maanantai 15. toukokuuta 2023

PysĂ€hdys Liminganlahdella đŸ„°

Liminganlahden tornille olisi hyvinkin voinut jÀÀdĂ€ vaikka muutamaksi pĂ€ivĂ€ksi, vaikka muutto onkin jo lopuillaan. Tornilla kĂ€rkkyminen pitemmĂ€n aikaa ei kuulunut matkasuunnitelmaamme, joten nautin maisemista ja linnuista juuri sopivasti đŸ„°.

Liminganlahden alue ja luontotorni ovat ihan Oulun kupeessa. SiellÀ oli hyvÀ ja luontevaa pysÀhtyÀ Hailuodon jÀlkeen. Torni on korkea ja tilava. SiellÀ oli vÀkeÀ, muttei niin paljon ruuhkaa, etteikö olisi pÀÀssyt kuvaamaan.


Ensin yleisnÀkymÀÀ tornista.


TÀtÀ lintua veikkaan punajalkavikloksi. Jalat ovat pitkÀt ja punaiset, nokassa myös punaista. MitÀ mieltÀ olet?


TÀssÀ taas veikkaan valkovikloa.


NĂ€mĂ€ ovat ihan varmasti suokukkoja. Koirailla on majesteetillinen röyhyskauluri auki heti laskeutumisen jĂ€lkeen. Ja mitkĂ€ vĂ€rit 😍.



Punajalkaviklo?



Valkoviklo?


Ja pieni pajusirkku.




Jos linnuista tykkÀÀ, niin Liminganlahdellakin kannattaa kĂ€ydĂ€ ainakin kerran elĂ€mĂ€ssÀÀn 👍

20 kommenttia:

  1. EipÀ ole tullut kÀytyÀ, vaikka linnuista tykkÀÀnkin. Nuoruudessa usein liikuttiin Oulun suunnalla, mutta silloin ei tullut kyllÀ Liminganlahti mieleen. Kiva, kun esittelet tÀÀllÀ blogissasi erilaisia luontokohteita - ehkÀ niistÀ joku joskus osuu matkan varrelle.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hitunen!

      MinÀ en edes Oulun reittiÀ suunnitellessani osannut ollenkaan yhdistÀÀ Liminganlahtea tuolle suunnalle. Miehen Oulussa asuva työkaveri siitÀ vinkkasi ja se oli mahtava vinkki. Totta ihmeessÀ halusin kÀydÀ tuolla!

      Kiitos myös itsellesi, kun olet jakanut upeita kohteita vuorotteluvapaaltasi Espanjasta! Kaivan kaikki kirjoituksesi esiin, kun olemme seuraavan kerran matkalla siihen suuntaan 💖

      Poista
    2. Kiva saada vinkkejÀ toisten blogeista, niin ei tarvitse kaikkea kantapÀÀn kautta kokea, vaikka sekin voi joskus olla virkistÀvÀÀ!

      Poista
  2. Kiva paikka, jos ei ole paljon ihmisiÀ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sesongin ulkopuolella viikon arkipÀivinÀ toimistoaikaan pÀÀsee aina kohtuullisen pienillÀ ruuhkilla. Svartkaretin tornissa myöhemmin sattui ajoitukseni ihan sille hilkulle, ettÀ koululaisryhmÀ oli juuri poistunut tornista ennen sinne kipuamistani. Ihana hiljaisuus lintujen ÀÀniÀ lukuun ottamatta oli tuolla ylhÀÀllÀ.

      Poista
  3. KyllÀ sinÀ minusta oikein linnut nimesit. Upea paikka ja upeita lintuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sami!

      EivĂ€t ole todellakaan minun tavallisia lintututtavuuksiani ja lintukirja kanssa piti sÀÀtÀÀ tunnistamista. Mahtavaa, ettĂ€ sain sinulta vahvistuksen 👍.

      Poista
  4. Ihania kuvia. Oli kiva lukea, ettÀ olet lomamatkalla. Olulu on minulle tuttua seutua, koska elin lapsuuteni Kainuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marja!

      Lomalta olen palannut jo töiden pariin, mutta lomareissun kuvien lĂ€pikĂ€yminen on yhĂ€ työn alla. Tuli otettua melkoisen monta kuvaa 🙈.

      Minulle Oulun seutu on ollut ennen tĂ€tĂ€ ihan villiĂ€ lĂ€nttĂ€. Mutta tutustumalla oppii 💖

      Poista
  5. Hienoja lintukuvia. TÀllÀiselle lintuja tunnistamattomalle kaikki ihan ennennÀkemÀttömiÀ.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rouva Kepponen!

      EivĂ€t nĂ€mĂ€ varmaan mitÀÀn jokapĂ€ivĂ€isiĂ€ tuttuja kenellekÀÀn hiemankaan urbaanin asutuksen ÀÀrellĂ€ elĂ€vien ihmisten kohdalla ole 👍. Jos on, niin onnittelen đŸ„°.

      Poista
  6. Kiitos! En ole koskaan kuullut linnusta nimeltÀ viklo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos đŸ„°.

      Vikloja riittÀÀ moneen menoon. Luontoportti tuottaa hakusanalla viklo seuraavat linnut: mustaviklo, valkoviklo, metsÀviklo, lampiviklo ja punajalkaviklo. NÀmÀ ovat kahlaajia, eivÀtkÀ siksikÀÀn tule vastaan ihan missÀ vain.

      Valkovikloja pesii Suomessa Luontoportin mukaan vuosittain 50 000 - 70 000 paria. Punajalkavikloja arvioiden mukaan 5 000 - 6 000 paria.

      Poista
    2. Kiitos infosta!
      T. Stansta, joka ei kolmannellakaan kerralla pÀÀssyt tÀllÀ kertaa kirjautumaan G-tilillÀ.

      Poista
  7. NÀitkö sitÀ paikallista kuuluisuutta, mustapyrstökuiria?
    KyllÀ siellÀ tosiaan saa muutamankin pÀivÀn kulumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, RH!

      En tainnut nĂ€hdĂ€. Olin ihan innoissani kaikesta, ettei yhtÀÀn haitannut, jos jotain jĂ€i vĂ€liin 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi!