lauantai 14. toukokuuta 2022

Kaksinkertainen äitienpäivä ja Kasnäsin ympäristöä

Äitienpäivä oli viime sunnuntaina. Meidän perheemme juhlisti sitä tänään, melkein viikkoa myöhemmin. Juhlan aihe ja kohde on meidän perheessämme tärkeä, ajankohta ajoitetaan sinne, minne saadaan parhaiten koko joukko paikalle. Varsinaisena äitienpäivänä minä vasta toivuin ja lepäsin fantastisen kevätlomamme jälkiä. Juhlimme silloin etänä hieman ja tänään oli varsinainen yhteinen juhlapäivä.

Tykkään mahdottomasti siitä, että elämme perheemme kanssa perinteitä kunnioittaen ja samalla niistä huolimatta. Lapsuudessani oli paljon hampaiden kiristystä perinteiden ja velvoitteiden vuoksi. Sitä perinnettä en ole halunnut jatkaa.

Kiitos siis koko perheelle äitienpäivälounaasta! Ihanaa juhlia samaa juhlaa kahdesti 💖.

Tyttären bongaama ravintola oli mainio. Siellä oli hyvää palvelua ja ennen kaikkea saimme kaikki moniin eri makumieltymyksiimme sopivia ruokia.


Lainaan tähän tyttäreni Noran ottamaa kuvaa onnellisesta äidistä pitsan äärellä. Pitsassa oli munakoisoa, kirsikkatomaatteja, mozzarellaa, parmesaania ja rucolaa. Oli todella herkullista!Sitten palaan vielä Kasnäsin vierailuumme. Tässä muutamia kuvia rakennetusta ympäristöstä.

Kylpylän hotelliasunnot sijaitsevat simpukan muotoisissa rivitaloissa. Melkein kaikista huoneista on näkymä merelle. Kaikissa huoneistoissa on siis oma ulko-ovi ja ihan kivan kokoinen terassi/patio.


Kylpylärakennuksesta en innostunut sitten ottamaan kuvia. Tässä kuitenkin kuva kylpylän lämpimistä ulkoaltaista.


Lisää hotelli huoneita. Osassa on oma minikeittiö. Myös sviittejä on olemassa.Ihanasti kevät näyttäytyi vihreänä tuolla.
Satama-aluetta löytyy paljon. Suurin osa taitaa olla vierasvenesatamaa. Noin 30 euroa ilmoitettiin satamapaikan hinnaksi. Satamasta löytyi ihan kiitettävästi palveluita.Alueella on myös kauppa ja ravintola. Niille on juuri rakennettu uusi rakennus, joka oli osin vielä kesken. Toiminnot oli siirretty jo uusiin tiloihin pienistä keskeneräisyyksistä huolimatta. Toukokuun pienemmällä vierailijamäärällä se toimi oikein hyvin.

Kaupan aukioloajat olivat tässä siirtymävaiheessa hieman mysteeri, mutta kauppa oli ihan hyvin varusteltu. Ravintolan puolellakin kaikki opastetiedot puuttuivat vielä, mutta kävimme lounaalla ja aamiaisella siellä. Valikoima ei ollut gourmet-tasoinen, mutta tavalliselle matkailijalle erittäin monipuolinen ja maukas. Harvoin matkailuautolla pääsee tällaisten herkkujen ääreen!Matkailuautopaikka maksoi noin 30 euroa. Ihanat rivitalohotellihuoneet ovat sitten hinnakkaampia. Igluyö maksoi noin 500 euroa. Tämän hotellihuoneen alle 200 euron yöhinta on reilusti alle sen. Jos haluaa hivenen luksusta, täällä kannattaa käydä.

22 kommenttia:

 1. On kaikin puolin järkevää viettää äitienpäivää silloin, kun perhe pääsee kokoontumaan yhteen <3 Meillä juhlittiin äitienpäivää koko viikonloppu - melkoista herkuttelua, kun juhlitaan kotona ja kukasenkin mummojen luona. Hienon näköiset maisemat tuolla Kasnäsissa.

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköinen paikka, vaikka näyttää enemmän 'asumuksilta', kuin majoitushuoneilta. Lämmin allas kelpaisi, jos siellä välttyisi muilta ihmisiltä, heh.
  Mukavaa alkanutta sunnuntaita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta!

   Jos lähden lomailemaan, en mielelläni halua 'tavallista' hotellihuonetta kuin niissä tapauksissa, jolloin kaikki päivät ollaan menossa muualla. Eli kun tarvitaan vain ja ainoastaan yöpymispaikka.

   Muuten haluan ympärilleni hieman ylimääräistä tilaa, näköalaa ja mahdollisuutta omaan pieneen ruokailuun silloin tällöin.

   Poista
 3. Hieno merellinen ympäristö. Ja lämpimät ulkoaltaat on houkuttevia. Ilmeisesti matkailuautopaikkojenkin hinnat ovat nousseet. Minun muistikuvani karavaaraniajoilta on vähän päälle parinkympin yöpymishinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seita!

   Matkailuauton vuorokausihinta leirintäalueilla vaihetee keskimäärin välillä 20-40 euroa per yö. Sitäkin enemmän vaihtelee se, mitä sillä hinnalla saa. Jos polttopuita ei nuotiopaikalle saa kesäkuukausien ulkopuolella, se on minulle selvä miinus. Harmaavesi- ja septitankkityhjennysten heikko opastus tai sesonkiajan ulkopuolella jopa puuttuminen ovat iso miinus.

   Suihkujen lämpötila kesäsesongin ulkopuolella on tärkeää. Kylmällä kelillä lämmin suihkutila on ehdoton vaatimus.

   Hyvät ajoreitit ja helpot pysäköintipaikat ovat aina mahdottoman tärkeitä asioita. Kuten vessojen määrä.

   Lista on aika pitkä, jos ryhtyy oikein tarmolla tuumaamaan. Monia asioita on vain aika hankalaa saada tietää ennen paikan päälle saapumista. Vähän arpapeliä siis.

   Poista
 4. Hienoa, että sait tuplat juhlat!
  Tuntuu, että kaikki hinnat ovat nousseet parin vuoden takaisesta. Itseäni kirpaisee aina, kun majoitushinta menee yli satasen yöltä - todella luksusta saa sillä rahalla olla. Tosin täällä Suomessa ei juuri minkäänlaista hotellihuonetta saa alle satasella, ainakaan isoissa kaupungeissa. Mutta nuo ulkoaltaat ovat hyvä lisä Kasnäsin palveluihin kuin myös kauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen 💖.

   Kasnäsin hinnat erikoishuoneista olivat kummankin puolen 150 euroa riippuen erityisesti ajankohdasta. Elokuussa oli kartoitukseni mukaan noin 30 euroa yöltä kalliimpaa kuin toukokuussa. Silti ehkä maksaisin mieluummin vähän enemmän pienestä luksuksesta kuin pelkästään parisängystä, ikkunasta ja suihkuhuoneesta.

   Kauppa ja ravintola olivat upea lisä tuohon kokonaisuuteen!

   Poista
 5. Hinnat tosiaan on pompsahtanut. Mutta kyllä joskus kannattaa itseään ja perhettään hemmotella. Upea paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Kyse on minunkin mielestäni hinta-laatu-suhteesta. Joskus enemmän on vain paljon enemmän 👍

   Poista
 6. Totta, lapsuudenperheen perinteistä ei kannata mitään sellaista säilyttää, mikä lisää stressiä eikä tunnu omalta. Kivasti olivat simpukanmuodossa nuo asunnot, niin tulee vähän yksityisyyttä siihen "omalle pihalle". Asuntoautoilu olisi yksi sellainen varteenotettava matkustusmuoto minullekin; on ollut mietintämyssyssä tämä vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irkku!

   Sama ajatus yksityisyydestä tuli minullekin mieleeni.

   Matkailuautomme ovat tähän mennessä olleet isoja ulkoa, mutta sisätiloissa saa jatkuvasti väistellä. Ohittaminen on hidasta, joten olemme opetelleet siirtelemään viestikapulaa, eli ihmiset (2 kpl) pysyvät paikoillaan ja tavarat kulkevat käsistä käsiin.

   Poista
 7. Mukavaa, että sait tuplaäitienpäivät ja kummatkin vielä mieleisinä.
  Minun lapsuudenperheessäni oli pakkotraditioita kyllästymiseen saakka. Tuntuu helpottavalta viettää toinen äitienpäivä peräkkäin omalla tavallaan (tosin korona-altistus sotki tällä kertaa suunnitelmia). Yritän olla asettamatta omille lapsilleni samanlaisia vaatimuksia, jollaisten kanssa olen paininut koko ikäni. Huomaan, että antaessani heille vapauden päättää itse käytännöistä, syntyykin uusia ja innostavia tapoja.
  Mukavan pienimuotoinen majoituskokonaisuus. Ehdottomasti kauniilla paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between!

   Nautiskelen vanhojen kiveen kirjoitettujen perinteiden muokkaamisesta ja uudelleen arvioimisesta. Ihanaa tehdä asiat eri tavalla kuin aikaisemmin tai kuin muut. Äitienpäiväksi ei tarvitse varata paikkaa täpötäydestä ravintolasta jo viikkoja etukäteen päästäkseen paikalle. Seuraavana viikonloppuna on enemmän tilaa ja paljon rennompi tunnelma 🥰.

   Poista
 8. Minusta on hyvä pitää juhlapyhien juhlinnassa mukana rentoutta ja joustavuutta. Voi joustaa ajankohdassa ja juhlatavoissa, eikä aina ryppyotsaisesti suorittaa orjallisesti "virallista juhlaohjelmaa".

  Ihanan merellinen paikka tuo Kasnäs.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoiset äitienpäivät on sinulla olleet. Kaikki juhlat voi tehdä itsensä näköiseksi, ei kannata jatkaa huonoja perinteitä. Oli varmasti rentouttavaa meren äärellä. Mekin ollaan pohdittu asuntoautoa, se olisi niin kätevä matkailuun. Kauan sitten meillä oli asuntovaunu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Meillä matkailuauton vuokraus pariksi viikoksi vuodessa on tällä hetkellä paras vaihtoehto. Vielä mietitään, kannattaako omaa hankkia.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)