sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Nuori koirasfasaani

Tälle päivälle luvattiin auringon pilkahtelua, vaan toisin kävi. Taivas on tukevasti harmaan pilvimassan peitossa eikä enää tässä vaiheessa ilmatieteenlaitoskaan lupaile muuta kuin lisää pilviä. Tyydyin sovinnolla käymään aiemmin otettuja kuvia läpi. Harmaahaikarat saavat nyt hengähdystauon... ;-)

Jonain päivänä parin viikon sisällä katselin lintujen ruokintapaikkaa (no, joka päivähän minä teen niin... ;-)) ja huomasin fasaanikoiraan naaraiden kera. Lähempi tarkastelu osoittikin, että toinen 'naaraista' ei ollutkaan naaras, vaan koiras. todennäköisesti tämän kevään poikanen.

Vasemmalla naaras ja oikealla nuori koiras. Silmänympärys on muuttumassa punaiseksi, vaikkei vielä ole lähelläkään aikuisen koiraan silmänympäryksen väriä.


Alla vasemmalla nuori koiras ja oikealla naaras. Tässä silmien ympärysten värityksen eron näkee jo paremmin. Samoin muu höyhenpeite alkaa saada vähitellen koiraan kullanruskeaa sävyä. Nyt se on tuollainen laikukas ja sen erottaa kauempaakin naaraasta. Ainakin tämä nuori koiras lehyytteli pontevasti siipiään vähän tämän tästä. Tyypillistä kukkoilua ;-)


Alla nuori koiras lähempää..


Ja tässä alla ihan aikuinen koirasfasaani, väritys on jo aivan kunnossa. Hieman matkaa vielä nuorella aikuisen väritykseen...14 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun jossakin on vielä fasaaneja! Meilläkin oli vuosikausia fasaaneja, ikkunan alla herättämässä aikaiseen aamusta. Nyt niitä ei ole näkynyt kolmeen vuoteen ollenkaan. Olisiko kyläläiset nauttineen fasaanipaisteista? Luultavasti syynä on ketut ja ilvekset, joita on alueella näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä niitä fasaaneja riittää, ihan joka pihaan :-) Teretuloa Hämeeseen fasaaneja seuraamaan ;-)

   Poista
 2. siitä tulee vielä komea kaveri:) Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Siltä minustakin tuntuu :-) Itsetunto on ainakin vähintäänkin kohdillaan ;-)

   Poista
 3. Kaksi oravaa ja yksi harakka vetivät piirileikkiä sen verran vauhdilla pihassa, että meidän fasaanit kurkkivat lähinnä naapurin tontilta menoa selkeästi hämmingissä. Harmi kun ei sää suosinut nyt viikonloppuna. Viikolla sitten taas paistaa, vaan eipä siitä oo paljon iloa sisätiloissa töissä. No, ehkä vähän mieltä piristää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on mitä on. Ei auta kuin sopeutua. Ehkä pian alkaa tulla kauniita syytalven kelejä? :-)

   Poista
 4. Meillä ei ole koskaan fasaanit tulleet ruokintapaikalla. Tuolla kauempana niitä loikkii tien yli.
  En olisi noista koirasta erottanut, mutta kyllähän kuvistasi selvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin käyvät vain, kun kukaan ei ole liian lähellä. Perheeltä saatu piilokojuteltta hämää fasaanit sata-nolla. Ihan rauhassa saa kuvata :-)

   Kuvista tuo totuus minullekin vasta selvisi. Tämän jälkeen erotan ehkä jotain ihan paljaalla silmälläkin... :-)

   Poista
 5. Meidän kulmilta fasaanit hävisivät useita vuosia sitten. Epäilen, että joku metsästi ne.. Hienoja kuvia.
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu!

   Tai sitten ne fasaanit ovat kaikki tulleet tänne. Meillä niitä riittää :-)

   Poista
 6. Olipa mielenkiintoisia kuvia nuoresta fasaanikukosta. Kun olen nähnyt ruskeiden fasaanien parven kipittävän en ole tullut ajatelleeksi, että joukossa on mahdollisesti nuoria koiraitakin. Nyt täytyykin katsoa tarkemmin seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kvilttaaja!

   Olen kyllä miettinyt noita 'naaraslaumoja', mutta siihen se on jäänytkin. Otettujen kuvien kautta heräsi vasta kunnolla tämä oivallus.

   Poista

Kiitos kommentistasi!