torstai 25. helmikuuta 2021

Kipu ei paranemalla vĂ€hene 😅, mutta linnut lisÀÀntyvĂ€t ihan kohta!

Lonkan kivulias kiukuttelu kuritti liikuntamÀÀriÀni. Lonkan paranemisen jÀlkeen tulivat hyytÀvÀt pakkaset ja sittemmin myös alijÀÀhtyneet vesisateet. Etenkin alijÀÀhtyneiden vesikelienaikainen ja jÀlkeinen liukkaus on ihan liian iso tapaturmariski - olen kokenut sen kÀytÀnnössÀ - ja liikunnan hiipuminen jatkui. MitÀ siitÀ seurasikaan? Tietenkin selkÀjumi, josta muotoutui vÀhitellen oikein kipakka selkÀkipu. Lumipalloilmiö etenee vanhaan 'hyvÀÀn' malliin.

Nyt on siis ihan pakko pistÀÀ itsensÀ etÀtyöpÀivien aikana ja jÀlkeen liikkeelle, vaikka kÀveleminenkin tekee tÀllÀ hetkellÀ kipeÀÀ. Mutta ilman liikettÀ jumi ei hÀviÀ. Ja missÀ jumi, siellÀ kipu.

Löysin jo viikko sitten viime maaliskuun lopun laulujoutsenkuvat. NiitÀ tuli rÀpsittyÀ todella paljon, kun joutsenpari vieraili viereisellÀ lammella ahkerasti. EihÀn niitÀ kaikkia ehtinyt edes kÀydÀ lÀpi. Nyt on viimeistÀÀn hyvÀ hetki kahlata nuo kuvat lÀpi.

Kuvat ja joutsenet ovat siis viime vuoden maaliskuun lopulta. Lampi oli sula ja joutsenilla oli siinÀ mitÀ mainioin ruokapaikka, vaikkakin uteliasta yleisöÀ kertyi katselemaan pÀivÀ pÀivÀltÀ yhÀ enemmÀn. Maaliskuun loppuun on tÀstÀ hetkestÀ aikaa enÀÀ kuukausi! KevÀt on ihan nÀillÀ nÀppÀimillÀ etenkin, kun plussamerkkiset lÀmpötilat sulattavat ainakin tÀÀllÀ HÀmeessÀ lumia todella vauhdilla.

Hormonit hyrrĂ€sivĂ€t joutsenilla - tai siis ainakin koirasjoutsenella - todella vilkkaasti. VĂ€lillĂ€ oli hieman huvittavaa katsella koiraan koreilua ja mahtailua samaan aikaan, kun naaras nĂ€ytti aivan tavattoman vĂ€linpitĂ€mĂ€ttömĂ€ltĂ€ 😂.

Voiko enÀÀ isommalta yrittÀÀ nÀyttÀÀ? Naaras ottaa tilanteen melkoisen maltillisesti.


Ihan kuin naaras jo hieman hÀpeÀisi? EhkÀ se sittenkin keskittyy mieluummin vain ruokailuun kuin puolison perinteisiin kalavaleisiin?

Onneksi koiras ei lannistunut, onhan joutsenten parisuhdeuskoillisuus ihan omaa luokkaansa 🧡.

Samaan aikaan kuvasin isoja hanhiparvia, muutto oli selvÀstikin ihan kunnolla kÀynnissÀ. Koska Korkeasaaren karhut herÀsivÀt talviuniltaan tÀnÀ vuonna poikkeuksellisen myöhÀÀn, voi toki olla, ettei lintujenkaan kevÀt ole tÀnÀ vuonna ihan yhtÀ aikaisessa kuin viime vuonna. Mutta hyvin lÀhellÀ kevÀt on. Sen voi kuulla jo lintujen laulusta.

Ihan kohta luonto tarjoilee vaikka mitÀ ihanaa. Silloin ulos kuuntelemaan ja katselemaan! SitÀ ennen voi ottaa vÀhÀn selvÀÀ vaikkapa kevÀÀn kulusta ja lintujen muutoista.

Muista edellisen postauksen arvonta!

Ja mahtavaa alkavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

  1. Ihanaa elvistelyÀ koiraalta;DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SitĂ€ elvistelyĂ€ riitti ihan mahdottomasti ja naaras nĂ€ytti melkein aina ihan yhtĂ€ vĂ€linpitĂ€mĂ€ttömĂ€ltĂ€ đŸ€­

      Poista
  2. Hienot joutsenkuvat! Toivottavasti kipusi alkaa hellittÀÀ, liike on siihen tosiaan paras lÀÀke.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      PitĂ€isi aina ryhtyĂ€ toimenpiteisiin heti, kun alkaa tuntua jossain eikĂ€ odotella siihen asti, ettĂ€ on kuin tulisilla hiilillĂ€. Milloinkohan sitĂ€ oppisi? đŸ€”

      Poista
  3. Toivottavasti selkÀ tulee kuntoon pian. Upeat joutsen kuvat. Muuttolintuja odotellaan kovasti. Toivottavasti ne ei tule lumien keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anne!

      Nyt on parin pĂ€ivĂ€n ajan lumet sulaneet vauhdilla. JalkakĂ€ytĂ€villĂ€ eletÀÀn meillĂ€ pĂ€in jÀÀkautta, mutta eivĂ€tköhĂ€n nuokin sula jossain vaiheessa 😊.

      Poista
  4. Nuo kuvat kyllÀ toivat hymyn huulille. Pian se taas alkaa, muuttolintuaika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Seita 😊.

      KevÀt on ihan nÀillÀ nÀppÀimillÀ.

      Poista
  5. Voi juku, miten koiras nÀyttÀÀ olla mahdollisimman komea , kun yrittÀÀ ja yrittÀÀ olla isompi, mitÀ onkaan!
    Hymyn sai tÀÀllÀ kyllÀ aikaiseksi!
    Tosi upeat kuvat olet ottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Harakka!

      Koiras polkee itsensĂ€ kĂ€ytĂ€nnössĂ€ veden pÀÀllekin, jotta nĂ€yttĂ€isi vielĂ€kin korkeammalta 😊. Jotain sÀÀtöÀ tuo vielĂ€ tarvitsee, jotta naaraskin innostuisi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!