sunnuntai 14. elokuuta 2022

Kaunista, vaikka kuivaa ja kuumaa elokuuta ūüíĖ

Huh hellettä!

Olin jo vaihtanut kuuman kelin petivaatteeni syksyisempiin. Nyt tuli kuuma. Kävin äsken kaivamassa kevyemmät petivaatteet esiin uudelleen. Meillä ei siis ole ilmastointia ja kuumuus tunkee heti sisään, kun siihen vähiten muistaa varautua.

Metsässä on onneksi viileämpää, kunhan siellä malttaa liikkua rauhallisesti innostamatta aineenvaihduntaa yhtään tarpeellista enempää. Hyttysiä on nyt syystä tai toisesta huomattavasti aikaisempaa vähemmän. Paarmojakin vain harvakseltaan. Metsässä arvaa nyt siis myös pysähtyä ja nauttia henkeä salpaavan kauniista maisemista oikein ajan kanssa.

Metsissä on ainakin meillä Hämeessä kuivaa. Kantarellit ovat enemmän tai vähemmän kuivuneita. Ne saa katsastaa yksitellen, minkä viitsii kerätä mukaan ja minkä jättää paikoilleen. Kuivempien kantarellien kanssa lisään pannulle hyvässä porinavaiheessa tilkan vettä, jotta prosessi jaksaisi kestää loppuun asti. Hyvää on toistaiseksi tullut. Kovin kuivunutta tavaraa pannulle ei tietenkään kannata tarjota, hieman nihkeä käy vielä. Koputellessa koliseva yksilö on jo mennyttä, sitä ei kannata ottaa mukaan.


Parikin t√§llaista kaunista p√∂rr√§√§j√§yst√§v√§llist√§ kes√§kukkapeltoa n√§in viikonlopun reissullani. Olipa vasta silm√§n iloa! Aitohunajakukka ja ruiskukka houkuttivat puna-apilan kera niin mehil√§isi√§ kuin kimalaisiakin. Unikot saivat olla rauhassa. Olivatkohan ne vain silm√§n iloksi? Kaunista oli joka tapauksessa ūü•į

Upeaa elokuista kyps√§n kes√§n jatkoa! Jaksetaan helteet ūüíĖ. Ulkona on ihan mahdottoman kaunista, nautiskellaan!


18 kommenttia:

 1. Todella kauniita ovat nyt nuo kukkapellot, ja niitä on meilläkin päin useita. Monella pellolla myös poimimisen lupaava kyltti.
  Nämä elokuun helteet eivät ole mielestäni niin kuumia kuin kesä-heinäkuussa, jotenkin on paljon siedettävämpää eli aika ihanaa nautiskella luonnon kauneudesta.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   T√§m√§ oli t√§h√§n menness√§ kaunein n√§kem√§ni pelto auringonkukkapeltojen j√§lkeen ūü•į

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Lis√§√§ n√§it√§ minun puolestani ūü•į

   Poista
 3. On hienoa, että on niitä, jotka kukkapeltoja viitsivät ja haluavat laittaa. Haltioidun joka kerta. Ja luultavasti pörriäiset myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörriäiset olivat jotakuinkin ekstaasissa!

   Eivät muuten minun tarkkailuni aikana vaihtaneet kesken kaiken kukkalajia, vaan kukin pysyi samassa kukkalajissa kukasta toiseen.

   Poista
 4. Voi miten hieno sinipunainen pelto! Ja totta, kuuma on taas, mutta onneksi yöt ei ole trooppisia. Siis ainakaan ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen tarkennus tuo loppu! ūüėā. Meid√§n yl√§kerrassamme trooppisuus on huipussaan. Siit√§ p√§√§see nauttimaan niin ty√∂- kuin makuuhuoneessakin ūüĎć

   Poista
 5. Luonto kaipaisi kyllä vettä. On upea pelto. Lisää samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kaipaisin jo vettä. Pihaorava yritetään pitää juomavesissä, vaikka vesi haihtuu astiasta näillä keleillä nopeasti.

   Ja ne kantarellitkin kaipaisivat vett√§ ūü•į

   Poista
 6. Tuo kukkapelto on mahdottoman kaunis. Upeita kuvia sinulla siitä. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Oikein upeaa alkanutta viikkoa sinullekin! ūü•į

   Poista
 7. Onpa ihana kukkapelto. Olisiko kylvetty ihan vaan silmäniloksi. Ruiskaunokki oli ainakin ennen ruispellossa se eitoivottu rikkaruoho.

  VastaaPoista
 8. Minunkin silmäni lepää kauniissa kukkapeltokuvissa. Kiitos kuuluu myös kulkijoita ja pörriäisiä ajatteleville viljelijöille.
  Sen verran on kuumaa, ettei öisin tarvitse minkäänlaista peitettä. Lakanakin tuntuu jo liialta. Tykkään, ettei kesä pääty koulujen alkuun. Puutarhan ja luonnon puolesta toivon silti kunnon annoksen vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade olisi toivomuslistalla täälläkin.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)