keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Kuvia kurjista ja koirakuvahaasteen päivät 4 ja 5

Melkein viikko sitten keli oli aurinkoinen ja toi kuvaamiseen haastavan varjon. Tykkään isosta valosta silti. Jos osuu oikeaan kohtaan, värit hehkuvat ja varjot jäävät taakse. Niin ei käynyt tällä kertaa, mutta näinä aikoina varjoisatkin kuvat kurjista ilahduttavat ;-)

Pidän niin mahdottomasti noista kurkien siipisulista, jotka se taittaa tuonne pyrstön päälle. Ae on niin koristeellista!

Koirakuvahaasteen neljäs päivä sai tällaisen kuvan:


Koirakuvahaasteen viides päviä on tänään. Sen kunniaksi tällainen kuva:


Vesipeto odottaa, että sille heitettäisiin veteen jotain noudettavaa (jota ei sitten kuitenkaan noudeta, hämätään vain vähän ;-)).

Ihanaa kevätviikon jatkoa!

16 kommenttia:

 1. Nyt kun sanoit, niin tosiaan kurkien pyrstösulat ovat kuin suoraan kabareesta, komeat! Ja suloiset hauvakuvat myös ☺️

  VastaaPoista
 2. On kyllä komeita kurkia, nyt kun näin läheltä pääsin niitä katselemaan. Yleensä välimatkaa onkin ollut enemmän, nimittäin tieltä, missä huristeltu autolla ja havaittu kurkia pellolla.

  VastaaPoista
 3. Mikä vesipeto! Niin ihana koira. Meidän Felix ei uimaan suostu, kylvetys on hankalaa. Sen sijaan Felix kyllä on suihkussa ihan mielellään, sylissä.

  Mä en ole koskaan tullut noita kurkien pyrstösulkia edes ajatelleeksi, tokko edes laittanut merkille. Onhan ne aika merkilliset. Siinä on taas mietitty pukeutumisasiat viimeisen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pixien turkkia saa pestä vain harvoin. Se on niin paksu ja villainen, että jokaisen kerran jälkeen pitää kuivatella todella huolella.

   Kurki taittaa siivet ikäänkuin kaksinkerroin. Oikeasti pyrstösulat ovat aika pienet ja napakat.

   Poista
 4. En miekään oo aatellu että se kurjen töyhtöpyrstö onkin oikeasti siipisulkia, mutta niin tietysti on. Eihän sillä lentäessä liehu mitään töyhtöjä perässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä herättäisi huomiota, jos tuollaisen pyrstövarustuksen kanssa tekisi muuttomatkaa ;-)

   Poista
 5. Kurki on niin upea lintu mutta tuota toista söpöläistä ei voita mikään.

  VastaaPoista
 6. Kurki on lempilintuni, koska se liittyy lapsuuteen suojärven rannalla. Kiitos kivoista kurkikuvista - itse en ole koskaan onnistunut saamaan kurjista noin hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Minä olen nähnyt ensimmäiset kurkeni vasta tukevassa keski-iässä. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)