maanantai 15. toukokuuta 2023

Pysähdys Liminganlahdella 🥰

Liminganlahden tornille olisi hyvinkin voinut jäädä vaikka muutamaksi päiväksi, vaikka muutto onkin jo lopuillaan. Tornilla kärkkyminen pitemmän aikaa ei kuulunut matkasuunnitelmaamme, joten nautin maisemista ja linnuista juuri sopivasti 🥰.

Liminganlahden alue ja luontotorni ovat ihan Oulun kupeessa. Siellä oli hyvä ja luontevaa pysähtyä Hailuodon jälkeen. Torni on korkea ja tilava. Siellä oli väkeä, muttei niin paljon ruuhkaa, etteikö olisi päässyt kuvaamaan.


Ensin yleisnäkymää tornista.


Tätä lintua veikkaan punajalkavikloksi. Jalat ovat pitkät ja punaiset, nokassa myös punaista. Mitä mieltä olet?


Tässä taas veikkaan valkovikloa.


Nämä ovat ihan varmasti suokukkoja. Koirailla on majesteetillinen röyhyskauluri auki heti laskeutumisen jälkeen. Ja mitkä värit 😍.



Punajalkaviklo?



Valkoviklo?


Ja pieni pajusirkku.




Jos linnuista tykkää, niin Liminganlahdellakin kannattaa käydä ainakin kerran elämässään 👍

20 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut käytyä, vaikka linnuista tykkäänkin. Nuoruudessa usein liikuttiin Oulun suunnalla, mutta silloin ei tullut kyllä Liminganlahti mieleen. Kiva, kun esittelet täällä blogissasi erilaisia luontokohteita - ehkä niistä joku joskus osuu matkan varrelle.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      Minä en edes Oulun reittiä suunnitellessani osannut ollenkaan yhdistää Liminganlahtea tuolle suunnalle. Miehen Oulussa asuva työkaveri siitä vinkkasi ja se oli mahtava vinkki. Totta ihmeessä halusin käydä tuolla!

      Kiitos myös itsellesi, kun olet jakanut upeita kohteita vuorotteluvapaaltasi Espanjasta! Kaivan kaikki kirjoituksesi esiin, kun olemme seuraavan kerran matkalla siihen suuntaan 💖

      Poista
    2. Kiva saada vinkkejä toisten blogeista, niin ei tarvitse kaikkea kantapään kautta kokea, vaikka sekin voi joskus olla virkistävää!

      Poista
  2. Kiva paikka, jos ei ole paljon ihmisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sesongin ulkopuolella viikon arkipäivinä toimistoaikaan pääsee aina kohtuullisen pienillä ruuhkilla. Svartkaretin tornissa myöhemmin sattui ajoitukseni ihan sille hilkulle, että koululaisryhmä oli juuri poistunut tornista ennen sinne kipuamistani. Ihana hiljaisuus lintujen ääniä lukuun ottamatta oli tuolla ylhäällä.

      Poista
  3. Kyllä sinä minusta oikein linnut nimesit. Upea paikka ja upeita lintuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      Eivät ole todellakaan minun tavallisia lintututtavuuksiani ja lintukirja kanssa piti säätää tunnistamista. Mahtavaa, että sain sinulta vahvistuksen 👍.

      Poista
  4. Ihania kuvia. Oli kiva lukea, että olet lomamatkalla. Olulu on minulle tuttua seutua, koska elin lapsuuteni Kainuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Lomalta olen palannut jo töiden pariin, mutta lomareissun kuvien läpikäyminen on yhä työn alla. Tuli otettua melkoisen monta kuvaa 🙈.

      Minulle Oulun seutu on ollut ennen tätä ihan villiä länttä. Mutta tutustumalla oppii 💖

      Poista
  5. Hienoja lintukuvia. Tälläiselle lintuja tunnistamattomalle kaikki ihan ennennäkemättömiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rouva Kepponen!

      Eivät nämä varmaan mitään jokapäiväisiä tuttuja kenellekään hiemankaan urbaanin asutuksen äärellä elävien ihmisten kohdalla ole 👍. Jos on, niin onnittelen 🥰.

      Poista
  6. Kiitos! En ole koskaan kuullut linnusta nimeltä viklo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🥰.

      Vikloja riittää moneen menoon. Luontoportti tuottaa hakusanalla viklo seuraavat linnut: mustaviklo, valkoviklo, metsäviklo, lampiviklo ja punajalkaviklo. Nämä ovat kahlaajia, eivätkä siksikään tule vastaan ihan missä vain.

      Valkovikloja pesii Suomessa Luontoportin mukaan vuosittain 50 000 - 70 000 paria. Punajalkavikloja arvioiden mukaan 5 000 - 6 000 paria.

      Poista
    2. Kiitos infosta!
      T. Stansta, joka ei kolmannellakaan kerralla päässyt tällä kertaa kirjautumaan G-tilillä.

      Poista
  7. Näitkö sitä paikallista kuuluisuutta, mustapyrstökuiria?
    Kyllä siellä tosiaan saa muutamankin päivän kulumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      En tainnut nähdä. Olin ihan innoissani kaikesta, ettei yhtään haitannut, jos jotain jäi väliin 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi!