lauantai 11. lokakuuta 2014

Sääksisäätiön työvaliokunnan uusi, ylpeä jäsen :-)

Suurin osa tämän päivän valoisasta päiväajasta kului Sääksisäätiön kokouksissa. Erinomaisesti investoitua aikaa :-)  Ensin oli aamusta työvaliokunnan kokous, jossa minut hyväksytiin uudeksi jäseneksi. Agendalla oli tuhti pakkaus säätiön ajankohtaisia asioita. Uudet nettisivut ovat tulossa - ovat nyt testausvaiheessa. Saatiin katsaus Kainuun 'osaston' työhön, joka on lievästi sanottuna vaikuttavaa. Viiden vuoden aikana on rakennettu 70 tekopesää sääksille. Tänä vuonna yksistään on rengastettu noin 120 sääkseä. Plus paljon, paljon muuta.

Ensi kesänä Pohtiolammella on uusi valokuvanäyttely, joka avataan toukokuussa tornien taiston aikaan. Luvassa on 'helikopterikameralla' otettuja kuvia Pohtiolammesta. Käytiin lisäksi läpi vaikeaa kalatilannetta ensi kesän kannalta. Kuluneen kesän pitkä hellejakso tappoi emokalat Oulun eteläpuolisilta kirjolohen kalankasvattamoilta. Ensi kesän kalat sääksiä varten ovat siis kiven alla. Kaikkia kiviä käännellään.

Työvaliokunnan kokouksen jälkeen oli säätiön hallituksen kokous, jossa pääsin myös olemaan kunteluoppilaana. Aiheet olivat osin samoja ja osin erilaisia kuin työvaliokunnan kokouksessa. Molemmissa kokouksissa käytiin läpi myös satelliittisääksien tilannetta. Tänä kesänähän saatiin kuusi uutta satelliittiseurantalaitetta sääksille. Sääksien matkaa voit seurata täältä.

Nyt on kovasti sivistynyt olo sääksien suhteen. Ja into korkealla. Innolla odotan tulevaa :-)


16 kommenttia:

 1. Hienoa, onneksi olkoon vielä näin virallistumisenkin jälkee.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle jäsenelle!
  Pitäkin poiketa taas Pohtiolammelle sitten ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)
   Tervetuloa, siellä aion käydä useasti minäkin :-) Kosteikko tuo paljon uutta ulottuvuutta sinne.

   Poista
 3. Sä oot ihan innostunut sitten! :) Mä saan töissä istua niin paljon kokouksissa (melkein joka päivä), että vapaa-ajalla minua ei saa niihin kyllä millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aikaansa kannata laittaa sellaiseen ei-pakolliseen, mistä ei innostuisi.

   Kokouksilla ja kokouksilla on eronsa. Tosin päätösten tekemiseen liittyy tavallisesti jonkin sortin kokouksia ja minun intresseissäni on olla mukana päätösten tekemisessä. Kokoukset ovat siis jonkin sortin kylkiäisiä muuten mukavissa paketeissa.

   Lauantain kokouksissa opin aivan mahdottoman paljon uutta ja tutustuin joukkoon uusia ihmisiä. Aika oli ehdottomasti hyvin käytettyä aikaa. :-)

   Poista
 4. Upeaa! Onnea ja menestystä säätiölle myös jatkossa

  VastaaPoista
 5. Onnittelut uudelle jäsenelle! Minä en ole vielä koskaan pysähtynyt Pohtiolammella, vaikka ohi olen ajanut monet monituiset kerrat. Täytyypä pysähtyä joku kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kannattaa pysähtyä! Jos ei muuta, niin kahvilla käymään. Keväällä taas siellä tapaa paljon lintujakin :-)

   Poista
 6. Onnea säätiölle ja uudelle jäsenelle. Teette hyvää työtä.

  VastaaPoista
 7. Mahtavaa!
  On tosi hienoa, kun menit mukaan tuohon toimintaan!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)