on myös tullut sananlaskun mukaan. Pääskynen havaittu Helsingissä.

  VastaaPoista
 6. Hei,västäräkki on minun kevätairut,jos olisin lintu niin varmaan juuri västäräkki,iloinen rohkea vipeltäjä;)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)