torstai 23. maaliskuuta 2023

Haapsalun maisemia, hanhia ja mietteitä

Haapsalun majoitus oli viittä vaille hieno. Täytyisi muistaa ja ehtiä laittaa majoittajalle viestiä parista kehitysehdotuksesta. Loman jälkeen töihin palatessa kalenteri ja työlista ovat aina niin turvoksissa, että moni ei-tärkeä-ja-kriittinen asia tuppaa jäämään muiden tekemisten jalkoihin.

Tässä kuva talosta. Keltaisen talon keskimmäinen kattoasunto oli minun käytössäni. Näköala merelle olisi varmasti vieläkin hienompi sulan veden aikaan, mutta kyllä se silmää ilahdutti nytkin.


Tämä alla oleva kuva on otettu talon edestä. Puun takana näkyvä luminen alue on siis jäätynyttä merta.


Heti talon jälkeen tieosuus päättyi ja jatkui kävely-/pyöräilytienä eteenpäin. Pari seuraavaa kuvaa on otettu kävelytieosuudelta.Vanha kaupunki oli aivan helpon kävelymatkan päässä. Tähän aikaan vuodesta siellä ei ollut mitään ruuhkia. Kesällä tilanne on tietenkin aivan toinen.

Näissä samoissa maisemissa oli vierailemassa ihan kivan kokoinen ryhmä merihanhia (?). Niiden keskustelu oli äänekästä. Ja ihanaa 🥰.
Hanhien lisäksi rannalla oli kyhmyjoutsenia varisten ja kaukana kyyhöttävien harmaahaikaroiden lisäksi.

Rannassa oli saapuessani pieni kaistale sulaa ja lähtiessäni sula kaistale oli kasvanut jo moninkertaiseksi.


Suunnitelmani oli matkaa varatessa viettää aikani Haapsalussa. Matkan lähestyessä ja karttaa selatessani sain päähäni pistäytyä päiväretkellä myös Saarenmaalla. Säätiedotus lupasi pitkään lauantaille jonkin verran sadetta ja sunnuntaille poutaa. Poutapäivän ajattelin käyttää Saarenmaan reissuun. Lauantaiaamuna säätiedotus näytti lupaukset ihan toisin: lauantaille poutaa ja sunnuntaille osin sadetta. Siinä lauantaiaamuna sitten nopea suunnitelmien muutos ja auton nokka kohti Virtsua, josta pääsi autolautalla Muhulle Kuivastuun, josta pääsi autolla maata pitkin Saarenmaalle. Sunnuntaina ei muuten sitten kuitenkaan satanut 👍.


Yksin matkustaminen on minulle varsin tuore juttu. Ehdin harrastamaan omia yön yli reissuja ennen koronaa reilut pari vuotta ja sitten tuli äkkijyrkkä tauko. Tämä reissu oli ensimmäinen oma yön yli reissu kauas kotoa sitten koronan alkamisen. Huvituksensa kullakin. Minä tykkään kulkea itsekseni hankalista paikoista seuraaviin. Hankalien paikkojen reissujen jälkeen tavallinen elämä tuntuu todella helpolta ja kevyeltä. Valokuvien avulla matka tuntuu jatkuvan pitkään vielä kotonakin. 


Vaikka kevät ei ollutkaan Virossa vielä niin pitkällä kuin toivoin, sain siellä kevään kipinään lujaa vahvistusta. Kotiin tullessa kotitien kymmensenttinen sohjokerros oli melkoisen ajatuksia pysäyttävä ja tunteita herättävä. Nyt onneksi aura-auto on vihdoin käynyt siirtämässä järkyttävät sohjokerrokset pois ajoradalta 👍.


Matkasuunnitelmasta sen verran, että laivaksi valikoitui Tallink. Viking Linen laivojen aikataulut eivät tue ainakaan tähän aikaan vuodesta turistimatkailua. Lähdöt ja saapumiset ovat turistille vallan epämukavaan aikaan. Korona on rokottanut tässä matkojen käytettävyyttä paljon. Eckerökin jäi Tallinkin jälkeen vertailussani - en enää muista miksi, mutta jotain faktaa sielläkin oli minun kannaltani taustalla.

Majoituksen suhteen melkoisen usein varauskumppanini on booking.com. Haluan huoneistomajoituksen. Oleskelutila on tärkeä, sänky ei saa olla pääosassa (vaikka sängyn laatu on minulle ihan mahdottoman tärkeä). Oma minikeittiö on minulle ihan must. Tarvitsen minimissään jääkaapin, vedenkeittimen ja mikroaaltouunin. Suihku on tietenkin sellainen ihan perus-perus-vaatimus. Booking.comin kautta löytyy yleensä mainiosti oikein hyviäkin huoneistoja.


Oma navigaattorini sekoili Tallinnassa aivan täysillä. Ympäri-ämpäri-kiertelyn jälkeen päätin ensin ajaa ulos kaupungista sitä kaupunkia kohti, joka on matkani suunnalla (tässä tapauksessa Pärnu) ja vasta myöhemmin turvautua navigaattorin ohjeisiin.


Kevät tulee meillekin yhä isommin. Ihan näinä päivinä. Jaksetaan odottaa 👍.

Sillä aikaa ollaan armollisia itsellemme ja muille. Tehdään jotain mukavaa ja iloa tuottavaa itsellemme ja joillekin läheisillemme. Mietitään kiireitä asia, ei kiire edellä. Huonoja asioita on ihan turha jouduttaa kyynärpäätekniikalla. Hyviin asioihin pienikin pisaravaikuttaminen tuo tulosta heille - ja meillekin.


Ihanaa huhtikuun odotusta! 💖🥰💖-

13 kommenttia:

 1. Merihanhia yes. Haapsalu olisi todella kiva kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Haapsalu on kesällä turistiaikaan varmasti kuin eri kaupunki. Se on sitten makuasia, kummasta versiosta tykkää enemmän.

   Kaunis pieni kaupunki, suosittelen 🥰

   Poista
 2. On kyllä kaunista ja upeita kuvia olet ottanut hanhista.Saarenmaalla minullakin olisi haave joskus päästä käymään.
  Mukavaa akavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Edellisen kerran olin Saarenmaalla muistaakseni syyskuussa. Turistisesongin jälkeen, mutta Kuressaaressa oli vielä pientä pöhinää. Korona karanteeneineen on tehnyt oman osansa. Hiljaista oli. Lähinnä jossain kaupassa olisin käynyt. Useampi paikka oli suljettu remontointia/paikan uusimista varten. Siellä selvästi valmistauduttiin kovaa vauhtia alkavaan kesäkauteen.

   Poista
 3. Virossa on tullut jonkin verran reissattua, mutta Haapsalu ja Saarenmaa on käymättä. Siitäkin huolimatta, että niitä on kovasti kehuttu. Helpompaa olisi varmaan sanoa, minne ei halua kuin luetella paikkoja, jonne haluaa. Pelkästään kotimaa on täynnä mielenkiintoisia paikkoja.
  Omassa seurassa matkustamisessa on paljon hyviä puolia. Jonkun verran olen sitä itsekin harrastanut.
  Tämän(kin) postauksen kuvia katsellessa huomasin, kuinka sinulla on taito ja viitseliäisyys löytää paikkoja, joissa kohteet ovat hyvin levollisia ja eleettömiä. Ei lyhtypylväitä, ei mainostauluja, ei edes ihmisiä. Silmä lepää kuvissasi, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Minä olen matkannut läntistä Viroa, itäpuoli on kokonaan vierailematta. Kotimaan hyviä, vähemmän tunnettuja matkakohdevinkkejä saa mieluusti ilmoitella tänne minulle. Tunnetut ja suositut paikat on helpompi löytää omalle matkalistalleen. Vähemmän tunnettujen paikkojen löytäminen vaatii vaivan näkemistä, tuuria ja sitkeyttä.

   Poista
 4. Sinulla oli varmaan hyvä reissu rentoutuakin. Valokuvat ovat kauniita ja jotenkin rauhallisia. Tsemppiä sinulle työhön paluussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Reissu oli intensiivinen hyppy toiseen maailmaan. Rentoutumista arjesta ja melkoista säpinää toisissa merkeissä.

   Onneksi oli vielä loman jälkeen yksi päivä aikaa palautua kaikesta 🥰

   Poista
 5. Navigaattori sekoili myös meillä. Puhelimien versiot kuulemma toimii paljon paremmin. Pitää kokeilla. Upeita hanhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Kännykän navigaattoriin minäkin ruuhka-alueilla luotin enemmän. Yritin seurata vähän molempia - ei mikään paras vaihtoehto. Onneksi tärkeintä oli päästä keskustan ulottumattomiin ja lähteä navigoimaan sitten sieltä 👍

   Poista

Kiitos kommentistasi!