lauantai 6. maaliskuuta 2021

Selkä vastustelee, mutta käsitöitä on valmistunut 👍

Selkäni jatkaa kiukutteluaan, mutta on ehkä hieman vähemmän kipeä päivä päivältä. Pystyn leikiten keskittymään pitkiä aikoja ihan muuun kuin selkääni, kunhan olen hyvässä asennossa. Pientä taisteluväsymystä on ilmassa, mutta enhän minä vielä luovuta. Niin kauan kuin olo jatkaa kohenemistaan, vaikka vähänkin kerrallaan, jaksan uskoa tästä selviytymiseen ilman lääkäreitä.

Meillä on muuten töissä käsityökerho. Meillä on itse asiassa aika montakin harrastuskerhoa, mutta käsityökerhoon yritän päästä osallistumaan ainakin silloin tällöin. Korona-aikana kerho on toiminut Teams-kokouksina ja siihen onkin ollut hieman helpompi päästä mukaan. Paitsi että työpäivät ovat olleet melko kiireisiä ja venyneet usein kerhotapaamisten päälle. Teams-kokouksessa keskusteluosioon kirjoitetut kommentit ja lisätyt kuvat jäävät kuitenkin näkyviin, vaikkei olisi kokoukseen päässytkään. Sekin on tuonut kivasti ylimääräistä iloa ja tsemppiä.

Meillä on töissä itse asiassa aika paljonkin käsitöiden harrastajia, vaikka arvioisin meidän olevan melko miesvaltainen työpaikka. Kaikki harrastajat eivät ole mukana käsityökerhossa. Enkä muuten ole perehtynyt yhtään siihen, onko kerhossa mukana yhtään miestä.

Neulominen tai kutominen (miten sitä onkaan tottunut asian ilmaisemaan) on ollut infotilaisuuksien ja webinaarien mahtava tukitoiminto. Käsitöiden tekeminen auttaa ainakin minua keskittymään paremmin puhuvan pään ja jaetun näytön vuoropuheluun. Vaikka vapaa-ajalla käsitöitä on tullut tehtyä ehkä hieman tavallista vähemmän, massatilaisuuksien aikana neulotut tunnit tasoittavat saldoa.

Jotain olen saanut siis kiireestä huolimatta aikaiseksikin.

Tytär toivoi pinkkejä lapasia itselleen. lapaset eivät ole leipälajiani, mutta tällaiset todella peruslapaset Novitan omien ohjeiden mukaan värkkäsin 7 veljestä -langasta. Valkoista merinovillaa en löytänyt helposti tähän hätään, joten kakkosvalintana oli pinkki lanka, joskin vähän kutittavakin.


Tummanpunaiset palmikkosukat ovat melkein samalla mallilla kuin harmaat aikaisemmin. Näissä on kapea resori 1o 1n joustinneuletta varressa. Tämä on ehkä parempi varsi kuin harmaissa.


Ja sitten vielä yhdet miesten sukat jakoavainpalmikolla. Nämä ovat minun jaloissani, miehen jaloissa näyttävät isomman jalan vuoksi tietenkin hieman erilaiselta. Olin vain laiska ja kärsimätön. Halusin tallentaa kuvan nopeasti enkä odotellut miespuolisen jalan saapumista kotiin.


Kummallisia höytyviä tuossa langassa. Lanka on Pirta-lankaa, jonka kanssa oli useampiakin ongelmia. En ehkä osta uudelleen ihan pian.

Sukkatehdas on edelleen käynnissä ja seuraavat sukat ovat tietenkin jo puikoilla. Käsillä tekeminen ja vapaa aikataulu ovat mahtavaa vastapainoa työlle. Ihan terapiaa 😊.

14 kommenttia:

  1. Mulla oli kanssa just sitä Pirta-lankaa, ja mietin että olenko ostanu jotain kakkoslaatuista lankaa, kun se oli vähän kummallista ja kerran jopa poikki, tai katkesi käytössä.
    Pinkki on ihana väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja ongelmia langan kanssa, vain hieman enemmän. Jos energiaa riittää, teen reklamaation 👍.

      Poista
  2. Pirteän väriset lapaset ja kauniit sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maarit!

      Pinkki on tyttären väri, tummempi punainen sopii minun värihaarukkaani ja tumma sininen arvottiin hyväksi väriksi sukat saavalle mieshenkilölle 😊.

      Poista
  3. Kauniita värejä ja malleja. Arvostan tuota taitoa. Neulominen on minun osaamisalueeni ulkopuolella, mutta se ei estä ihailemasta neuletuotteita. Sain viime viikolla kauan haaveilemani islantilaispaidan, posiolaisen neulojan tuotantoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Seita!

      Upeaa, että olet hankkinut neulepuseron kotimaisesta lähteestä! Mikä voisikaan olla parempaa 🥰.

      Poista
  4. Ihania sukkia! Tuosta Pirta-langasta ei minulla ole kokemusta. Mulla on myös meneillään sukkien-kutomiskausi ja aina kun edelliset valmistuvat, niin uusia rupean heti tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina!

      Sukkatuotanto on luovaa ja koukuttavaa 😊.

      Poista
  5. Kiitos, Suvi!

    Kaikki villasukat ovat kauniita. Niillä on vain erilaisia luonteita 😊.

    VastaaPoista

  6. Vastu a Sanskrit word means "living environment" or "living quarters" and Vastu for office, Vastu for Industries. Over the years this term has come to be accepted by the architects, engineers and customers-general public, to give a harmonious feeling to the people and Vastu for Factory, Vastu for Home. Now Vastu is a part of everybody's life. The question arises, is it a myth, or reality?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!