perjantai 12. toukokuuta 2023

Loma alkoi kylmästä Hailuodosta - ihanaa oli 💖

Kevään lomareissu suuntautui ensin Oulun Hailuotoon ja sieltä sitten vähitellen Vaasan seudulle. Vuokramatkailuautolla matkustimme kolmisin (minä, mies ja koira) jo melkein rutiinilla. Valokuvia tuli otettua mahdottoman paljon ja niiden selaaminen sitten kestääkin. Pala palalta käyn täällä blogissa reissun parhaita paloja läpi kuvien kera.

Satutin varpaani matkalla. Jonkinlainen venähdys tai nyrjähdys todennäköisesti, sillä turvotus laski nopeasti. Mustelma sitten hiipuukin vähän hitaammin.

Lyhyt kännykkävideo Hailuodosta tähän alkuun. Ryhdyn tutkimaan kuvapaljoutta äitienpäivän jälkeen.


Kevät oli pohjoisessa hieman myöhemmässä aikataulussa, mutta oli todella upeaa käydä tuolla!


Upeaa äitienpäivän viikonloppua sinulle 💖!

14 kommenttia:

 1. Kiitos videosta. Hyvää äitienpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Pari vuotta sitten oltiin kans toukokuun alussa käymässä Hailuodossa, silloin oli koko meri jo ihan auki, jokunen harva jäälautta uiskenteli. Mutta nyt onkin ollut kylmä kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä kevät on ollut tähän asti, mutta kulunut viikko on sitten ollutkin kaikkea muuta kuin kylmä. Kyllä tämän lämmön keskelle jaksoi pari pohjoisen viileää päivää lumineen ja jäineenkin ottaa 👍

   Poista
 3. Kiitos samoin! ♥
  Ja kiitos kaikista ihanista postauksista, jotka oli jäänyt lukematta mm. reissun vuoksi. Ihastelin jokaista kaunista valokuvaa pitkään. Jossain uutisissa taisi olla juuri puhetta Hailuodosta. Valiteltiin, että paikan kaksi lossia on vuorotellen rikki. Luulen, etten ole koskaan käynyt siellä.
  Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stansta 💖

   Hailuoto kannattaa pistää odottelemaan reissulistalle 👍

   Poista
 4. Hailuoto herättää nuoruusmuistoja, sillä yksi monista kirjeenvaihtotovereistani asui siellä, ja kävinkin hänen luonaan Hailuodossa joskus syksyllä. Odotan innolla, millaisia kuvia olet Hailuodosta ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Lueskelimme, että Hailuodossa on asukkaita noin 1000. Kesäasukkaita ja satunnaisia matkailijoita siellä on sitten lisäksi senkin edestä.

   Poista
 5. Hailuoto on upea paikka. Pitäisi käydä joskus uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluan sinne uudestaan - seuraavalla kerralla sulan maan ja meren aikaan.

   Poista
 6. Haluaisin päästä Hailuodolla käymään. Tyttäreni oli muutama vuosi sitten ajoittain työkeikoilla siellä ja ihastui paikkaan kovasti. Aika talviselta siellä vielä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen paikkaa ehdottomasti.
   Jos vain on mahdollista, siellä kannattaa käydä ainakin kerran elämässään.

   Nyt on ollut hidas ja myöhäinen kevät, joten tuollakin kevät laahasi ajastaan jäljessä. Keskustelin paikallisen kesäasuntolaisen kanssa, hän oli ollut kesäasukkaana jo 11 vuotta. Hän viihtyy ja nauttii paikasta todella kovasti, mutta kesällä on kuulemma aika ruuhkaista.

   Jos haluaa tutustua Hailuotoon turistikauden ulkopuolella, kannattanee käydä siellä elokuun lopulla tai syyskuun alussa. Vielä on lämmintä (vaikkei kuumaa), mutta turistit ovat melkein kokonaan poissa.

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)