maanantai 23. marraskuuta 2015

Itse teossa :-)

Tänään oli marraskuun lomapäivä. Se tuli tarpeeseen, univelkaa on kertynyt sopimattoman paljon. Tästäkin päivästä osa meni siis ihan nukkumiseen.

Koiran vatsa on herkkänä, mutta tänään riisi-tonnikalayhdistelmällä on vatsa saatu jo säädylliseen kuntoon. Hieman lisänä pepcid-hoitoa ja nyt elämä näyttää hänellä levolliselta. Nukkuu kuin tukki :-)

Pihalla hääri kaksi oravaa ja monen monta lintua. Linnuista näin ainakin viherpeipon, varpusen, pikkuvarpusen, mustarastaan, hömötiaisen, sinitiaisen, talitiaisen, käpytikan, variksen, harakan ja fasaanin. Oravat kiitivät puusta puuhun, kunnes yhdestä kuusesta kuului oravamaista jytistelyä. Parempaakaan sanaa en keksi kuvaamaan sen menoa. Kuin olisi naksutellut ja hakannut tassujaan yhtä aikaa.

Menin lähemmäs ja siellähän toinen oravista oli. Vihreäksi maalatun linnunpöntön kimpussa. Suuaukkoa on yritetty leventää jo aikaisemmin. Nyt oli vuorossa katto. En ole varma, söikö se kattoa kuidun tarpeeseensa vai yrittikö se jyrsiä tietään pönttöön. Valoa oli kuusen katveessa mahdottoman niukasti, mutta pari kuvaa laitan tähän silti. Itse teossa :-)20 kommenttia:

 1. Hienot kuvat olet saanut söpöstä oravasta :)
  Onpa paljon teidän pihapiirissä lintulajeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki!

   Ihan vieressä on kaunis Ahveniston harju ja meidän pihalla mahdottomasti erilaista linnun ruokaa - tulevat siis vierailemaan :-)

   Poista
 2. Hämmästyttävän runsaasti lintulajeja pihassasi. Niiden ruokkiminen tuo tulosta. Aika pahasti orava on jo jyrsinyt linnnunpönttöä. HIenot kuvat, jokainen karva näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kun siirtyy hieman kauemmas viereisestä vilkasliikenteisestä tiestä, lajisto kasvaa vielä tästä. Mutta olen minä onnellinen jokaisesta pienestä (ja melkein jokaisesta vähän isommastakin) vierailijasta.

   Pöntön suuaukko ei nähtävästi riittänyt ja piti ryhtyä laajentamaan kämppää toisesta suunnasta ;-)

   Poista
 3. Minulta on oravat jyrsineet monta muovistakin lintujen ruokintapönttöä päästäkseen käsiksi linnun ruokaan. Niillä on loputon halu ruokaa kohtaan.
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka kiinnostaa, paitsi heikosti tuolla oravien omalla syöttöpaikalla. Tiaiset sen sijaan käyvät ihmettelmässä siellä tämän tästä, miten niihin pähkinöihin oikein pääsisi kiinni... :-)

   Poista
 4. Onhan tuo jotenkin syyllisen näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On :-)
   Vaan ei lopettanut jyrsimistä kuvaamisen ajaksikaan. Tuijotteli minua varuillaan, mutta leuat kävivät ;-)

   Poista
 5. varsinainen remonttireiska työssään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ;-)
   Selvästi aloittajatyyppiä. Homma aloitetaan hetken mielijohteesta, mutta jos ei suju helposti, niin loppuun asti ei saada mitään ;-)

   Poista
 6. No luulis oravakin tarvivan pepcidiä noin tikkuisen aterian jälkeen :)
  Oletko muuten tämän nähnyt: https://www.facebook.com/borayeter/videos/930288047052345/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska video :-)
   Liittyy varmaan tähän mainokseen, jonka löysin aikanaan etsiessäni oravien ruokinta-automaatteja netistä:
   http://www.pulju.net/oravien_ruokinta-automaatti

   Poista
 7. Lindo e bem apanhado.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 8. Kurre laittaa pönttöä uuteen kuosiin. Meillä hyörii pihassa päivittäin kolme oravaa. Jotenkin niiden menoa on hauska seurata. Ovat kuin pohjolan ikiomia apinoita loikkiessaan oksalta toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan käynyt jonkin muotoilukurssin ja nyt soveltaa uusia oppejaan?

   Oravat ovat varsinaisia hyvän tuulen tuojia minunkin mielestäni :-)

   Poista
 9. Orava on, kuten pahanteosta yllätetyn kuuluukin, katuvan näköinen.

  VastaaPoista
 10. Oletpa bongannut monen monta eri lintulajia. Mulla oravat tulevat tiirailemaan parvekkeelle löytyiskö mitään syötävää. Mulla on yhdessä asetelmassa etpihalla saksanpähkinöitä mutta eivät ole niitä vieneet, ovat varmaan oravillekkin liian kovia paloja purtavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oravat eivät ole ollenkaan niin kiinnostuneita omista ruuistaan kuin lintujen ruuista. Vaan niillähän on pelkkiä pähkinöitä. Lintusilla on rasva-pähkinä-siemen-kranssia, ja siemeniä useammanlaisiakin ja kaiken kukkuraksi vielä kaupan talipalloja. Kai sitä itsekin valitsisi mieluummin seisovan pöydän kuin yhden lajin ruokailun - ja vielä kaukana kaikista muista ;-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)