maanantai 17. tammikuuta 2022

Vierailulla vanhempien luona

Kävin parin viikon tauon jälkeen levänneenä molempien vanhempien luona sekä heidän kodissaan.

Ensin oli retki isän luokse. Hän oli hyvällä tuulella. Urheilukilpailut olivat nyt tiiviisti puheissa. Hän oli ilahtunut minut nähdessään (kysyttyään ensin, kuka oikein olin) ja havaitessaan, että joku vielä on hengissä. Isän pikkuveljen kuolema on selvästikin hahmottanut kuoleman läheisyyden syvälle hänen mieleensä. Hän oli myös ilahtunut siitä, että äitikin on vielä hengissä. Nauhoitimme pienen videon äidille isältä. Isä esiintyi kuin puoliammattilainen konsanaan. Äitikin oli tyytyväinen nauhoitetun videotervehdyksen saatuaan.

Olin varannut termoskannuun kahvit kahvihetkeä varten, mutta isä oli enemmän orientoitunut ruokailuun, kuin sen pilaavaan kahvitteluun 👍.Äiti oli yllättävän terveen ja jaksavaisen oloinen. Hänen äänensä kantoi kuuluviin asti ja hänen ajatuksensakin kulki mainiosti ja helposti seurattavasti. Kävelimme keskustelun jälkeen yhdessä hänen kävelyreittinsä läpi. Äidillä on kipuja, jotka rauhoittuvat vain kävellessä. Muuten äiti näytti paremmalta kuin aikoihin. Ryhti oli hyvä ja asenne tarmokas 👍.

Vierailun jälkeen osastolla oli kahvihetki, jonne äiti suunnisti hyvin määrätietoisesti. Kahvihetki oli selvästikin hyvä hetki 💖


Ihanaa tammikuun jatkoa sinulle! Kohti kevättä on matka tästä, minuutti minuutilta 💝.

16 kommenttia:

 1. Ihana ja lämmin oli tämä <3
  Niin monisäikeistä tämäkin; yhtä aikaa kallisarvoista ja hurjan rankkaa. Halaus!

  VastaaPoista
 2. Ansaitset kunniamerkin paneutumisesta vanhempiesi tapaamisiin. Kumpikin näyttää varsin virkeältä. Isälläsi etenkin on pilkettä silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between 💖

   Isä onkin virkistynyt pitkin matkaa, mutta äidin virkistyminen ilahduttaa erityisesti.

   Poista
 3. He näyttävät molemmat pirteiltä. Päivä pitenee joka päivä monta minuuttia, kohta on kevät,-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuun puoliväli on ohitettu, nyt on edessä lisääntyvää valoa.
   Siitä nautin 😊

   Poista
 4. Ihanaa, että sinulla on vanhemmat elossa. Molemmat näyttävät pirteiltä. On hienoa, että käyt tapaamassa vanhempiasi. Jotkut ei käy, "kun ei ole aikaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli kauan todella etäiset välit vanhempieni kanssa. Monimutkainen juttu. Mutta nyt tilanne on sellainen, että käynneistäni on heille iloa ja tilanne on muutenkin muuttunut kohtuulliseksi. Nyt jaksan.

   En siis ole mitenkään hyvä tyyppi, vaan olen itsekkäästi oman itseni vuoksi ottanut heihin aikoinaan hajurakoa. Elämä ei ole yksinkertaista eikä kivutonta. Joskus asioita tapahtuu ja joskus joutuu itse tekemään kipeitä ratkaisuja pienimmän pahan periaatteella.

   Nyt ollaan kuitenkin tässä: vuorovaikutus ja kohtaaminen ovat kivuttomia ja paikoin miellyttäviä. Niin se elämä kulkee.

   Poista
 5. Kiva, että molemmilla oli pirteä päivä :) Hyvät kohtaamiset auttavat jaksamaan.

  VastaaPoista
 6. Päivät ovat erilaisia, onneksi nyt oli valoisa. Aurinkoisia päiviä sinne :)

  VastaaPoista
 7. Ihana olet, kun jaksat ja ehdit käydä vanhempiesi luona. Meidän EA:n molemmat vanhemmat ovat jo kuolleet vuosia sitten. Joskus olisi kiva kysyä äidiltä tai isältä jotain, mikä ei ole nuorena tullut mieleen kysyä. Mutta nyt se on myöhäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minunkin kohdallani isältä kysyminen ei alzheimerin taudin vuoksi ole kovin tuloksekasta, mutta nuoruudestaan ja lapsuudestaan hän vastailee melko tarkastikin.

   Äidistä saa joskus puristettua jotain, mutta hänen huomionsa keskittyy lähinnä häneen itseensä. Ja tässä tilanteessa se on erittäin oikeutettuakin.

   Poista
 8. Nuo ovat tärkeitä vierailuja 🤍 Hyvä, että molemmat ovat suhteellisen pirteinä.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)