lauantai 4. lokakuuta 2014

Harmaan päivän 'seikkailu'

Heräsin aamulla aikaisin miettimään työasioita - lähinnä tekemättömiä töitä. Sain kuitenkin unen päästä kiinni uudestaan jonkin aikaa valvottuani ja uni tuli todellakin tarpeeseen. Elämä on levänneenä niin paljon aurinkoisempaa.

Sisäinen aurinko tuli kovaan tarpeeseen, sillä sää oli harmaa: pilvinen ja sumuinen. Lopulta myös sateinen. Ennen sadetta tunsin kuitenkin polttavaa halua lähteä kameran kanssa luontoa tutkimaan. Isäntä vei minut perille (auto on yhä korjaamolla) ja minun piti kiertää pienen metsän läpi pellon reunaan odottelemaan mahdollista haukan saapumista. Siksi minulla oli mukana kaiken muun kannettavan lisäksi myös retkituoli ja termospullossa kuumaa teetä. Tee oli miehen idea ja osoittautui nerokkaaksi ideaksi :-)

Metsässä oli kasteisia hämähäkin seittejä ja yritin kuvata niitä vähässä valossa. Jalustinkaan ei pelastanut tilannetta, sillä tuuli heilutteli verkkoja mennen tullen. Piti vain ottaa paljon kuvia ja toivoa, että joku onnistuu.

Joku oli rakentanut taloja parhaille metsän läpi kulkeville reiteille (käsittämätöntä!) ja jouduin kiertämään hieman, Eipä minun pääni sekoittamiseen enempää tarvitakaan ;-)

Metsän reunassa, pellon laidassa kykin aikani retkituolissa ja siemailin ihanasti lämmittävää teetä. Alkoi sataa kevyesti, joten kaivoin miehen mukaan tuppaaman sateenvarjon esiin. Mikroilmasto pysyi lämpimänä eikä iso palelu iskenyt missään vaiheessa. Haukkaa ei näkynyt eikä kuulunut eikä kelin harmaus ja yltyvä sade lupaillut parannusta tilanteeseen. Ilmoitin miehelleni tulevani mielelläni kotiin lähiaikoina ja sovimme paikan, mistä hän tulee hakemaan minut. Minun piti kävellä vain pellon reunaa pitkin tien varteen ja siellä tavattaisiin.

Kun pääsin tien varteen, huomasin, etten ollut ollenkaan siinä paikassa, minkä olin miehelleni ilmoittanut. Itse asiassa en ollut ollenkaan varma, missä olin. Olin eksynyt jälleen kerran. Ilmoitin miehelle väliaikatietoina, etten ole siellä, missä ilmoitin olevani. Kännykän navigaattorin avulla sain varmistettua olinpaikkani ja ilmoitettua sen myös miehelleni. Onneksi. Sade jatkoi yltymistään.

Pienet metsät ovat minun juttuni, Niistä löytää aina pois, Eikä niissä ole yleensä hirvikärpäsiä. Tämä pikkuinen metsäpahanen oli pläntti kahden ison tien välissä. Käytännössä eksymisen mahdollisuutta ei pitänyt olla, vaan minäpäs näytin taas kohtalolle, että mikään ei ole mahdotonta ;-)

25 kommenttia:

 1. Hyvät yöunet ovat kyllä mahdottoman tärkeitä juttuja jaksamisen ja kaikenlaisen hyvinvoinninkin vuoksi. Olen aamuvirkku immeinen, mutta tänään jostain syystä nukuin yhdeksään. Jotain univelkaa ilmeisesti viikolta kertynyt.
  Aivan mahtavia kuvia olet onnistunut tallentamaan! Kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, leenuliini!

   Minulla univelkaa kerääntyy enemmän näin syksyllä ja talvella, kun päivät lyhenevät ja pilvisyys lisääntyy. Valottomuus tarkoittaa minulla väsymystä.

   Poista
 2. Oi miten upeita nuo vesipisarakuvat!! :-)

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat! Eksyminen ei ole ollenkaan mukavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   Metsä oli niin pieni, ettei ollut mitään hätää. Jos en olisi keksinyt, missä olen, olisin pysäyttänyt jonkin ohi kulkevan auton ja kysynyt ;-)

   Poista
 4. Sitä hämppiksenverkkoa ei niin vaan laitakaan pidikkeeseen, niinku jonkin kukkasen tai muun kasvinosan :)
  Ja mitä ne nyt sun polulle oli taloja menneet tekemään. Ärsyttäviä semmoset. Haukan"metsästäjän" kans mieki pari viikkoa sitten juttelin, ruskosuohaukkaa oli samalla paikalla kaksikin kuvaajaa odottelemassa, ja me sinne pölähdettiin sattumalta muuten vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älyttömän huonosti on näin kuvaajan näkökulmasta suunniteltu nuo hämähäkin seittien paikallaan pitämiset ;-)

   Voisivat kyllä miettiä noita talojen paikkojakin paremmin, tai ainakin rakentaa jonkin leveän ohikulkukaistan ;-)

   Minä olen jo luovuttanut ruskosuohaukan kanssa, en ole niitä viime aikoina nähnyt. Olen olettanut niiden lähteneen jo muuttomatkalle.

   Poista
 5. Ihania syksyisiä kuvia!

  Onpa meillä ollut vähän samantapaiset päivät, minulla vain ei ollut sienimetsässä kameraa mukana, kun sen kanssa on niin hankala liikkua. Ihailin kasteisia heiniä ja hämynverkkoja kaihoisana. Oli niin kaunista. Ja kuinka ollakaan, eksyin sinne metsään. Löysin kyllä tien, mutten ollut varma kumpaan suuntaan sitä pitäisi lähteä talsimaan enkä sitä, mihin osoitteeseen pyytäisin miestä minua hakemaan. Onneksi löysimme kumpikin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Häivähdys!

   Hyvä, että sinäkin selvisit loppujen lopuksi talteen :-)

   Poista
 6. Ihana havaita että on muitakin, jotka tuppaa aina eksymään. Suurin ongelma minulla myös se. kun löydän takaisin tielle, en tiedä kumpaan suuntaan täytyisi lähteä löytääkseni autoni. :)
  Ihania kuvia jäleen kerrn, ja tuo sateinen maantie on huippu.

  PS. en minä tiedä, miksi sinulle avautuu mainoksia, kun alat minua kommaamaan. Nyt ei kukaan muu ole sanonut. Onko toi ongelma ollut aina/usein/ vai onko onko uusi juttu? Joskus, mutta tosi harvoin, minullekin avautuu joku uusi mainossivu, kun avaan jonkun blogin. Mutta se ei ole mitenkään säännöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, orvokki!

   Otin tuon tienvarsikuvan pystytettyäni retkijakkarani siihen tien viereen ja istuuduttuani kameran kanssa sateenvarjon alle miestä odottamaan. Ei sinänsä varmaan mikään tavallinen näky ohikulkijoille...

   Mainokset pompahtavat aina, kun alan kommentoimaan. Ensin mainokseen ja vasta mainoksen pois klikkaamisen jälkeen pääsen kommentointilomakkeeseen. On tätä varmaan pari viikkoa ainakin kestänyt.

   Poista
 7. Jänniä pisarakuvia.

  Olen käyttänyt tarvittaessa vierailla paikkakunnilla, metsissä kulkiessani, kännykässä Maastokartat-sovellusta. Se on mainio sovellus ja on herättänyt mielenkiintoa oppia enemmän kartan luvun ja suunnistamisen taitoa. Jos olen joskus ollut hetken eksyksissä, niin em. sovelluksen avulla olen taas päässyt kartalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi varmaan myös ladata tuollainen sovellus. Kännykän perusnavigaattori näyttää isommat tiet, mutta paljon jättää myös näyttämättä. Tällä kertaa pärjäsin sillä, kun olin aivan isojen teiden kainalossa.

   Poista
 8. Kauniita seittipisaroita.
  Onneksi nykytekniikka pelastaa jos eksyy. Minä yritän myös vältellä suuria metsiä tähän aikaan vuodesta hirvikärpästen pelossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, seita!

   Hirvikärpäset eivät kutsu, eivät yhtään. Siksikin nuo pienet metsät sopivat minulle paremmin :-)

   Poista
 9. Kyllä on kauniita pisarakuvia.
  Mitä ne nyt metsään taloja ovat rakentaneet. Höh!
  En yhtään ihmettele eksymistäsi. Minulle meinasi perjantaina käydä niin, kun mies jatkoi kauemmas metsään ja takaisin tullessa olimme menneet toistemme ohi. Löysimme sitten kumminkin puhelimen avulla toisemme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rantakasvi!

   Pisaroista näkyy, mitkä on otettu metsän kätköissä ja mitkä pellon reunalla :-)

   Ilman puhelinta ei passaa lähteä outoihin paikkoihin.

   Poista
 10. Upeat pisarakuvat!

  Onneksi kännykät ovat nykyisin moniapureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!

   Kännykkä auttaa monessa. Olenpa joskus laittanut sen kautta miehelle facebookiin viestinkin, kun en ole saanut häntä kännykällä kiinni...

   Poista
 11. Voi vitsi, rakastuin tuohon ensimmäiseen pisarakuvaan, älyttömän hieno! :)

  VastaaPoista
 12. Ylin pisarakuva on ihana, kuin satumetsän valaisimia.
  Täällä ilmoittautuu myös eksyjä, maailma olisi paljon avarampi mutta kun ei voi luottaa itseensä.
  Onpa mukava ja huolehtivainen mies sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vikki!

   Mies on huolehtivainen - niin kuin lapsetkin. Se on oikein mukavaa :-)

   Kylläpä meitä eksyjiä löytyykin :-)

   Poista
 13. Aivan ihana tuo eka kuva ja samaa mieltä Vikkin kanssa tuosta valosta. Lumoava kuva!
  Hyvä että et eksynyt pahemmin, kännykästä on moneksi :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)