keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Suunnitelmat uusiksi

Kaikki päivät eivät voi olla mukavia, mutta tämä päivä oli kerrassaan kamala. Toki elämään on mahtunut paljon pahempiakin päiviä, joten ei tämä mikään romahduspäivä kuitenkaan ollut. Romahduspäivä on sellainen päivä, jolloin puskista syöksyy esiin jotain ennen kokemattoman ikävää ja kaiken aikaisemman tuskan ylittävää (tai ainakin sivuavaa) pahaa oloa. Niitä ei tule onneksi usein, niistä palautuminen kestääkin aivan mahdottoman kauan. Mistään niin pahasta ei siis ole kyse.

Vaan oli päivässä hyviäkin asioita. Taas huomasi, että kun perhe voi hyvin (vaikka lapset asuvatkin jo omillaan), niin kaikilla menee paremmin. Aurinko pilkisteli. Ei palellut. On se hyvä, että tuo tyttären koira on täällä meidän ilonamme. Ja ne hyvät työkaverit...

Kevääksi suunnittelemani vuorotteluvapaa saa nyt odottaa parempaa hetkeä ja uutta virettä täytyy etsiä / löytää muilla tavoin. Vaan päätän, että se onnistuu - uuden vireen hakeminen siis. Jos yksi keino ei onnistu, täytyy turvautua varasuunnitelmaan tai varasuunnitelman varasuunnitelmaan. Ne eivät ole vielä valmiita, mutta ajatuksia on jo ilmassa. Kyllä se tästä. Vuorotteluvapaan 'menettäminen' on kuitenkin harmeista pienimpiä, vaikka vielä viikko sitten en olisi kuvitellutkaan olevani milloinkaan tuota mieltä ;-) Ihminen on siis kehittyväinen ;-)

Olisin käyttänyt vuorotteluvapaata yltiöpäiseen ja suunnitelmalliseen valokuvaamiseen. Nyt täytyy tyytyä määrällisesti vähän vähempään, mutta panostaa laatuun ja ottaa omaan elämään niitä juttuja, joita ehdin jo suunnitella - JOS siis ei mitään vielä parempaa popsahda eteen :-) Ihan periksi en anna. Vaihdan vain tyyliä ;-) Onneksi on tavoite.

Tintti tuli aivan tykö, ei huomannut minua ollenkaan. Piilokoju on jökötellyt pihalla ja linnut ovat siihen jo täysin tottuneita. Valon määrä ei tahtonut riittää, vaikka aurinko paisteli puiden ja talojen takaa - ihan liian matalalta. ISO on peräti 1250. Aukko on 5,6, tarkennus tintin silmään. Lähietäisyys teki sen, että nokka on jo hieman sumea. Putki 400 mm, mutta kuvaa ei ole rajattu milliäkään.

Mukavaa viikon jatkoa!


32 kommenttia:

 1. Ei ollut hyvä päivä! Aivan ulkopuolinen taho haluaa kerran taas määrittää miten ja millä tavalla teen työtäni. Onneksi pomo ei ainakaan vielä oo samaa mieltä, vaan ymmärtää mun työtäni. No, koska kyseessä ei ollut eka kerta, osaan nyt laittaa moiset päsmäröinnit ns. ö-mappiin. Ei se silti kivaa oo. Toivottavasti sulla suunnitelmat kuitenkin menevät eteenpäin suotuisalla tavalla.

  VastaaPoista
 2. Tintin pehmeät höyhenet keventävät oloasi, toivon.

  VastaaPoista
 3. Ihana sinitiaiskuva. Kaikki höyhenet erottuvat hienosti. Olet ollut todella lähellä. Pää pystyyn ja eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Onpas kaunis kuva. Olisin kyllä suonut sinulle vuorotteluvapaan että olisit voinut kuvata entistä enemmän. Se olisi varmasti antanut sinulle lisävoimia lopputyöuraasi varten. Mutta tämän päivän työäelämä on tällaista! Harmi. Mutta kiva kun olet jo sopeutunut ajatukseen ja miettinyt varasuunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun menetykseni oli pientä tässä tilanteessa. Kyllä siihen sopeutuu. Ehkä vuorotteluvapaa myöhemmin sitten :-)

   Poista
 5. Voimia ja tsemppiä uusiin suunnitelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Minulla nyt on suhteellisen helppoa. Haaveet vain lykkääntyivät :-) Tai siis mutkistuivat. Ihan kummin vain :-)

   Poista
 6. No voi harmi, kun et saanut vuorotteluvapaata järjestymään! Toivottavasti kuitenkin elämä tuo eteesi muita hienoja mahdollisuuksia. Itselläni nyt neljäs vuorotteluvapaapäivä alkanut ja mieli lepää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Minun vuorotteluvapaani lykkäytyminen ei ole lähellekään isoin murhe ja huoli tässä tilanteessa. Ehdinpä sentään unelmoida ;-)

   Poista
 7. Sinulla on oikea asenne. Jos suunnitelma A ei onnistu, niin sitten kokeillaan suunnitelmaa B, tai jopa suunnitelmaa C. Peukkuja täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seita!

   Tämä on sen verran hallittavan kokoluokan ongelma, että ajattelin suunnitelmien tarkistamisen auttavan jo pitkälle :-)

   Poista
 8. Voimia tavoitteittesi toteuttamiseen Susanna. Todellakaan elämä ei aina mene niin kuin toivoo.
  Kaunis, hyvä kuva sinitiaisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkkoinkeri!

   Tilanne on kaukana toivottomasta, eilen oli vielä pieni shokki päällä... Minun tilanteeni on vain seurausta muusta ikävästä, minä selviän kyllä hyvin :-) On tässä elämä sen verran kovasti viimeisen kymmenen vuoden aikana hakannut päähän, että tämä tapaus (omalta osaltani) putoaa kevyeeseen keskisarjaan ;-)

   Poista
 9. Lindo bem apanhado e fotografado este belo pássaro.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 10. Niin ihana kuva tintistä!
  Kyllä kaikki järjestyy...

  VastaaPoista
 11. Hieno kuva söpöstä tintistä.
  Anu

  VastaaPoista
 12. Äitini tapaa aina sanoa, että paistaa se päivä risukasaankin. Sen kun muistaisi huonoina päivinä, sillä parempia päiviä tulee takuuvarmasti. Niin tulee sinullekin, ja saattaapa olla, että uusiksi menneet suunnitelmat muodostuvat edellisiäkin paremmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Miehen suunnitelmat tässä menivät paljon pahemmin uusiksi kuin minun. Minä porskutan tästä kyllä... :-)

   Poista
 13. Hieno tinttikuva. Mielenkiintoista että pihalleni on piilokoju. :) Tsemppiä myös minulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pelaguu!

   Perhe hankki minulle vuosi sitten piilokojuteltan ja näin lauhana syksynä se on päässyt törröttelemään pihalla jo pitkän aikaa :-)

   Poista
 14. Ikävä kuulla, että vuorotteluvapaa ei onnistunut. Vaan rinta rottingilla tuulta päin, kuten kirjoititkin. Toivottavasti saat asian järestymään tuonnempana. Aivan ihana kuva tintistä. Tsemppiä sinulle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka!

   Oma vuorotteluvapaan menetys on kohtuullisen pieni menetys tässä tilanteessa. Päätin silti, etten tyydy vain odottelemaan parempaa hetkeä, vaan muokkaan vain hieman strategiaa uusiksi ;-)

   Poista
 15. Aina elämässä kaikki ei mene suunnitelmien mulkaisesti, eli hienosti siihen osaat suhtauta kuitenkin.
  Hyviä kuvaushetkiä sulle kuitenkin jatkoonkin ja tämä kuva taas näyttää sen, mihin pystyt!
  Hieno, todella tarkka ja upea kuva !

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)