perjantai 17. maaliskuuta 2023

Pixie poseeraa (?), värikästä Helsinkiä ja asuinpaikkamietiskelyä

Pixieltä terveisiä! Otettiin muutamat poseerauskuvat ja testattiin samalla lisävalaistusta. Sen (valaistuksen) vaikutus oli mietoa, mutta tyhjää parempaa. Tuli kokeiltua.

Mies roikotteli herkkua takanani, jotta saatiin Pixie fokusoimaan huomionsa johonkin. Ruoka on Pixien kohdalla aina takuuvarma huomiokeino 👍. Ensimmäisessä kuvassa Pixie malttoi vielä istua, mutta toisessa takamus oli jo noussut lähtöasentoon 🤭.Pixie sain runsaan ja anteliaan kuvauspalkkion session päätteeksi.


Sitten sitä vähemmän klassista Helsinkiä. Värit ja muraalityyliset ratkaisut kiehtoivat minua kovin.

Lumihuolto toimi hyvin ja onnettomuuksia ennaltaehkäisevästi jo sunnuntaiaamuna.Näitä muraalimaisia ulko-oven vieressä olevia kuvia oli enemmänkin. Tässä oli huono ajankohta eli huono valo (liian kirkas valo ja siten liian syvä varjo) hyvän kuvan esteenä. Enkä yhtään tiedä, kenen kuva tuo on.


Värikkäitä uusia rakennuksia ja portaita.


Ja lisää muraaliratkaisuja pikselimäisesti toteutettuna. Ihan kiva sisäänkäynti kotiin 👍.


Nämä lehmät näyttävät tutuilta 🥰.


Ja taas sitä väriä.


Kapeita kävelyteitä. Tai oikeastaan kävelyteiksi ihan leveitä.Kävelytiet kiipeävät mäkeä ylös ja varmaankin tuuliesteeksi ovat rakennettu nämä värikkäät isot seinät. Kurkistusaukot ovat kuin isoja ikkunoita ilman lasia. Hauskoja, kun niiden ääreen hoksaa pysähtyä.


Ja pienempi aukko.


On paikkoja, joissa haluaisi elää ja viipyä ikuisuuden. Sitten on paikkoja, joissa on mukava piipahtaa ja viipyä hetken. Ja edelleen on niitä paikkoja, joissa ei haluaisi olla ollenkaan. Minä löysin täältä yllättävän upean piipahduspaikan.


Edelleen hakusessa on se paikka ja ympäristö, minne haluaisin seuraavaksi muuttaa. Nykyisessä kodissamme olemme asuneet jo melkein 30 vuotta. Uuteen paikkaan siirtyminen on iso juttu, mutta myös väistämätön. 

Millainen asuinympäristö kutsuu sinua?

13 kommenttia:

 1. Huippuluokan malli. Kyllä hyvästä työstä pitääkin palkita. Pohjois-Suomi olisi sellainen paikka missä voisi asua.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia Helsingistä. Tauno Palohan se komea mies on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tintti!

   Mahtavaa! Tunnistitko kuvasta vai tiesitkö muuten?

   Poista
  2. Tunnistin kuvasta, äitini tykkäsi Taunosta ja muistan lapsena katsoneeni paljon suomifilmejä, joissa hän esiintyi. En ole näitä muraaleja livenä nähnyt, vaikka Helsingissä asunkin, täytyypä joku päivä kierrellä katsomassa.

   Poista
 3. Kivat kuvat Pixiestä. Ruoka toimii hyvin houkuttimena eläinkuvauksissa.
  Onpa valoisat ja värikkäät Helsinki-kuvat. Minusta on mukava, että rakentamisessa käytetään yhä enemmän värejä ja ja vähänkin poikkeavia elementtejä. Vuosisadan vaihteen taloja katsellessa voi vain hämmästellä, miten paljon silloin panostettiin rakennusten ulkonäköön. Myös muraalit ovat hieno tapa elävöittää näkymiä.
  Tauno Palon tunnistin. Toinen mieshenkilö on "kielen päällä", vaan ei suostu tulemaan ulos. Muusikko tai näyttelijä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Minulle tuosta toisesta nuoresta miehestä tulee mieleen James Dean. Joskus 80-luvulla elettiin 50-luvun toista aaltoa ja sieltä on tarttunut jotain mukaan. Tosin nuo kuuluisat nuoret miehet näyttivät kyllä kaikki niin samannäköisiltä 🤔

   Poista
 4. Ne on onneksi alkanu käyttään värejä siellä. Miksi muutto on väistämätön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väistämättömyys tulee ihan puhtaasta matematiikasta. Eletään vieläkin väljässä lapsiperheen talossa. Tällä hetkellä pointti on siinä, että kummallakin on omat etätyöhuoneet. Mutta työelämän hiipuessa hiipuvat myös tulot. Asumiseen liittyviä menoja on vain järkevää saada viimeistään eläköitymiseen mennessä uudelle tulotasolle sopivalle tasolle.

   Isoin haaste lienee sähkö, vaikka ensi kesänä meille onkin tulossa apuja aurinkopaneeleista. Talvella sähkölämmityskuluja tasaa pystyuuni, mutta pienempään muuttaminen voisi tuoda meille aika radikaaleja taloudellisia hyötyjä.

   Poista
 5. Näin ensin piipun ja arvailin siitä sijaintia. Sitten näin Majakan ja tajusin olevani oikeassa. Lähellä olet ollut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Muistelin, että olet maininnut aikaisemminkin asuvasi jossain tuolla päin, kun olen julkaissut tyttärestä kesäkuvia raitiovaunureitillä 🥰.

   Poista

Kiitos kommentistasi!