perjantai 27. toukokuuta 2022

Lomaa takaperin - Porkkalanniemi (Aaahh...)

Porkkalanniemi on paikka, jossa kannattaa käydä kerran elämässä. Jos asuu kohtuuetäisyydellä, kannattaa toki käydä useamminkin. Porkkalanniemi sijaitsee Kirkkonummella mutkaisten teiden takana.

Porkkalanniemi on pääkaupunkiseudun hot-spotteja, eli kesällä vapaa-aikana siellä on porukkaa paljon. Kalliot ovat sen veroisia, että siellä kannattaa käydä ainakin kerran - jopa ruuhkassa. Pysäköintialueet ovat rajalliset ja se saattaa asettaa parhailla keleillä omat haasteensa.

Reitti Porkkalanniemen kärkeen on merkitty nykyään oikein mainiosti. Eksyminen matkalla pysäköintipaikalta  sinne tai takaisin ei ole enää yhtä kutsuvaa kuin muutama vuosi sitten.

Jos matka Porkkalanniemeen on pitkä, muistutan siitä, että vastaavia, vähintään yhtä upeita luontokohteita löytyy pitkin rannikkoa - todella monia.


Mennään tässä blogin arpoman järjestyksen mukaan. Ensin linnut, kyhmyjoutsen tuossa puolivarautuneena odottelee paikoillaan.


Välillä voi levähtää.


Meriharakoita oli rantakallioilla. Varsinaisia porkkananokkia.


Isokoskelopariskunta uiskenteli lähellä.


Haahkoja näkyi ihan mukavasti. Muta-valkokirjavat ovat koiraita ja ruskeat naaraita.
Vihdoin päästään korkeille kallioille. Porkkalanniemi edessä ja korkeimmalla kohdalla mennään.Käkkärämäntyjä ja ihania sileitä rantakallioita. Toukokuussa ei ollut mitään ruuhkaa.Pixie the vahtikoira oli innolla mukana menossa. Kyllä tämän jälkeen väsytti. Olisi voinut nukkua matkailuautossa tämän jälkeen, jos olisi malttanut. Ei malttanut tietenkään.
Meren rannan kalliot ovat mitä terapeuttisinta ainesta ihmismielelle. Sinne kannattaa mennä, vaikka kaikki olisikin ihan hyvin 🥰

15 kommenttia:

 1. Ilman muuta käymisen arvoinen paikka. Tosin taidan olla jäävi, kun kyse on kotikuntani kohteesta. Kauniina viikonloppuna parkkipaikan löytäminen saattaa olla vaikeaa. Kohtalaisen lähelle pääsee myös bussilla, joita kulkee tosi harvoin ja jonka löytämiseksi on tehtävä töitä. Varhaiskeväällä ja syksyllä paikka on lintubongareiden paratiisi.
  Nuo kalliot muotoineen ja väreineen sekä käkkärämännyt ovat uskomattoman hienoja. Voisin istua kalliolla vaikka kuinka kauan katsomassa merelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliot ovat ehdottomasti parasta!

   Valitsen retkilleni paikkoja ja aikoja, jotka eivät ole lintubongarien suosiossa. Ruuhkassa lintujen katseleminen ja maiseman menettäminen ei kutsu minua.

   Poista
 2. Onpa upea paikka! Sileät, meren ja tuulten huuhtomat kalliot ovat sanoinkuvaamattoman kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Suomessa on aika mukavasti tuon kaltaisia paikkoja pitkin rannikkoa. Aina jaksavat yllättää 🥰

   Poista
 3. Kauniit kuvat 😍 Me käydään yleensä Porkkala niemessä ihailemassa auringonlaskua, silloin mahtuu paremmin parkkipaikoille kuin päivällä

  VastaaPoista
 4. Kiitos postauksestasi. Oli terapeuttista jo katsoa kauniita kuviasi. Upeat kalliot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, Marja!

   Luonnolla on tutkitusti elvyttävä vaikutus - kuvinakin 🥰

   Poista
 5. Onpa kaunista tuolla Porkkalanniemessä! Ei ole tullut koskaan käytyä, vaikka ei tuo niin kovin kaukana täältä Salon kupeesta ole. Kiitos esitelystä, joka voi poikia tulevana kesänä tutustumisreissun Kirkkonummen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on niin paljon kauniita kalliomaisemia siellä lähempänäkin, joten ymmärrän kyllä, ettei kaikkialla kauempana ole tullut käytyä.

   Poista
 6. Haahkat ovat uskomattoman upeita lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, harmillisen harveneva laji. Ihmeekseni totesin, että Wikipedian mukaan laji on elinvoimainen ja Luontoportin mukaan peräti riistalintu. Suomenluonto.fi kertoo puolestaan, että "Itämerellä haahkojen kohtalo on aivan erityisen surkea. Suomessa haahka on erittäin uhanalainen." Kovin ristiriitaista viestiä ja tietoa niistä on liikkeellä 😧.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)