keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Merikotkia

Merikotkia riitti paikka paikoin todella runsaasti. Monesti ne lensivät pareina, mutta tyypillisesti aivan liian korkealla kuvattaviksi.

Noiden isojen lintujen kohtaaminen oli kuitenkin jo sellaisenaan voimaannuttavaa.
Lähtiessämme pitkään suunnitellulle talvilomallemme Ahvenanmaalle (vaikka alkuperäiset kohteet olivatkin ensin Italiassa Sisiliassa ja sitten Napolissa) koronakohu kohdistui vasta ulkomaan matkoihin. Vasta matkalla ollessamme suositukset ja ohjeet suuntautuivat myös kotimaan matkoihin. Ihan uhallamme emme matkalla riekkuneet :-) Kovasti seurasimme ohjeita ja sääntöjä :-)

Päiväretket keskelle ei-mitään olivat upeita eikä siellä tavannut ketään. Kuvauskenttä oli täydellisen vapaa ja rauhallinen :-)

Tästedes keskityn lähiluontoon ja sen tarjontaan. Suomessa kun ollaan, tilaa riittää luonnossa vaeltamiseen kaikille enemmän kuin riittävästi :-)

Pääkaupunkiseudulla voi tila tosin tehdä tiukkaa, siellä eletään niin tiiviisti. Puolimaaseudulla riittää omaa pihaa vaikka retkeilyyn :-)

10 kommenttia:

 1. Todella upeaa katseltavaa kun kotka lentää. Onneksi molempien kotka lajien kanta on kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantojen elpyminen on mahtavaa.
   Maakotkaa en ole luonnossa (vapaana) koskaan nähnytkään.

   Poista
 2. Merikotkien näkeminen on aina sykähdyttävää, vaikka niitä näkee Helsinki/Espoo linjalla kohtalaisen usein. Nyt ei valitettavasti voi mennä lintutorniin niitä odottelemaan. Aika paljon väkeä liikkuu parhailla lintupaikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintutornit ovat minullakin sillä listalla, joilla vierailu saa nyt sovinnolla odottaa turvalliseen aikakauteen asti. Toivotaan sykähdyttäviä luontokokemuksia väljemmillä paikoilla :-)

   Poista
 3. Merikotka on kyllä komeaa katseltavaa.
  Bird Lifen sähköpostikirjeessä annettiin neuvoja lintutornilla olemiseen nyt koronatilanteessa. Ehkä on parempi pysyä sieltä poissa, kun kaikki ihmiset eivät näköjään muista välitä. Onneksi luontoa riittää meille kaikille. Itse meinasin tehdä reissun Porkkalanniemeen, mutta sielläkin on kuulemma parkkipaikat tiukassa, joten tyydyin lähimetsään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on muutenkin parhaimmillaan siellä, missä ei ole suuria ihmismassoja liikkeellä :-)

   Poista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)