sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Vihavuoden koski virkisti jälleen

Oikein hyvää ystävänpäivän ja laskiaissunnuntain iltaa sinulle! Olen tänään itsekkäästi keskittynyt hellimään itseäni ja levännyt kertyneitä univelkoja ja muita rasituksia pois. Jos huomenna osoittautuu, että valintani oli huono, niin ainakin tänään olen nauttinut kovasti olostani.

Valon määrä on lisääntynyt huikeasti. Päivä on paljon pitempi kuin talvipäivän seisauksen aikaan ja aurinko kohoaa nyt myös paljon korkeammalle kuin synkimpään aikaan vuodesta. Käytän silti työpäivien aikana kirkasvalolamppua, kun se tuossa vieressä kuitenkin on. Hyötykäyttöön samoin tein.

Vihavuoden koski on ns. pakollinen talvikäyntipaikka. Siellä näkee aina koskikaran ja vapaata vettä. Joskus myös saukon, vaikkei tällä kertaa. Kovien pakkasten jälkeen sula on suppeaa ja kara on helpompi löytää. Nyt oli 'vain' vajaat 10 astetta pakkasta, mutta jäät olivat vielä pitkän kovan pakkasjakson jälkeen paikoillaan.

Sillan alajuoksun puolelta yläjuoksulle päin.


Ja alajuoksulle päin.


Ja vielä tuota siltaa.

Aurinko pilkahteli muutaman kerran, mutta muuten ilmatieteenlaitoksen lupauksista huolimatta oli harmaata ja kovin pilvisen oloista. Ehdottoman antoisa reissu silti 🧡

Antoisaa alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

  1. Samin kuvista sut löysin ja heti kärkeen että tuo blogiotsikon loppuosa kolahtaa, onnen pisaroita etsimässä, hienosto ilmaistu!!
    Pakko kysyä kosken nimestä (en halua googlata, tylsää) milloin on ollut tämä vihavuosi ja liittyykö se aikaan jolloin olimmen venäjän suurruhtinaskunta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että tulit käymään!

      Lainaan laiskasti tekstiä Vihavuoden kylän omilta nettisivuilta:
      "Vihavuosi sijaitsee Hauholla, Sydän-Hämeessä...
      Kylän erikoinen nimi juontuu sanoista vihainen vuo tai vuolle, jolla viitataan kylän ’vihaiseen’ koskeen. Kylää on aikojen saatossa kutsuttu sekä Vihavuodeksi että Vihavuoreksi."

      Eli kyseessä onkin paikka (vuosi) eikä aika. Joskus tuota samaa mietin itsekin ja silloin tuota tutkiskelin. Monimutkaista on tuo vanha suomen kieli.

      Poista
    2. Ahaa, kiitos tästä.
      -Ja ensin oli hau hau sitten ho ho..juicen teksti helpompaa;D

      Poista
  2. Ihania kuvia! Mulla on ikävä vettä täällä kuivalla seudulla. Kiitos näistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Helmi!

      Ei sitä vettä taida tällä hetkellä olla näkyvissä ihan joka puolella.

      Poista
  3. Komeasti kuohuva koski. Olen ennenkin tainnut ihmetellä tuon kosken nimeä ja sen samankaltaisuutta Heinäveden Vihovuonteen kosken kanssa.
    On ihmeellistä miten vettä riittää talvellakin noin runsaasti kun maa on jäässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komea koski minunkin mielestäni 😊.

      Maa on jäässä, mutta vesistö vain pinnalta. Vesi virtaa ihanasti 😊.

      Poista

Kiitos kommentistasi!