torstai 9. lokakuuta 2014

Kesän joutsenia kynttilöitä odotellessa...

Minä tarvitsisin selvästikin joka vuosi syksyllä jonkin matkan lämpimämpään paikkaan. Kun matkaa odottaa, jaksaa kaikkeen suhtautua paljon positiivisemmin. Tänä vuonna, kun emme ole matkustamassa syksyllä mihinkään lämpimään, syksy tuntuu harvinaisen raskaalta. Edes syksyn kauniit värit eivät jaksa ilahduttaa, sillä tiedän niiden olevan vain merkki pimeyden ja kylmyyden tulosta. Pimeä ja kylmä eivät ole minun elementtejäni, jos en ole tehnyt itseäni aikaisemmin selväksi...

Pimeys ei ole enää niin hankalaa, kun pimeneminen lakkaa. Talvipäivänseisaus on minulle ydintalven käännekohta. Siitä alkaa toivo, vaikka pimeys ei vähään aikaan muutu konkreettisesti mihinkään. Pimeys ei kuitenkaan enää sen jälkeen lisäänny. Kaikki muutos on parempaan päin.

Pitäisi kaivaa kynttilät ja kynttilänjalat esiin. Jos pimeydessä on jotain hyvää, se on kynttilät ja muut erikoisvalot. Valo on pimeydessä edukseen :-)

Kesäkuun alun joutsenperhe tässä kynttilöitä odotellessa :-) Tässä poikasia on vielä kolme. Yksi poikasista menehtyi vielä matkan varrella.
10 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat joutsenista :) Muisto ihanasta kesästä...

  VastaaPoista
 2. Uskomattoman näköinen mutka kaulassa ensimmäisellä joutsenella eka kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =D
   Eikä toisen kuvan viimeisellä joutsenella ole yhtään suorempi kaula :-)

   Poista
 3. Joka päivä olemme lähempänä kevättä ja valoa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Vanhempien välissä on turvallista soudella... paitsi ettei ollut, jos yksi poikanen hävisi.

  Talvipäiväseisaus on mullekin iso juttu. Aikanaan kun toista lasta suunniteltiin ja mies olis laittanu uutta putkeen vaikka heti, mie halusin että se syntyy vasta talvipäivänseisauksen jälkeen, että jaksan paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun odottaminen on auttanut monena vuonna, Kun keskittyy joulun väkertämiseen heti, kun pimeä alkaa ahdistamaan, saa ajan kulumaan paljon mukavammin sinne talvipäivänseisaukseen asti.

   Poista
 5. Minulle myös on talvipäivänseisaus se ajankohta jota odotan tähän aikaan vuodesta. Vaikka valon lisääntyminen ei silloin heti näykään, jo tietoisuus päivän pitenemisestä auttaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)