lauantai 1. tammikuuta 2022

Pitkästä aikaa kameran kanssa pihassa ja jopa ystävän kanssa lenkillä!

Vihdoinkin hetki kameran kanssa. Valokuvaaminen on minulle tärkeä ja elvyttävä harrastus/intohimo, mutta tarvitsen valoa. Kamera jaksaa nillittää puolihämärän valon kanssa, vaikka silmä rekisteröisi kelin kuinka valoisaksi.

Kuvaan vain pakon edessä huonossa valossa. Tai jalustimen avulla maisemaa pitkällä suljinajalla. En myöskään nauti kylmässä kuvaamisesta. Suostun siihen vain muutaman kerran vuodessa. Kylmä on minun asteikossani yli 5 pakkasastetta.

Hämärän ja kylmän karttaminen rauhoittaa vuodessa muutaman vuoden kuvaamiselta. Jotenkin se aika täyttyy aina jollain muulla - tylsää ei ehdi tulla.

Tänään aurinko paisteli hetkittäin pilvien välistä - matalalta, mutta kuitenkin. Oli hyvä hetki mennä harjoittelemaan kuvaamista omalle pihalle. Olin sopinut lenkkitreffit hyvän ystävän kanssa iltapäiväksi ja sitä ennen katsoi Tour de Ski:tä, joten aikataulutus vaati kellon seuraamista.

Pihalle ruokinnalle oli saapunut pitkästä aikaa myös orava. Se oli iloinen yllätys. Punatulkkukoiras tuli hetkeksi hengailemaan seuraksi ja lenteli sitten takaisin omiensa luo. Talipallohökötys on tässä tyhjillään, mutta alempana on kunnon rasvasiemenpötkylä lintujen ilona. Ihan samassa rytäkässä on myös kuorittuja auringonkukan siemeniä.

Viereisessä omenapuussa riippuu pähkinän puolikkailla ladattu ruokintalaite, siihen kurre ei oikein päässyt yrityksistä huolimatta käsiksi.Mennyt vuosi on ollut vähintään yhtä tapahtumarikas kuin edellinenkin. Nyt alkanut vuosi saisi minun puolestani olla paljon levollisempi ja seesteisempi. Siihen ei voi ikävä kyllä itse juurikaan vaikuttaa. Nyt vain silmät ja sieraimet kiinni ja kohti uusia seikkailuja!


Kävelylenkki hyvän ystävän kanssa oli eheyttävä. Kummallakin meistä on voimia ja jaksamista vaativa työ, omien ihmissuhteiden oman ydinperheen ulkopuolella tuppaa jäämään jalkoihin niin kuin kaikki muukin itsestään huolehtiminen. Olisikohan siinä ainesta uuden vuoden lupaukseen: Enemmän ja useammin aikaa ja energiaa itselle ja läheisille?


Oikein hyvää uuden vuoden aikaa sinulle!

20 kommenttia:

 1. siinä orava ja punatulkku odottavat ruokaa jota ei ole tuossa ruokaboksissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltähän se vähän näyttää tuossa kuvassa 🤭😂😂😂.

   Oikeasti kuvan ulkopuolella oli paljon herkkuruokia 👍

   Poista
 2. Onpa hieno kuva. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Onpa suloinen kuva! <3
  Iloa askeliisi, onnellista oloa,onnistuneita kamerakuvia,ystävyyttä tälle vuodelle!

  VastaaPoista
 4. Söpö kuva :)
  Kun on paljon muuta huolehdittavaa niin monelle käy niin, että itsestä huolehtiminen jää muiden vastuiden jalkoihin. Minulle ainakin kävi niin ja se aiheutti sairauksien puhkeamisen. Kannattaa satsata voimavaroja myös oman hyvinvoinnin ja terveyden vaalimiseen.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Näinhän se usein on.
   Minä olen oikein mestari lykkäämään itsestäni huolehtimista aina huomiseen 🤔

   Poista
 5. Mainio kuva. Tuo lupaus on kyllä hyvä toteuttaa.

  VastaaPoista
 6. Hyvää Uutta Vuotta 2022 Sinulle ja läheisillesi 🤍

  VastaaPoista
 7. Parempaa uutta vuotta, olkoot elosi pehmeää elämän kulmissa, kulkusi suoraa mutkien houkutellessa ja kaikea muuta hyvää ja kaunista kaupan päälle;)

  Aouuuuuuuuuuuuuuu, olen ulvonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pixien unhoittui: hauhau..murrr..vuh!!! Silirapseja täältä vähän reilu kilo!!
   P.s. onpas hitin hieno kuva, oikealla hetkellä kamera käpälissä!! Piktä tuo kurren häntä, endless tail ;)

   Poista
  2. Kiitos, Sus', sitä samaa sinulle!

   Poista
  3. Kiitos, Sus'!

   Silirapsit annettu Pixielle, oli mahdottoman tyytyväinen 🥰.

   Poista
 8. Punatulkku on niin upea lintu ja harvinainen näky (ainakin minun silmille). Luonnosta ja ystävistä saa voimaa, asioista, joita rakastaa tehdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pyörinyt nyt tässä punatulkkujoukkio (tai parvi). Välillä käyvät ruokailemassa isommalla porukalla, toisinaan vain muutaman tulkun voimin. Ihanaa on ollut päästä seuraamaan niitä näinkin läheltä 💖

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)