lauantai 5. syyskuuta 2020

Rentoutumista moneen malliin :-)

Korona-aika on opettanut kaikille niille, joilla on ollut mahdollisuus toimia muilta osin tavallisissa olosuhteissa paljon omasta itsestä. Koska elämän vaihtelu ei todennäköisesti jatkossa rauhoitu entiseen elämään asti, kannattaa kokemuksista ja opitusta asioista tunnistaa omia vahvuuksia ja kehittämiskohteita tulevaa varten.

Niinkuin tiedämme, erilaisuus tuo vahvuutta ja siksi ei ole yhtä ainoaa menestymisen kaavaa. Omat vahvuudet ja kehittämiskohteet ovat yksi osa tarinaa. Oma valmius tehdä yhteistyötä niiden ihmisten kanssa, jotka täydentävät osaamistamme on toinen pala tarinaa. Yhdessä tekeminen ja osaaminen on yhä tärkeämpää. Soolona tekeminen on ihan ok, kunhan muistaa sen heikkoudet - kukaan ei ole avittamassa eikä kompensoimassa siellä, missä itse ei ole vahvimmillaan.

Tämä on tuo pakollinen osa työstä pursuavia ajatuksia, joka pitää saada tässä pois alta ;-) Suosittelen tutustumaan parviälyn aiheeseen, josta tietoa esimerkiksi täällä (klik).

Aamupäivän kantarellisiivouksen ja tyttären kanssa ostoksille lähtemisen väliin jäi kuvankäsittelyn kokoinen aukko. Hyppäsin peräti heinäkuisiin kuviin, jotka olivat jääneet ilman huomiota. Muutama hyönteinen:

Jokin tytönkorento, noita tikkusudenkorentoja :-)


Tämän perhosen uskoisin olevan idänniittyperhonen.


Ja taas tytönkorento :-)


Vanhojenkin luontokuvien selaileminen rauhoittaa stressiä ja rentouttaa mukavasti. Hyvä, että jossain vaiheessa kuvia on otettu mukavasti liikaa :-)

12 kommenttia:

 1. Vaikuttavia kuvia! Kyllä Luojan luonnossa ihmeitä riittää.
  Lempeää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Tuon korennon silmät ovat uskomattoman näköisiä - niin, jos nuo siniset pallot ovat silmät?

  VastaaPoista
 3. Onpa upeat silmät korennolla. Jostain syystä alkoi tuntua, että pitäisi hankkia sinistä luomiväriä :)

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva Idänniittyperhosesta.

  VastaaPoista
 5. Hyvin olet saanut silmät esille, vaikka kohde on noinkin pieni. Silmät ovat tärkeitä, eläinkohteissakin.:)
  Olet oikeassa, erilaiset ihmiset täydentävät toisiaan niin työelämässä kuin avioliitossakin. Teen työtä yksinäni, joten on tullut tutuksi se, kuinka kaikki on omassa varassa. Siinäkin on puolensa ja puolensa. Avioliitossamme taas erilaisuutemme on valtava voimavara (mutta myös ärsytyksen kohde;D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Blue Tit!

   Erilaisuuden hyöty taistelee kovasti sen erilaisuuden ärsyttävyyden ja haastavuuden kanssa ;-) Siksi se on niin haastavaa, jos kiintymyssuhde ei ole kovin vahva.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)