tiistai 12. lokakuuta 2021

Syksy etenee - miten selvitään marraskuusta?

Lokakuu on melkein puolessa välissä ja puut ovat puolillaan värikkäitä lehtiä. Toinen puoli on jo pudonnut maahan tuulen iloisella avustuksella.

Virallinen syyskaiho ei ole vielä iskenyt, mutta hieman hitaammalla oma normaalirytmi kuitenkin kulkee. Vielä ei hämärä ahdista, sillä aurinko vierailee vielä tämän tästä. Hämärät hetket ovat oivallisia sisätouhuamisen aikoja. Voi siivota, karsia, koristella tai vain oleskella. Mikäs olisikaan parempaa hämärän hyssyn tekemistä?

Vaikka pääsiäinen kaikkine kärsimysnäytelmineen ajoittuu kevääseen, lisäisin syksyn ja syystalven hämärän tuohon samaan kärsimysnäytelmien joukkoon. Varsinaista kiirastulta, jonka yli pääsemiseen kaivataan toivoa ja valoa.

Marraskuu on minulle edelleen mysteeri. Miten sen voisi viettää positiivisesti, edes hieman nautiskellen? Onko sinulla neuvoja ja keinoja marraskuun synkkyyden nujertamiseen?


Syyskuun lopun maisema Korkeakosken maisemissa ilahduttaa vieläkin. Vaikka metsä on tiheä, eikä valon matka maan pintaan ole helppo, ainakin syyskuussa maisema oli toiveikkaan valoisa.


Kerro neuvosi marraskuun taklaamiseen tai jopa marraskuusta nauttimiseen! Eihän tuo kuukausi voi olla vain kaikkien kiusaksi suunniteltu?

Ihanaa lokakuuta marraskuuta odotellessa 🥰.

10 kommenttia:

 1. Hibernaatio olis paras, mutta ei se taida onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aio yrittää, älä sinäkään 😂.
   Kiitos silti ehdotuksesta 👍

   Poista
 2. Jos on mahdollista, niin marraskuussa kannattaa ulkoilla keskellä päivää aina kun aurinko vähänkin pilkistää. Välillähän on ollut sellaisia marraskuita, että päivisin on jopa näkynyt aurinkoa. Marraskuussa yritän käydä kahtena aamuna viikossa vesijuoksemassa tietyssä uimahallissa, kun siellä on ihan älyttömän hyvät valot. Siellä herää.

  Yllämainittu hibernaatio tai marraskuu etelässä olisi parhaat vaihtoehdot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainioita ehdotuksia!

   Minulla on niin etätyöpisteessä kuin toimistollakin erinomaiset päivänvalovalaistukset. Ne pelastavat paljon.

   Poista
 3. Onneksi syksy on ollut varsin lämmin ja valoisa, joten ulkona on voinut tankata energiaa itseensä. Minulla ei ole lääkettä marraskuusta selviytymiseen. Vuosi vuodelta joulukuu tuntuu raskaammalta. Hetki sitten kotiin palattuani hain postilaatikosta nipun mainoksia ja ärsyynnyin oitis laajalla rintamalla alkaneesta jouluhössötyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, syksy on ollut hyvä.

   Joulun myyminen alkaa joka vuosi aina aikaisemmin ja mahdottomasti liian aikaisin. Joulurauha on kaukana siitä.

   Poista
 4. Fin bild ! Håller med, november borde strykas från almanackan ;) Men men, det kan bli någon fin morgon med fint ljus och morgondimma. Låt oss hoppas på det :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Lasse!

   Removing November and replacing it with may or september is a lovely idea!
   Let's do it!

   Lovely mornings are possible - and they sure do not rise too early, that's a valid point!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tuo reitti olisi jatkunut pitemmällekin, mutta en viitsinyt odotuttaa autolla odottelevia miestä ja koiraa. Omilla reissuilla voi sitten koluta paikkoja poskettoman paljon 👍.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)