torstai 6. tammikuuta 2022

Kaunis ja rauhallinen lepopäivä

Tänään oli kaunis pyhäpäivä. Pilvisenä ja harmaana käynnistynyt päivä kirkastui lopulta, se lämmitti mieltä mahtavan paljon.

Otin kamerat mukaan ja lähdin ilman erityisiä tavoitteita tutkimaan ympäristöä. Ajoin ensin luistelukentän vierestä, mutta siellä ei ollut toivomaani hyörinää. Jatkoin pienempiä teitä pitkin eteenpäin ja nautiskelin auringosta ja maisemista. Mitään kuvattavaa en löytänyt. Mielen rauhaa ja silmän iloa senkin edestä.

Tämä keli mahdollistaa jäällä liikkumisen ja rannan tarkkailun eri suunnasta kuin tavallisesti. Meillä ei ole hienoja kävelybaanoja, ihan umpilumessa piti tarpoa, jos ei sattunut löytämään jonkun muun jalan jälkiä. Mutta tarpominenkin oli mukavaa puuhaa.

Aurinko paistaa vielä matalalta ja varjot ovat pitkiä. vaan sekin on eräänlainen tämän vuodenajan hieno erityispiirre (silloin kun se aurinko sattuu paistelemaan).

Varjot osuivat voimakkaasti niihin kohtiin, joita ajattelin kuvata. Toiset paikat olivat puolestaan pilkkijöiden käytössä. Pääsinpä muuttamaan ajatuksiani muutamaan kertaan ja kuvaamaan ihan erilaisia juttuja - tai ainakin eri suunnasta.

En yleensä kuvaa vastavaloon, mutta nyt se oli paras vaihtoehto, joten ei kuin kokeilemaan.


Melkein kaikissa kuvissa kykkii pilkkijä ja välillä toinenkin jossain päin maisemaa. Vähemmän niitä pilkkijöitä silti oli, kuin olin kuvitellut. Autoja oli parkissa todella paljon, joten osa lienee kävellyt tai kelkkaillut vähän kauemmaskin.


Rannalla päivysti kaukoputkien ja kameroiden kanssa lintujen tarkkailijoita merikotkia tähyämässä. Tällä kertaa en nähnyt yhtään merikotkaa.Lehtipuiden ja -pensaiden oksat olivat jään koristelemat. Auringon valo sai ne näyttämään entistäkin kauniimmilta.


Muutaman kerran ajatus livahti velvoitteisiin, mutta muuten sain pidettyä itseni läsnä hetkessä ja nauttimaan luonnon kauneudesta sekä kiireettömyydestä. Kyllä teki hyvää!

Huomenna on kolmannen koronarokotteen aika. Ja vapaapäivä.

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

29 kommenttia:

 1. Puiden oksat oli tosiaan jäässä tänään, ja kimalsi hienosti auringossa. Käytiin uhkarohkeilemassa Nukarinkosken jääpaasilla, mutta vain siellä missä oli jo joku aikuinen kävellyt :)
  Espoossa kuulemma kauheat ruuhkat ollu jonnekin ulkoilupaikkaan. Ei se oo kivaa, että pitää etsimällä etsiä parkkipaikkaa ja tungoksessa ulkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhka-Suomessa asuvat eivät varmaan pistä ruuhkaa pahakseen. Heidän täytyy pitää muiden välittömästä läheisyydessä, olen niin miettinyt. Eivät he muuten sen kaiken ihmismäärän keskellä jaksaisi asua.

   Poista
 2. Kaunista!!
  Meillä ei aurinko näkynyt tänään.
  Rauhallinen päivä täälläkin.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit!

   Meillä on ollut nyt parikin kaunista päivää.
   Huomaan oitis muutoksen omassa mielialassani 😊.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minä opettelen ja totuttelen ja olen vielä toistaiseksi valikoiva ja kranttu kelien suhteen. Mutta parhaimmillaan ulkoilu talvellakin on yhtä juhlaa 😊.

   Poista
 4. Upeita aurinkoisia kuvia. Toivottavasti pilkkijät saivat saalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Linnut ainakin lentelivät parvina välillä kovasti sen oloisena, että jossain voisi olla kalaa.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Olet tavoittanut juuri sen rapsakan valoisuuden, josta pakkaspäivinä tykkään. Taivas on niiiiin sininen ja aurinko kurkistelee oksiston takaa. Hienoja kerrassaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena!

   Valo ja varjo käyttäytyvät usein kuvissa aika oikullisesti. Vähän aina jännittää, tuliko kuvista mitään. Otan raakakuvia (raw) ja niiden kanssa pääsee kuvien käsittelyvaiheessa keventämään muuten synkäksi tummuvia varjoja ja palauttamaan taivaalle väriä ylivalon jälkeen.

   Poista
  2. Tunnelma on noin juuri oikea.
   Oma kuvankäsittelytaitoni on toistaiseksi olematon, mutta ehkä joskus ehdin/maltan opetella edes perusasioita:)

   Poista
  3. Pienetkin kuvankäsittelyn alkeet antavat mahdollisuuksia korjata niitä juttuja, joita kamera ei automatiikallaan ole hoksannut. Askel kerrallaan siis 👍. Itse säädän mahdollisimman paljon kameran toiminnoista manuaalisesti, mutta se on silti vain kamera, ei mikään älyn ja visuaalisuuden huipentuma.

   Poista
 6. Kauniit kuvat :) Minä tykkään talvesta ja lumesta ja nyt on täällä Helsingissäkin ollut todella kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Minä pidän talvesta ja lumesta valikoiden. Parhaat kelit ovat makeita ja todella upeita, mutta sitten on niitä kelejä, jotka eivät juuri kutsu katsomaan edes ikkunasta ulos. Sattuneesta syystä kuvaan talvella vain hyvän kelin maisemakuvia 👍.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   Näinä päivinä minäkin olen iloinnut talvesta 💖.

   Poista
 8. Kuvissasi on juuri niin sinivalkoista, kuin ulkona parhaillaan on. Talvinen luonto on satumaisen kaunista. Tällaisina päivinä ulkoilusta nauttii erityisen paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvinen luonto osaa olla mahtavaa, etenkin tammikuusta eteenpäin, kun aurinko vilahtelee hieman useammin ja päiväkin pitenee. Tuolla on vaikea kulkea naama peruslukemilla, kun on niin hyvä olla, että hymyilyttää koko hammaskaluston voimalla 🥰.

   Poista
 9. Talvikuvatkin ovat niin kauniita. Meilläkin on välillä paistanut aurinko, ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija!

   Luminen ja aurinkoinen talvipäivä on vain niin kaunista ja hyvää mieltä synnyttävää!

   Poista
 10. Meillä oli varjoisaa loppiaispäivänä. Sinä osaat ottaa todella kauniita kuvia. Niistä välittyy rauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Meillä on todella useasti käynyt niin, että aurinkoiseksi ennustettu päivä on pysytellytkin harmaana aamusta iltaan. Tämä oli todella positiivinen yllätys! Ja valoa riitti vielä tänäänkin!

   Poista
 11. Hei, niin kauniita talvikuvia, sinisen varjoissa, kovin koitän havannoida,vaikka vaikeaa onkin.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)