perjantai 27. marraskuuta 2015

Pikkujouluja ja orava

Perjantai on hyvä päivä, kunhan työt saa pulkkaan riittävän ajoissa. Minulla pitkät työmatkat tuntuvat riippakivinä (= väsymyksenä)  jaloissa viikon jälkeen.

Tänään on työpaikan pikkujoulut. Ne alkoivat klo 19 eikä tullut kuuloonkaan, että pitkän viikon jälkeen olisin jaksanut ensin viettää muutaman tunnin Helsingissä odotellen ja sitten neljän sadan hengen kanssa pikkujouluja juhlien. Se ei vain enää tällaiselta ei-bileileeltä onnistu, ei millään... Olisi pitänyt jäädä yöpymään Helsinkiin ja siitäpä vasta kustannuksia olisikin syntynyt. No way, siis.

Työpaikalla oli onneksi kuitenkin ihanan huolellisesti järjestetyt etkot :-) Niissä oli nähty vaivaa ja ajateltu todella paljon. Käynti siellä oli parasta työhyvinvointiterapiaa, mitä toivoa voi. Vihdoinkin pääsi osalliseksi sellaisesta, mikä näillä työmatkoilla on muuten vain mahdotonta! Täydelliset rekvisiitat ihan arkisissa toimisto-olosuhteissa, hyvää seuraa - ja paljon :-) Vähän kuin olisi päässyt pikkujouluihin itsekin :-)

Huomenna pääsen kuitenkin toisiin pikkujouluihin :-) Ihan kiva saada yhdet 'oikeat' pikkujoulut tähänkin vuoteen. Aikaisemmin miehen työpaikalla on ollut pikkujoulut avec - mutta nekin ovat nyt meidän osaltamme loppuneet. Aika vaatii muutoksia melkein kaikkiin suunnitelmiin.

Ihanaa viikonloppua sinulle :-)


26 kommenttia:

 1. Suloinen orava!
  Ymmärrän hyvin sinua. Minäkin olen huono juhlimaan iltamyöhäsellä. Koetan käydä työpaikan pikkujouluissa, koska koen, että se kuuluu asiaan :), mutta olen kyllä aina ensimmäisten joukossa lähdössä kotiin, vaikka olisikin mukavaa. Olen aamuvirkku enkä jaksa valvoa kauhean pitkään (tai minusta ei ole ainkaan mitään iloa, jos valvon tokkurassa :) .)
  Hyvää pikkujoulua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pikkujouluihimme oli melkein 400 ilmoittautunutta. Arvelen, ettei kellään ollut aikaa kaivata minua tai seuraani ;-)

   Hyvää marraskuun loppua!

   Poista
 2. En minäkään jaksa juhlia yömyöhään ja perjantaisin olen ihan poikki työviikon jälkeen. Etkot on ihan hyvä systeemi.

  Onnellista alkavaa adventinaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Sinä olet kyllä taitava kuvaaja. Todella upea kuva. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Anneli!

   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin :-)

   Poista
 4. Meillä ei tänäkään vuonna näemmä ole pikkujouluja. Ne ovat aina omakustanteisia ja yleensä aika valjut. Syömään raflaan ja sitten hajaantuu porukka jatkoille tai sitten ei. Olen kerran ollut sellaisissa "firman" pikkujouluissa, mutta pomon uskonnollisen vakaumuksen vuoksi ja porukan kohtuullisen korkean iän vuoksi ne eivät olleet todellakaan mitenkään riehakkaat. Oli kuitenkin teatteriesitys ja hyvää ruokaa. Mukavaa pikkujoulua ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olin omakustannepikkujouluissa ravintolassa syömässä - oli kivaa. Sopii hyvin minun makuuni :-)

   Poista
 5. Olin viimeksi työpaikan pikkujouluissa joskus 70-luvulla. Silloin ruhtinaallisesti Kalastajatorpalla ja pitkässä iltapuvussa. Työpaikkani, suuri helsinkiläisyritys, oli siitä surullisen kuuluisa, että se oli ehtinyt hankkia porttikiellon muutamiin ravintoloihin, näin huhuttiin.
  Nyt ei ole enää tullut huomioitua pikkujoulua lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujouluja on niin moneen lähtöön... Ja niin monenlaiset voivat olla kivoja. Parhaat pikkujoulut ovat sopivan lähellä näin minun mielestäni ;-)

   Poista
 6. Ei sitä jaksa enään juhlia, ne ajat ovat menneet (onneksi) :)
  - Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juhliminenkin muuttaa muotoaan iän mukana. Ulkona syöminen hyvässä seurassa on oikein juhlallista minulle etenkin kaikkien lapsiperhevuosien jälkeen ;-) Toisaalta voisin mielelläni laulaa karaokea =D.

   Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Ei onneksi enää kiinnosta pikkujoulut. En ole moneen vuoteen enää ollut kuin joissain pienen porukan pikkujouluissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen porukan pikkujouluissa minäkin olin tänään. Oli kivaa. Kotiinkin pääsi ihmisten ajoissa ja oikein helposti :-)

   Poista
 8. Pitkä työmatka kyllä aiheuttaa sen, ettei työkavereiden kanssa paljoa aikaa vietetä työn ulkopuolella. Mullakin ne viimeiset pikkujoulut oli semmosia, että autolla kuljin ellen saanu jotakuta kuskiksi - taksimatka olis kirpaissut lompakkoa liikaa.

  Toivottavasti pian saadaan taas lisää lunta, että riittää kuviinkin valoa ja valkeutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pitkä matka painaa täälläkin. Juna Helsingistä kotiin lähtee vain kerran tunnissa. ja sitten pitäisi kuitenkin ottaa vielä taksi asemalta kotiin. Sitä paitsi monen tunnin odottelu Helsingissä perjantaisen työpäivän jälkeen ennen pikkujouluja ei houkuta yhtään pitkän työviikon jälkeen...

   Lunta ja valoa toivotaan täälläkin :-)

   Poista
 9. Kiva kuvakulma oravaiseen ja muutoinkin onnistunut otos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nainen.kuvastimessa!

   Orava pyyhälsi kovaa vauhtia puusta toiseen ja jyrsi oksista jotain.
   Paljon ei jäänyt vaihtoehtoja kuvakulmille ;-)

   Poista
 10. Tosi hieno otos oravasta .Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 11. Hellyttävä kurrekuva!
  Niin se taitaa olla, että vanhemmiten pikkujoulut eivät vain enää sytytä. Tosin nuorempanakin tuppasin lähtemään ruokailuosuuden jälkeen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Minä en ole koskaan ollut mitään juhlijatyyppiä eikä minusta sellaista taida koskaan kuoriutuakaan. Onneksi kaikkien ei tarvitse :-)

   Poista
 12. Onneksi meitä ei-pikkujouluihmisiä on muitakin - mielestäni pikkujoulut eivät juuri koskaan liity mitenkään jouluun, ja taas on ihana juhla. Oikean joulun odotusta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiväthän ne jouluun liitykään kuin nimellisesti ja hieman ajallisesti.

   Oikeaa joulua juhlistan mielelläni, mutta sitäkin ennemmin kotoisasti kuin suureellisesti. Kukin tyylillään :-)

   Oikein hyvää joulun odotusta sinulle myös :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)