sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Pikkuloma Haapsalussa ja Saarenmaalla

Syystalven työruuhka karautti mennen tullen  kalenterissa jo nököttäneiden lomasuunnitelmien yli. Jo silloin varasin kalenteriini uuden lomapätkän maaliskuulle ennen kuin kalenteri täyttyisi sieltäkin. Viikon loma olisi ollut mahtavaa, mutta tyydyin laajentamaan viikonloppua molempiin suuntiin. Lomakohde löytyi pienen harkinnan jälkeen etelästä eli naapuristamme Virosta. 

Tämä on tällä kertaa sellainen itsenäinen seikkailuloma. Edellisestä onkin jo aikaa. Aikaa ennen koronaa.

Majoitus on varattu Haapsalusta, viime hetkillä päätin vielä sään salliessa piipahtaa päiväreissulla myös Saarenmaalla. Päivä on siihen periaatteessa ihan liian lyhyt aika. Haapsalu on minulle uusi paikka ja kokemus. Saarenmaalla olen jo kerran käynyt oikein hyvän mielen reissulla.

Toiveena oli alun perin, että kevät olisi täällä huomattavan paljon pitemmällä kuin kotona. No hieman pitemmällä on, ei niin paljon. Mutta se riittää. Tämä oli nyt paras vaihtoehto tähän lomaslottiin.

Kuvat ovat vielä muistikorteilla. Puran niitä sitten ajan myötä myös tänne blogiin. Muutamat kuvat otin kännykällä. Osin siksi, että ne on helpompi lähettää asap eteenpäin perheelle ja ystäville. Mutta osin myös siksi, että järkkärin kanssa sisätiloissa kuvien ottaminen on aina kovasti hämärää puuhaa ilman lisävalaistusta. Kännykän kamera sen sijaan taltioi sisäkuvat helposti, mainiosti ja kauniisti. Kuvat ovat enemmän ja vähemmän vinossa. Tavallisesti oikaisen kuvani kuvankäsittelyssä, nyt se vaihe jää väliin. Tyydytään näihin.

Muutama kuva Haapsalun piispanlinnasta. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja toiminut 1600-luvun loppuun asti. Lisää linnasta täältä.

Yksi kuva ulkoa, muutama linnan näyttelyn kaunistakin kauniimmista sisätiloista. Upea valaistus sopii tiloihin kuin nenä päähän. Ulkokuvia tulee tänne muistikorteilta myöhemmin lisää. Mutta tässä siis esimaistiaiset.

Ihan koko linna ei mahtunut kuvaan. Linnan reunoilla kulkee kävelyreitti, jonka avulla raunioihin pääsee tutustumaan todella jännittävällä tavalla. Linnan alue muureineen kaikkineen on huomattavasti laajempi alue. Tässä näkyy museolipulle rajoitettu museoalue.


Näyttely oli linnan kauniissa sisätiloissa.

Pahoittelen kuvien vinoutta.

Huomenna on edessä paluu kotiin. Mahtavaa olla matkalla, mutta vielä parempaa aina palata kotiin 💖.

14 kommenttia:

 1. Matkat ovat mukavia, kotiin paluu silti parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on 💖

   Toisaalta: Ilman matkaa ei voi palata takaisin kotiin 👍.

   Poista
 2. Minua on kiehtonut matka Saaremalle jo vuosia, mutta aina se on vaan lykkääntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarenmaa on mahtava paikka. Parhaiten sen ytimeen pääsee ottamalla selvää ja suunnittelemalla. Kesällä siellä on ruuhkaa, jolloin etukäteisvarauksetkin ovat valttia 👍.

   Poista
 3. Tuonnekin olisi kiva päästä. Tallinnassa olen pari kertaa käynyt, mutta siitäkin on jo aikaa, joten voi olla muuttunut jonkin verran. Hyviähän kuvasi ovat. Mitään vinoutta en edes olisi huomannut ellet olisi sitä maininnut ja jos en olisi "suurennuslasilla" tiiraillut. Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on joka kerta sen läpi ajaessani aivan erilainen. Sama koskee myös liikennejärjestelyjä 😖.

   Tallinna ei kuuluu (ainakaan vielä) lempipaikkoihini. Itse pidän vähemmän ruuhkaisista pienemmistä paikoista.

   Poista
 4. Onpa hienoksi laitettu linnan sisätilat! Ei ollenkaan semmosta pimeää ja pelottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole hajuakaan, ovatko nuo tilat entisöidyt vai aivan uudet. Mahdottoman kauniita kaikkine valaistuksineen ovat 💖.

   Poista
 5. Hienon näköiset sisätilat!
  Hih, mulla on sen verran karsastusta, että ainakin merikuvat on suoristettava. ;) Tai otettava toinen silmä kiinni.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Mukava lukea, että olet ollut lomalla ja tehnyt lomamatkan itseksesi. Paikat ovat tuttuja.

  VastaaPoista
 7. Pienikin lomanen piristää! Saarenmaalla tai Hiidenmaalla en ole koskaan käynyt, aikomuksia on kyllä ollut. Kiitos kivoista kuvista hienosta linnasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!