maanantai 6. maaliskuuta 2023

Villasukkia ja vanhoja lasiesineit√§ ūüíĖ

Jospa aloitan tehdyill√§ k√§sit√∂ill√§. 

N√§m√§ sukat olivat ty√∂kaverilleni ja yst√§v√§lleni Kirsille. Punainen Nalle-lanka on saatu Kirsilt√§, harmaa kuviolanka j√§i √§idille tekem√§ni keepin langoista. Kyll√§h√§n ihmisen pit√§√§ v√§hint√§√§n kerran vuodessa saada uudet sukat. Ja n√§iss√§ kietoutuu mainiosti yhteen muutakin kuin lankaa ūü•į.


Kaikki sukkani näyttävät pohjasta vähän möykkyisiltä, mutta se johtuu siitä, että ne ovat olleet kostutettuna kerällä ja taitos on venyttänyt niitä väliaikaisesti juuri tuosta kohdasta. Muutaman käyttökerran jälkeen ne näyttävät jälleen normaaleilta.


Miesten sukkavarasto (tavallisesti sisältää yhden parin miesten sukkia) tyhjeni ja tilalle piti tehdä seuraavat jonottajat. Nämäkin ovat Nalle-lankaa.


N√§m√§ naisten sukat ovat ripelankasukat. N√§iss√§ tein raitojen vaihtumiskohdan aiempaa kauniimmin, sill√§ olin l√∂yt√§nyt hienon opetusvideon. Kyll√§ t√§m√§ t√§st√§ ūüĎć. N√§m√§ sukat j√§√§v√§t my√∂s omaan varastoon.

Kuvasin jokin aika sitten vanhempien kotoa l√∂ytyneet lasiesineet ulkona hyv√§ss√§ valossa. Lumi oli my√∂s mukava lis√§elementti. Kuvaaminen oli erityisen mukavaa, sill√§ pid√§n n√§ist√§ kaikista kuvattavista todella paljon. Kauniita minun mielest√§ni ūüíĖ.


Trumpettilasit kulkevat mehulasien nimikkeellä. Niiden suunnittelija on Kaj Franck. Aikakausi lienee -50-60-lukua. Samainen suunnittelija on myös Scandia-aterimien takana.
N√§it√§ laseja sain j√§ljitt√§√§ uudelleen todella hartaasti. Ja sitten en l√∂yt√§nytk√§√§n tietoa en√§√§ mist√§√§n. Kaikki l√∂ydetty tieto kannattaa siis dokumentoida ja tallettaa tarkoin, ettei joudu uudelleen harhailemaan tiedottomuuden sumussa ūüė†. N√§m√§ ovat Erkki Vesannon designia. Muistan n√§m√§ lapsuudestani.

Samoin t√§m√§ kannu on Erkki Vesannon k√§sialaa. Kannu on ollut tuotannossa vuosina 1956-1969. Kannun korkeus on 28 cm. Se on upea ūüėć.

Olen tullut siihen lopputulemaan, että elämän ruuhkat eivät rauhoitu, jollei niille tee itse voimakasta rajausta. Olen odottanut kauan, mutta tahti vain kiihtyy. Nyt on ihan pakko opetella kieltäytymään asioista yhä useammin ja yhä herkemmin. Mieli tarvitsee ihanien aktiviteettien lisäksi myös laskeutumisaikaa. Ilman sitä toimin kuin puurokattilassa paikkaansa etsivä manteli.

Rauhoittumisen hetki√§ siis jokaiseen p√§iv√§√§n. Enemm√§n taukoja on enemm√§n oivalluksia. Annetaan alitajunnallekin aikaa ūüĎć

17 kommenttia:

 1. Ihania villasukkia, kauniita astioita ja erityisen viisaita ajatuksia <3

  VastaaPoista
 2. Hyödyllistä on lukea kokeneempien kutojien ohjeita, sen olen itsekin huomannut. Ihana kokonaisuus tuo lasikannu ja lasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Kokemuksista (omista ja muiden) oppiminen on viisauden alkua ūüĎć

   Poista
 3. Sinulla on niin j√§rjett√∂m√§n tasainen k√§denj√§lki, ihailen ja arvostan! ♥
  Kauniit kuvat kauniista astioista. Ja hauska tuo vertaus manteliin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta ūüíĖ

   Min√§ tarvitsen juuri oikean kokoiset puikot, oikeanlaista lankaa ja riitt√§v√§n pitki√§ ty√∂p√§tki√§ putkeen, jotta tasaisuutta syntyy. L√§helt√§ katsottuna sielt√§ l√∂ytyy kyll√§ kuitenkin aina suuria silmukkapersoonia, jotka haluavat kovasti erottua massasta. Niit√§ yrit√§n taivutella yhteisty√∂h√∂n valmiin ty√∂n kostuttamalla ja j√§tt√§m√§ll√§ taitettuna pyyhkeen v√§liin vet√§ytym√§√§n. Ja sitten riitt√§√§kin en√§√§, ett√§ katsoo ty√∂t√§ riitt√§v√§n kaukaa ūü§≠ūüėāūüėā

   Poista
 4. Hienoja sukkia, joissa en mitään ylimääräisiä muhkuroita nähnyt. Netti on melkoinen aarreaitta näissä käsityöasioissakin. Minulla on joitakin käsityökirjoja, mutta ongelmatilanteissa avaan tietokoneen. Parhaita neuvoja saa usein muilta käsityöihmisiltä, jotka ovat itse törmänneet samoihin ongelmiin.
  Kylläpä on kauniita laseja. Lumessa niiden värit ja muodot tulevat hyvin esiin. Trumpettilasit ja vihreä kannu ovat minusta erityisen kauniita.
  Elämän ruuhkat kaipaavat rauhoittumista täälläkin. Ajatusten tulvalle kun saisi jonkun rajoittimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Netti on nopea ja videot auttavat erityisesti moneen kertaan kelattuna uusissakin jutuissa.

   Yritet√§√§n l√∂yt√§√§ rauhallisia rauhoittumisen hetki√§ itsellemme p√§iviimme ūüĎć

   Poista
 5. Nuo lasiesineet ovat kyllä kaikki niin kauniita - ja sukat myös.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Suvi!

  Oikein hyvää naistenpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Onpas upeita lasiastioita! Kyllä kaunis on vain kaunista:) Ja hienoja sukkia olet tehnyt! Työkaverillesi tekemissä sukissa on ihanan yksinkertainen kuvio, mutta todella vaikuttava. Tuli mieleen sanoistasi oma aika ennen sairastumista; enpä osannut minäkään hellittää, kaikkea oli ja paljon. Nyt on aikaa antaa luovuuden kukkia.

  VastaaPoista
 8. Todella upeita lasiastioita. Lumessa ne vaan paranee. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Tykk√§√§n noista itsekin kovasti, vaikka ovatkin hieman ep√§k√§yt√§nn√∂llisen kokoisia ūü§Ē.

   Poista

Kiitos kommentistasi!