maanantai 15. toukokuuta 2023

Pys√§hdys Liminganlahdella ūü•į

Liminganlahden tornille olisi hyvinkin voinut j√§√§d√§ vaikka muutamaksi p√§iv√§ksi, vaikka muutto onkin jo lopuillaan. Tornilla k√§rkkyminen pitemm√§n aikaa ei kuulunut matkasuunnitelmaamme, joten nautin maisemista ja linnuista juuri sopivasti ūü•į.

Liminganlahden alue ja luontotorni ovat ihan Oulun kupeessa. Siellä oli hyvä ja luontevaa pysähtyä Hailuodon jälkeen. Torni on korkea ja tilava. Siellä oli väkeä, muttei niin paljon ruuhkaa, etteikö olisi päässyt kuvaamaan.


Ensin yleisnäkymää tornista.


Tätä lintua veikkaan punajalkavikloksi. Jalat ovat pitkät ja punaiset, nokassa myös punaista. Mitä mieltä olet?


Tässä taas veikkaan valkovikloa.


N√§m√§ ovat ihan varmasti suokukkoja. Koirailla on majesteetillinen r√∂yhyskauluri auki heti laskeutumisen j√§lkeen. Ja mitk√§ v√§rit ūüėć.Punajalkaviklo?Valkoviklo?


Ja pieni pajusirkku.
Jos linnuista tykk√§√§, niin Liminganlahdellakin kannattaa k√§yd√§ ainakin kerran el√§m√§ss√§√§n ūüĎć

20 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut käytyä, vaikka linnuista tykkäänkin. Nuoruudessa usein liikuttiin Oulun suunnalla, mutta silloin ei tullut kyllä Liminganlahti mieleen. Kiva, kun esittelet täällä blogissasi erilaisia luontokohteita - ehkä niistä joku joskus osuu matkan varrelle.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hitunen!

   Minä en edes Oulun reittiä suunnitellessani osannut ollenkaan yhdistää Liminganlahtea tuolle suunnalle. Miehen Oulussa asuva työkaveri siitä vinkkasi ja se oli mahtava vinkki. Totta ihmeessä halusin käydä tuolla!

   Kiitos my√∂s itsellesi, kun olet jakanut upeita kohteita vuorotteluvapaaltasi Espanjasta! Kaivan kaikki kirjoituksesi esiin, kun olemme seuraavan kerran matkalla siihen suuntaan ūüíĖ

   Poista
  2. Kiva saada vinkkejä toisten blogeista, niin ei tarvitse kaikkea kantapään kautta kokea, vaikka sekin voi joskus olla virkistävää!

   Poista
 2. Kiva paikka, jos ei ole paljon ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sesongin ulkopuolella viikon arkipäivinä toimistoaikaan pääsee aina kohtuullisen pienillä ruuhkilla. Svartkaretin tornissa myöhemmin sattui ajoitukseni ihan sille hilkulle, että koululaisryhmä oli juuri poistunut tornista ennen sinne kipuamistani. Ihana hiljaisuus lintujen ääniä lukuun ottamatta oli tuolla ylhäällä.

   Poista
 3. Kyllä sinä minusta oikein linnut nimesit. Upea paikka ja upeita lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Eiv√§t ole todellakaan minun tavallisia lintututtavuuksiani ja lintukirja kanssa piti s√§√§t√§√§ tunnistamista. Mahtavaa, ett√§ sain sinulta vahvistuksen ūüĎć.

   Poista
 4. Ihania kuvia. Oli kiva lukea, että olet lomamatkalla. Olulu on minulle tuttua seutua, koska elin lapsuuteni Kainuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja!

   Lomalta olen palannut jo t√∂iden pariin, mutta lomareissun kuvien l√§pik√§yminen on yh√§ ty√∂n alla. Tuli otettua melkoisen monta kuvaa ūüôą.

   Minulle Oulun seutu on ollut ennen t√§t√§ ihan villi√§ l√§ntt√§. Mutta tutustumalla oppii ūüíĖ

   Poista
 5. Hienoja lintukuvia. Tälläiselle lintuja tunnistamattomalle kaikki ihan ennennäkemättömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Eiv√§t n√§m√§ varmaan mit√§√§n jokap√§iv√§isi√§ tuttuja kenellek√§√§n hiemankaan urbaanin asutuksen √§√§rell√§ el√§vien ihmisten kohdalla ole ūüĎć. Jos on, niin onnittelen ūü•į.

   Poista
 6. Kiitos! En ole koskaan kuullut linnusta nimeltä viklo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ūü•į.

   Vikloja riittää moneen menoon. Luontoportti tuottaa hakusanalla viklo seuraavat linnut: mustaviklo, valkoviklo, metsäviklo, lampiviklo ja punajalkaviklo. Nämä ovat kahlaajia, eivätkä siksikään tule vastaan ihan missä vain.

   Valkovikloja pesii Suomessa Luontoportin mukaan vuosittain 50 000 - 70 000 paria. Punajalkavikloja arvioiden mukaan 5 000 - 6 000 paria.

   Poista
  2. Kiitos infosta!
   T. Stansta, joka ei kolmannellakaan kerralla päässyt tällä kertaa kirjautumaan G-tilillä.

   Poista
 7. Näitkö sitä paikallista kuuluisuutta, mustapyrstökuiria?
  Kyllä siellä tosiaan saa muutamankin päivän kulumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, RH!

   En tainnut n√§hd√§. Olin ihan innoissani kaikesta, ettei yht√§√§n haitannut, jos jotain j√§i v√§liin ūüĎć

   Poista

Kiitos kommentistasi!