keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kannustusta rappusissa :-)

Aamusella kävin sairaalassa laboratoriokokeissa. Sairaala on tuossa vieressä (tosin mäellä), joten sinne on kätevä mennä kävellen. Mäelle meneviin rappusiin oli ilmestynyt kannustavaa tekstiä heijastavalla pohjalla. Olivat hauskoja, joten otin kuvat kännykällä murehtimatta kuvien laatua. Näin meillä kävellään sairaalaan :-)

Nämä olivat rappusten alapäässä: "Jokainen askel portaissa tekee hyvää."


Vähän ennen puolta väliä rappusissa kannustettiin näin: "Yksi askel portaissa vastaa kymmentä tasamaalla."


Ja sitten ihan ylhäällä lohdutuksen sanat: "Nousit juuri 117 porrasta." Osan matkaa rappuset ovat aika jyrkkiä, joten kannustus tulee tarpeeseen :-)


Ei ihan luonnon luomaa tällä kertaa, mutta sinne päin :-)

28 kommenttia:

 1. Olipas hauska juttu! Ihan tuli hyvälle mielelle tuosta :)
  Ilo nousta tuommoisia portaita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset piristykset eivät maksa paljon eivätkä vie paljon aikaakaan. Luulisi, että tällaisiin kannustuksiin kannattaisi panostaa useamminkin :-)

   Poista
 2. Hienot oivallus portaissa! Lisää tuollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä!

   Meillä on töissäkin tylsissä rappukäytävissä silmille haasteita kannustamassa hissin sijaan portaiden käyttöön :-)

   Poista
 3. Tosi hauskat portaat :)

  VastaaPoista
 4. Hauska idea laittaa tuollaiset kyltit!

  VastaaPoista
 5. Lisää tuollaista kannustusta. Kiitos kuvista. 117 porrasta vastaa yli 7 normaalia kerrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista :-)

   Kyllä se vähintään 7 kerrokselta tuntuukin - tasanteita on todella vähän...

   Poista
 6. Hieno homma ja hyvä idea! Hyvä mieli tulee tuollaisesta. Mukavaa päivää Susanna!

  VastaaPoista
 7. Muito interessante estas escadas.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 8. Hauska juttu. Tuossahan olisi ideaa laajemminkin, jos vaikka joku jaksaisi käydä välillä vaihtamassa teksteja. Kansa rientäisi ihan uteliaisuudesta kiipeämään portaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä töissä minua pyydettiin reilu vuosi sitten laittamaan valokuviani tylsähköihin rappukäytäviimme töissä. Rappusten käveleminen olisi kuulemma kuvien ryydittämänä kannustavampaa kuin kuvattomien seinien kanssa. Ympäristöalan ihmiset haluavat myös kannustaa toisiaan rappusten käyttämiseen hissin sijaan.

   Aloitin kuvien kanssa kahdesta käytävästä ja yhteensä viidestä välitasanteesta. Nyt mukaan on tullut yksi käytävä lisää kahden tasanteen kera. Yhdelle tasanteelle mahtuu 4-5 A4-kokoista tulostekuvaa, tavallisesti kuvat ovat saman eläimen / kasvin /tilanteen /maiseman mukaiset per taso. Vaihdan kerrosten kuvia sitä mukaa kuin aika antaa myöten,

   Homma on sinänsä helppo: tulostan kuvat blogistani ja niputtelen aiheittain ja käyn vaihtamassa kerralla muutaman kerroksen kuvat. Joskus mukana on tunnistetietoja, kuten lintujen nimiä.

   Eihän kukaan suoranaisesti ryntäile noiden kuvien perässä rappukäytäviin, mutta kohteliaat ja ystävälliset ihmiset muistavat antaa mukavaa palautetta. Olenpa niiden myötä tutustunut uusiin ihmisiinkin :-)

   Poista
 9. Juku, mulla on menny tää postaus ihan ohi... oon noita rappusia kanssa noussut, ja vielä sinne vanhan talon kuudenteen kerrokseen, vai viidenteenkö menin, en muista... laskin kaikki rappuset, mutta en enää muista paljonko niitä oli :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)