sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Viikonlopun retriitti Helsingissä

Kävin Helsingissä viikonloppuna lomailemassa tyttären kotona sillä aikaa, kun hän oli matkalla muualla. Se oli sellainen retriitti kaiken hulinan keskellä. Töissä on niin paljon (mieluisia) muutoksia, etten saa aivomyllyäni hiljenemään edes öiksi. Nukkuminen on heikkoa ja levotonta. Nyt pyrinkin päivittäin pysähtelemään, hengittelemään rauhallisesti ja laskemaan kierroksia oikein määrätietoisesti. Lyhyt retriitti tyttären tyhjään kotiin tuli kuin tilauksesta.

Lauantaina satoi lunta ja kauppareissun (ihan muuten vaan) jälkeen asetuin kotoilemaan ja hyggeilemään paikoilleni. Ostin tulppaaneja maljakkoon. Sunnuntaina olin hieman surullinen siitä, kuinka nopeasti ne aukesivat. Toivottavasti niistä jää tyttärellekin iloa.

Tässä kuvassa muutaman nuutuneen tulppaanin kukat pelastettuna 'minivaasiin'. Eihän niitä raaskinut poiskaan heittää.Lauantai-iltana hoidin kasvojani tyttären minulle jättämällä kasvonaamiolla. Kylläpä tuntui virkistävältä 🥰. Kotona olenkin melkoisen huono noiden ihonhoivaoperaatioiden kanssa. Voiteet ja seerumit menevät, mutta naamioiden kanssa odottelu tuppaa jäämään aina seuraavaan (ja seuraavaan) iltaan. Iso vaivahan se ei olisi, kun noita hoitonaamioita on tullut ostettua ihan jonottamaan asti, mutta laiskuus on tässä se riesojen riesa 😞.


Sunnuntaina lähdin aamusta (noin klo 9) tutustumaan lähiseutuun kameran kanssa. Helsinki on minusta kauneimmillaan hiljaisena ilman liikennettä. Ehkä joskus totun siihen liikenteeseenkin 🤔. Kun kelit lämpenevät, aion lähteä kameran kanssa illalla ja/tai aamulla ihan oikein eteläiseen Helsinkiin asti kuvaamaan kaupungin ilmettä ja tunnelmaa. Toki melkoisen eteläisessä Helsingissä olin nytkin.


Minä yritän rentoutua lisää ja olla jännittämättä ensi yön unia.

Sinulle toivotan lempeää/energistä/innostavaa/uudistavaa/palauttavaa/rohkaisevaa/kannustavaa maaliskuun viikkoa. Valitse vaihtoehdoista omasi tai lisää puuttuva vaihtoehto kommentteihin. 🥰

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan parhaalta retriitiltä tuo Helsingin reissusi! Ihanaa kun sait mahdollisuuden siihen. Laitathan noita kuvia kauniista Helsingistä tänne blogiinkin.
  Oikein hienoa uutta viikkoa sinulle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina!

   Kuvia tulee tänne kyllä ihan pian 🥰.

   Poista
 2. Varmasti oli ihana reissu.
  Kaunis tuo tulppaani pienessä maljakossaan. Minä olen joskus laittanut nuutuneet kukat maitopurkkiin ja lisännyt vettä ja vienyt ulos pakkaseen. Kestävät todella kauan jääkimpaleen sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Enkuli!

   Jäädyttäminen tuli itsellekin mieleen näin jälkikäteen, mutta tyttären luona ei ideaboxi vielä virittynyt. Jääkukat ovatkin aivan ihanan kaunis tapa iloita kukista pitkään 🥰.

   Poista
 3. Olipa kiva ajatus lähteä minilomalle. Ja minibudjetti asumisen kantilta vielä iso plussa! Mukava, että sait sykkeitä tasaantumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helmi!

   Erityisesti Helsingissä on tavallisesti melkein mahdotonta yöpyä säädyllisessä budjetissa. Vaan eipä Helsingissä työn parissa yöpyessäni olosuhteet ole koskaan lähellekään näin upeat ja monipuoliset 💖.

   Poista
 4. Kiva että pääsit rentoutumaan! Kuva tulppaaneista oli hyvin kaunis.

  VastaaPoista
 5. Ihana miniretriitti ja tulppaanikuva! Onpa harmillista tuo ajatusten levottomuus öisinkin, tuttua kyllä minullekin. Joskus vaan mieluisatkin asiat saavat aivot ylikierroksille ja nukkumisesta ei meinaa tulla mitään. Silloin tuollaiset rauhoittumisviikonloput ovat kyllä ihan parasta.

  VastaaPoista
 6. Heh, retriitti Helsingissä kuulostaa erikoiselta :) mutta se on tuttua, että laiskuus iskee kun itseä pitäisi hemmotella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä 👍.

   Tyttären asuintalo (ei siis ole hänen omistamansa) on varmaankin yksi maailman hiljaisimpia paikkoja - ainakin tuona viikonloppuna. Jos en olisi nähnyt muutamaa ihmistä, olisin voinut vannoa olevani ainoa läsnäolija viikonlopun aikaan. Mikäpä olisikaan parempi paikka retriitille?

   Myös kaupunkimiljöön kohtaaminen hiljaisena, melkein pysähtyneenä, oli vaikuttava kokemus. Ja vielä ihan valoisaan aikaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!