maanantai 27. lokakuuta 2014

Talviaikaa, joulu tulee ja muistelen kesäaikaa ;-)

Ja pimeys saapui. Työpäivän jälkeen siis. Kello 17:20 Hämeenlinnan asemalla oli pimeää kuin säkissä, toki asianmukaisella katuvalaistuksella varusteltuna. Vaan pimeys oli aivan eri luokkaa kuin viikko sitten, kesäaikaan.

Ja kauppoihin saapui joulu. Joulukoristeita, -lehtiä ja muuta krääsää löytyy jo paikallisesta isosta marketista. Täytyy myöntää, että joululehti vetosi kovasti, kovasti sitä katselin. Mutta lokakuun loppu on silti mahdottoman aikaista joulun myymiselle. Tai siis mikä olisi kaupoille muka sopimatonta, mitä minä ajattelinkaan...

Samaan aikaan joulun kanssa marketissa myydään halloweenia, pyhäinpäivää ja isänpäivää. Hauta- ja lyhtykynttilöitä myydään jos minkälaisissa 'tarjouksissa' ja vieressä on sitten isälle hygieniatuotteita lahjapakkauksissa ja halloweenkamaa niitä kaipaaville...

Syksyn ensimmäiset sukat ovat sukkapuikoilla, toinen sukka menoillaan. Tämän nisäkkään talviriittejä...

Vaan reilu viikko sitten oli kesäaikaa ja auringon hehkua kilpaa puiden syysvärien kanssa. Jos nyt valo ja värit puuttuvat, ei ole kuitenkaan kylmää. Jotain hyvää siis :-)13 kommenttia:

 1. Minua hieman hymyilytti kun katselin joulukinkkujenkin jo vallanneen kaupan pakastealtaat.. että se on joulu nyt! ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat, nuo syysfiilikset tuntuu jo niin kaukaisilta täällä pimeässä ja harmaassa tuulen tuivertaessa nurkissa... Mutta positiivista tässä kuitenkin on se, että ulkolämpömittarissa ollaan reilusti plussan puolella, kuten mainitsitkin :D
  Niin kaipa se joulu kohta tulee jo juhannuksena... tiptaptiptap...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ame :-)

   Pimeässä on vaikea fiilistellä mitään, mihin liittyy valoa tai värejä...Sitäkin tärkeämpää olisi päästä viikonloppuna ulos luontoa haistelemaan.

   Poista
 3. Ai miten ihana maisema noissa kuvissa! Mutta olispa kamala joutua noin lähekkäin naapureiden kanssa...
  Mie oon talvea ootellessa kutonu yhden pipon ja yhden kerroksen sukkaa. Kyseessä oli äidin jäämistössä ollut keskeneräinen tummanvihreä sukka, olen jo vuosia harkinnut niiden kutomista loppuun, mutta tuo yksi kerros on ainoa, mitä olen saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeneräisen käsityön jatkaminen ei ole oikein koskaan kutsuvaa. Siinä joutuu vähän pakottamaan itseään johonkin, joka tavallisesti ei innosta juuri nyt. On innostanut joskus, mutta ei vain nyt. Välillä puran noita keväällä kesken jääneitä surutta pois ja aloitan syksyllä tekemään sitä, mitä mieli kutsuu.

   Poista
 4. Hienot kuvat! Minulle kyllä valttäisi talo järven rannalla vaikka olisi nuo naapuritkin :)

  Pimeätä oli eilen ja jatkuu sinne joulun alle asti, silloin päivä alkaa pidetä! Mutta kyllä on kaupoissa tosiaan jos jonkinlaista krääsää, aina ne aiheita löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Täytyy sanoa, että minun kohdallani riippuisi kovasti siitä, millaisia naapureita vieressä asuisi... Nirso kun olen :-)

   Poista
 5. Joulu tulee joka vuosi aikaisemmin:)

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Niin se tuntuu tulevan... Kannattaakohan sitä kohta lopettaa ollenkaan joulun viettoa? Jatkaisi samaan syssyyn seuraavaan jouluun asti ;-)

   Poista
 6. Ihanat kuvat, aivan ihanat! Ja sukat ovat puikolla täälläkin =D.

  VastaaPoista
 7. Fantastisen ihanat kuvat. Harvoin näkee (siis harvoin minä näen :) noin punaisia mökkejä rannalla. Täälläkun ei saa rakentaa rannalle mitään eikä jo olevat mökit ole noin punaisia.
  Heijastukset on kertakaikkiaan upeat.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää aina mieltäni :-)