lauantai 6. toukokuuta 2023

Lisää keväthuumaa: silkkiuikkuja ja meriharakka

Jatkan keväthurmosteluillani. Silkkiuikut olivat vapun päivänä melkoisessa vauhdissa. Pitkälti toistakymmentä silkkiuikkuparia kuhertelivat ja valmistelivat pesän paikkoja. Meteli oli melkoinen, kun kaikki halusivat olla yhteydessä puolison kanssa ja varoitella muita läsnäolostaan. Tässä linkki Youtube-tallenteeseen, jossa on keväisen silkkiuikun ääniä. Tämän kun kertoo noin 30:lla, pääsee tunnelmaan 🤭.

Tässä kuvia:
💖🥰💖


Ja törmäsinhän minä tuolla reissullani myös meriharakkaan! Miten olikaan unohtua - päivä oli kovin havaintorikas, muuten en osaa unohdusta selittää.
No niin, nyt on meriharakkakin saanut ansaitusti oman osansa keväthuomiosta!


Olen selvinnyt allergialääkitykselläni yllättävänkin hyvin koivun kukinta-ajan. Toki käytän nykyään allergialääkkeitä ympäri vuoden, joten keväällä ei tarvitse erikseen muistaa aloittaa lääkitystä. Silti olen tyytyväinen ja kiitollinen toistaiseksi yllättävän helposta allergiakeväästä. Näitä on sentään vuosikymmenten aikana koettu laidasta laitaan.


Vain viikko äitienpäivään. Millaisia suunnitelmia sinulla on äitienpäiväviikonlopuksi?

12 kommenttia:

 1. Silkkiuikku on upea lintu ja meriharakka hauskan näköinen - hyvät kuvat molemmista! Hienoa, että olet selvinnyt vähällä siitepölyallergian suhteen. Minulla alkoi tänään nenä vuotaa, kun olin hetken ulkona. Allergialääkkeet kyllä tehoavat hyvin.
  Äitienpäivään viikko - jos asuisin lähempänä lapsuuskotiani, veisin kai kukan haudalle. Oma äitini elää onneksi muistoissani.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia jälleen kerran!👌 Siitepölyaika on kyllä viheliäistä aikaa; toivottavasti selviät vähemmillä oireilla vielä eteenpäinkin. Minä salaa haaveilen, että saisin äitienpäiväksi valkokirjokanukkapensaan ja vielä istutettuna😅🥳t. Irkku

  VastaaPoista
 3. Tytär taisi sanoakin, että on meriharakka siellä teilläpäin. Lienettekö peräti samoja lintuja siellä seurailleet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä meriharakat ovat Pirkanmaan puolelta. Varmasti niitä lähempääkin löytäisi, mutta tuolla ne osuivat silmiin (ei toki kirjaimellisesti).

   Poista
 4. Silkkiuikku on todella upea lintu. Mahtavia valokuvia. Ja kaiken kruunaa porkkananokka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sami!

   Silkkiuikku jaksaa vaihtaa asentoa ja näyttää parhaita puoliaan 👍

   Poista
 5. Hienot kuvat! Minä tykkään kovasti silkkiuikun ulkonäöstä.

  Sinulla toimiii lääkitys hyvin. Minä pystyn olemaan ulkona vartin tai maskilla 45min, sitten ei enää kestä silmät. Todella raju koivunkukinta tänä keväänä. Elättelen toiveita, että se loppuisi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rouva Kepponen!

   Minunkaan allergia-aikani eivät ole aina olleet näin helppoja, mutta tuntuu siltä, että mitä lähemmäs sataa vuotta ikää kertyy, sitä helpommaksi allergiaoireetkin muuttuvat.

   Siitepölyennusteiden mukaan koivun kukinta jatkuu ikävän paksuna. Sateet tuovat väliaikaista helpotusta, jos niitä sattuu kohdalle. Jaksamista allergia-ajan kanssa 💖

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)