lauantai 14. marraskuuta 2015

Musta aamu, aurinkoa päivällä

Pitäisi banneri uusia, ei kuvasta tätä vuodenaikaa yhtään pätkää ;-) Jospa laitan senkin pitkälle ja yhä pitenevälle tehtävälistalleni. Prioriteetti on alhainen, joten saa nähdä, miten homma joskus edistyy ;-)

Pilvisistä sääennusteista huolimatta aamupäivä valkenikin auringon pilkahdusten ja sinisen taivaan merkeissä. Olihan niitä pilviäkin, mutta aurinko näkyi!!! Ja sinistä taivastakin näkyi! Aivan ihanaa. Kampaajalta pääsyn jälkeen seurasin vierestä, kun mies kiinnitti kauralyhteen paikoilleen. Minä kuorrutin lintujen rasva-siemen-kranssin uudestaan ja vein sen paikoilleen. Sen jälkeen olikin kameran vuoro :-)

Kuvia tuli otettua tolkuttomasti, sillä matalalla paisteleva aurinko ei riittänyt kovin tehokkaaseen valaisuun. Laatua piti hakea määrällä ja erilaisilla säädöillä. Suljinaika tuppasi väkisinkin kasvamaan vaikeisiin lukemiin. Nyrkkisääntönä on, että polttovälin pitäisi olla vähintään kääntäen verrannollinen suljinaikaan. Minun 400 mm putkellani minimi suljinaika olisi siis noin 1/400 s. Hyvä kuvanvakaaja sallii liikkumatilaa hieman pitempään suljinaikaan, jopa 1/320 s tai 1/250 s. Mutta liikkuva kohde tarvitsee sitten huomattavasti lyhyemmän suljinajan. Kun lunta tulee, se heijastaa valoa kuvaajan avuksi ja homma helpottuu hieman :-)

Pariisin tapahtumista kaikki on sanottu jo. En yritä kertoilla mitään lisää. Voimia kaikille uhrien omaisille ja eloon jääneille uhreille... <3 p="">
Yksi kuva päivän lyhyen, mutta antoisan kuvaussession annista: Kuka on ihan väärässä paikassa? Ja näetkö kuvassa sinisen taivaan?

Lempeämpää viikonlopun jatkoa!


10 kommenttia:

 1. Näkyyhän se sininen taivaskin, kun kuvan klikkaa suuremmaksi, mutta meinaatko, että kurre olisi väärässä paikassa :))

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurren oma syöttöpaikka on tuossa takana, mutta lintujen ruokintapaikalle sitä taas mentiin ;-)

   Poista
 2. Kurret eivät säännöistä piittaa. Ne on niin taipuisia ja ahneita. Kurren silmä peilaa sinistä taivasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mahdottoman nälkäinen... Ei lopettanut syömistä, vaikka tulin lähelle. Eikä hamstrannut poskiinsa, vaan kaikki meni massuun <3

   Poista
 3. Orava on aivan sen näköinen, että jäi pahanteosta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu... Ja söi mahdottomasti vielä sen jälkeenkin. Nälkä taisi olla iso... :-)

   Poista
 4. Eikös se on niin, että ruoka on kumminkin parempaa muiden ruokintapaikalla? Eilen olikin varsinainen kurre-päivä! 10 yksilöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli vain kaksi oravaa sinä aikana, kun olin kuvaamassa. Se oli hyvä saldo se :-)

   Poista
 5. Minäkin kävelin eilen metsässä ja yritin kuvat hämärän keskellä, mutta koneelle siirrettyäni jouduin poistamaan suurimman osan kuvista.
  Kurre on kuitenkin suloinen, kiitos silmää ilahduttaneesta kuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova karsinta kävi minunkin kuvieni kohdalla - olosuhteet eivät vain ole suosiollisia...

   Ihanaa alkavaa viikkoa slti :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)